Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lapskaus på salt svineknoke

#1

Joika sa for siden:

Jeg skal lage lys lapsskaus og har funnet en oppskrift med salt svineknoke. Veldig bra! Det jeg ikke skjønner noe av er kokingen de snakker om i oppskriften. Det står ikke noe om å skjære opp kjøttet på noe tidspunkt i oppskriften og selv om jeg TROR kjøttet skal kokes helt, så er jeg faktisk ikke sikker?

Hvordan er dette? :confused:


#2

kamp sa for siden:

Jeg koker kjøtt med ben på et par timer, skjærer av kjøttet og koker det og grønnsakene til de ermøre


#3

gajamor sa for siden:

Jeg koker knoken hel til kjøttet er helt mørt og faller av beinet. Så skjærer jeg kjøttet i biter og har i grønnsaker og krydder.


#4

Joika sa for siden:

Ok, takk for svar! :) Da er det som jeg trodde.


#5

Strå sa for siden:

Jeg gjør som gajamor og fikk plutselig veldig lyst på lys lapskaus. Jeg pleier å bruke salt lammekjøtt og salter som regel selv.

Fikk du laget deg lapskaus og ble det godt?


#6

Joika sa for siden:

Den ble veldig bra! :) Syntes kjøttet var fettete og ekkelt da, så tar nok ikke knoke neste gang....


#7

GinaK sa for siden:

Jeg har kjøpt røkt knoke to ganger når det har vært på tilbud på Spar til 29,90.
Har kokt knoken i 2-2,5 timer, skjært i småbiter og hatt det i lapskausen på slutten. Laget ertesuppe på det en gang også. Har ikke tatt med den fettkanten jeg altså. Vi likte det kjempegodt og jeg følte på husmorgenet. :p


#8

Strå sa for siden:

Syns jeg kjenner lukten og smaken. Jeg synes også det kan være ekkelt mye fett på knoke, men margbeinet gjør at det blir god smak. Jeg skjærer bort en god del av fettet før koking når jeg bruker svin. På lam er det ikke så mye fett på knoken syns jeg.


#9

Joika sa for siden:

Nei, jeg skjærte jo vekk veldig mye. Men er vel det jeg ønsker slippe. Bruke en halvtime på å renskjære kjøttet så jeg syntes det er spiselig. :p


#10

trøtt sa for siden:

Røkt svinekam er veldig greit å bruke, mer kjøtt og enklere å få det av. Syns det blir like mye smak som med knoke.


#11

-ea- sa for siden:

Jeg kjøpte røkt svineknoke og kokte lapskaus i helga, det ble supergodt!

Kokte knoken i kanskje tre timer først, så kutta jeg opp kålrot, potet, gulrot og løk og satte på småkok og skar kjøttet i småbiter og heiv oppi. Tror det fikk stå på ovnen i halvannen time før jeg spiste.
Ble mange middager i frysen også.


#12

Joika sa for siden:

Ja, jeg tror jeg går for røkt svinekam neste gang. :jupp:


#13

Candy Darling sa for siden:

Pinnekjøtt er også deilig i lapskaus. :nam:


#14

Nextlife sa for siden:

Jeg blir overrasket når dere sier kjøttet på svineknoke er fettete. Det er jo nesten bare ekstramuskulært fett, så om man renser det mens det ennå er litt varmt er det jo bare å dra ut de ulike segmentene med helt rent kjøtt.
Lapskaus er jo utmerket mat for å få utnyttet hele dyret.


#15

-ea- sa for siden:

Nemlig, Nextlife. Dessuten er det billig. Nitten kr pr kilo og jeg fikk lapskaus til fem-seks personer av en kilosknoke + grønnsaker for en hundrings.


#16

Joika sa for siden:

Nemlig ja. Men jeg brukte mye tid på å skjære av fett. Mulig grisen jeg fikk var ekstra tjukk. :knegg: Får vurdere gi det en sjangse til.

Økonomisk ble det en billig affære ja. Grønnsakene ga jeg 50 kr for! Tror en full kjele med lapsskaus kostet meg under en hundrings. :)


#17

-ea- sa for siden:

Jeg gikk på smellen "økologisk kålrot" som viste seg å koste førti kroner. :humre:

Knoken min hadde kokt så lenge at den gikk nesten i oppløsning. Veldig enkel å få i biter, trengte ikke mye skjæring egentlig.


