Jeg skal lage lys lapsskaus og har funnet en oppskrift med salt svineknoke. Veldig bra! Det jeg ikke skjønner noe av er kokingen de snakker om i oppskriften. Det står ikke noe om å skjære opp kjøttet på noe tidspunkt i oppskriften og selv om jeg TROR kjøttet skal kokes helt, så er jeg faktisk ikke sikker?
Jeg har kjøpt røkt knoke to ganger når det har vært på tilbud på Spar til 29,90.
Har kokt knoken i 2-2,5 timer, skjært i småbiter og hatt det i lapskausen på slutten. Laget ertesuppe på det en gang også. Har ikke tatt med den fettkanten jeg altså. Vi likte det kjempegodt og jeg følte på husmorgenet. :p
Syns jeg kjenner lukten og smaken. Jeg synes også det kan være ekkelt mye fett på knoke, men margbeinet gjør at det blir god smak. Jeg skjærer bort en god del av fettet før koking når jeg bruker svin. På lam er det ikke så mye fett på knoken syns jeg.
Jeg kjøpte røkt svineknoke og kokte lapskaus i helga, det ble supergodt!
Kokte knoken i kanskje tre timer først, så kutta jeg opp kålrot, potet, gulrot og løk og satte på småkok og skar kjøttet i småbiter og heiv oppi. Tror det fikk stå på ovnen i halvannen time før jeg spiste.
Ble mange middager i frysen også.
Jeg blir overrasket når dere sier kjøttet på svineknoke er fettete. Det er jo nesten bare ekstramuskulært fett, så om man renser det mens det ennå er litt varmt er det jo bare å dra ut de ulike segmentene med helt rent kjøtt.
Lapskaus er jo utmerket mat for å få utnyttet hele dyret.
Jeg koker to knoker og når de er ferdigkokt kaster jeg fettet og hiver kun kjøttet tilbake i selve lapskausen. Rensker du mens det er kokvarmt detter fettet nesten av.
Jeg gjorde det. Men tror kanskje jeg må koke litt lenger. Stod 45 min i oppskriften, men jeg ga det rett i overkant av en time. Syntes det var gjenstridige greier. Stod og skar opp leeeeeeenge... snårk...
Selv en time er alt for kort koketid for svineknoke, jeg koker dem 2,5-3 timer, litt avhengig av størrelse. Da er det som de sier over her null stress å renske bort fett og slintrer. :)
For øvrig har jeg hatt sykt lyst på røkt svineknoke siden jeg leste denne tråden for et par dager siden, så i går var jeg nødt til å kjøpe en som skal bli suppe i helga.
Jeg brukte forresten en pose med fryste oppkuttede "lapsskausgrønnsaker" fra Rema til 20 kr oppi der også. Smakte helt fint, og lurer på neste gang om jeg skal være så lat å bare bruke det....
Ja, 45 min er for kort tid, da blir det tungt og tregt å skjære opp. Jeg satte min på kok når jeg sto opp og lot den bare stå der og trekke utover dagen, da detter den nesten fra hverandre når man skal skjære. Veldig enkelt.
Fikk mer kjøtt enn jeg trengte den dagen, så jeg har en pose ferdigkjøtt i frysen nå, som jeg sikkert slenger sammen med en frossenpose grønnsaker en gang. Bruker å bli helt greit, det.
Jeg må ha salt knoke i helga kjenner jeg! :nam:
Jeg pleier å koke to samtidig. Ca tre timer står de vel å småputrer.
Vi spiser knoke med poteter og kålrabistappe første dagen, og lager lapskaus dagen etter. Jeg pleier å ordne alt mens knokene koker. Skjærer opp alt og har det klart. Jeg elsker knoke og lapskaus. :elsker:
Når jeg svarte sist så kom jeg på at jeg hadde frosset ned rester av ertesuppen jeg lagde så da fikk jeg tatt ut den til tining og vi hadde ertesuppe og baguetter til middag på mandagen. Deilig. Må innrømme at guroten var en smule dvask altså. Men ingen klagde. :p
Skal følge med og handle inn etpar til neste gang jeg ser det er røkt knoke på tilbud. :)
Jeg lager i dag og! Sunn påskemiddag. :) Kokte to knoker i over 3 timer i går og man kan trygt si at det ble enklere å håndtere. Kjøttet ramlet av og fettet var lett å se. MEN. Jeg kjøpte røkt og saltet knoke sist og bare saltet denne gangen, og kraften var utrolig mye bedre sist. Denne gangen måtte jeg ha i litt fond også.
Så bra, Joika! Jeg kaller det "min egen Fjordland" når jeg lager sånne store porsjoner og har i fryseren. Må spise meg ned nå, før jeg kan lage noe mer.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.