Vi skal ha gjester og jeg har maks to timer på å lage middag. Ellers har jeg to kriterier; det skal ikke være lammekjøtt og det må funke med champagne. :jupp:
Gode forslag? :blafre: Jeg er høvelig flink til å lage mat, og jeg har tid til prepping kvelden i forveien.
Laksetartar. Jeg liker generelt sett Trines matblogg og denne så fristende ut. Har ikke laget den selv, da.
Østers (enklere blir det ikke, den kan spises rå)
Forrett: Blinis (kan kjøpes ferdige, evt. brukes små salte kjeks) med creme fraiche, lodderogn og rødløk og/eller små type melbatoast med foie gras (eller annen pate). Dette trenger ikke å forberedes i det hele tatt, blir best om man bare setter frem komponentene og lar folk lage til selv.
Hovedrett: Det meste funker, men jeg ville unngått rødt kjøtt til champagne. Dvs. jeg spiser selv gjerne den kombinasjonen, men mange foretrekker da rødvin. Gå for enten noe med skalldyr eller lyst kjøtt. Eller sopp som nevnt oppi her (men det er jo ikke helt sesong for sopp).
Dessert: Jordbær eller andre bær med krem og kanskje noen gode, søte kjeks til. Evt. sorbet hvor man heller champagne over og pynter med bær.
What meals are traditional with this fine sparkling wine?
Lobster
Lobster with olive oil, grilled spiny lobster. Lobster is a great pairing for Champagne!
Scallops
I am a huge scallop fan, and these go quite nicely with Champagne. A light dish with olive oil and ginger would be perfect.
Shrimp
Shrimp in any style - grilled, raw, steamed. Shrimp goes wonderfully with the light bubbly Champagne.
Mushrooms
If you can serve mushrooms as a dish, or add mushrooms to any of the dishes you are making, they are exceptional with most Champagnes.
Sushi
If you're a sushi fan, and can make an entire meal of sushi, then Champagne is the perfect pairing for you. It goes exceptionally well with sushi, and can make even a normal meal into a celebration.
Light Chicken
If seafood doesn't appeal to you, take heart. Champagne also goes well with light chicken dishes. Use some olive oil, but stay away from the lemon or vinegar.