#18

Einhyrningur sa for siden:

Jeg koker to knoker og når de er ferdigkokt kaster jeg fettet og hiver kun kjøttet tilbake i selve lapskausen. Rensker du mens det er kokvarmt detter fettet nesten av.


#19

Joika sa for siden:

Jeg gjorde det. Men tror kanskje jeg må koke litt lenger. Stod 45 min i oppskriften, men jeg ga det rett i overkant av en time. Syntes det var gjenstridige greier. Stod og skar opp leeeeeeenge... snårk...


#20

Einhyrningur sa for siden:

Jeg koker de nok lengre enn som så. Tar aldri tiden, bare stikker en gaffel i dem og kjenner etter.


#21

Novla sa for siden:

Selv en time er alt for kort koketid for svineknoke, jeg koker dem 2,5-3 timer, litt avhengig av størrelse. Da er det som de sier over her null stress å renske bort fett og slintrer. :)


#22

Novla sa for siden:

For øvrig har jeg hatt sykt lyst på røkt svineknoke siden jeg leste denne tråden for et par dager siden, så i går var jeg nødt til å kjøpe en som skal bli suppe i helga.

Ikke at jeg er lett å påvirke, altså. :knegg:


#23

Nextlife sa for siden:

jeg koker den også adskillig lenger, sikkert et par timer. Da blir den mør og fin, og fettet er enten forsvunnet eller lar seg bare dra av.


#24

Joika sa for siden:

Jeg brukte forresten en pose med fryste oppkuttede "lapsskausgrønnsaker" fra Rema til 20 kr oppi der også. Smakte helt fint, og lurer på neste gang om jeg skal være så lat å bare bruke det....


#25

trøtt sa for siden:

Jeg koker også knoke mye lenger enn det som står i oppskriften.

Det er vel helt greit å bruke fryseposene så lenge du syns det smaker godt, det er som regel mer næringsstoffer i de grønnsakene enn i ferske.


#26

-ea- sa for siden:

Ja, 45 min er for kort tid, da blir det tungt og tregt å skjære opp. Jeg satte min på kok når jeg sto opp og lot den bare stå der og trekke utover dagen, da detter den nesten fra hverandre når man skal skjære. Veldig enkelt.

Fikk mer kjøtt enn jeg trengte den dagen, så jeg har en pose ferdigkjøtt i frysen nå, som jeg sikkert slenger sammen med en frossenpose grønnsaker en gang. Bruker å bli helt greit, det.


#27

gajamor sa for siden:

Jeg bruker crockpot til å koke kjøtt med bein. Da står det og simrer kanskje 5-6 timer rett rundt kokepunktet. 45 min-1 time er alt for kort tid, ja.


#28

Bloppy sa for siden:

Jeg må ha salt knoke i helga kjenner jeg! :nam:
Jeg pleier å koke to samtidig. Ca tre timer står de vel å småputrer.
Vi spiser knoke med poteter og kålrabistappe første dagen, og lager lapskaus dagen etter. Jeg pleier å ordne alt mens knokene koker. Skjærer opp alt og har det klart. Jeg elsker knoke og lapskaus. :elsker:


#29

Einhyrningur sa for siden:

Inspirert av denne tråden lager jeg nå ti liter lapskaus på salt og røkt svineknoke. De kokte to timer før jeg rensket dem. :jupp:


#30

GinaK sa for siden:

Når jeg svarte sist så kom jeg på at jeg hadde frosset ned rester av ertesuppen jeg lagde så da fikk jeg tatt ut den til tining og vi hadde ertesuppe og baguetter til middag på mandagen. Deilig. Må innrømme at guroten var en smule dvask altså. Men ingen klagde. :p

Skal følge med og handle inn etpar til neste gang jeg ser det er røkt knoke på tilbud. :)


#31

Bloppy sa for siden:

Jeg har to stk knoker i kjøleskapet nå! Tipper jeg koker de på mandag. :nam:


#32

Joika sa for siden:

Jeg lager i dag og! Sunn påskemiddag. :) Kokte to knoker i over 3 timer i går og man kan trygt si at det ble enklere å håndtere. Kjøttet ramlet av og fettet var lett å se. MEN. Jeg kjøpte røkt og saltet knoke sist og bare saltet denne gangen, og kraften var utrolig mye bedre sist. Denne gangen måtte jeg ha i litt fond også.


#33

-ea- sa for siden:

Så bra, Joika! Jeg kaller det "min egen Fjordland" når jeg lager sånne store porsjoner og har i fryseren. Må spise meg ned nå, før jeg kan lage noe mer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.