Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Podcastanbefaling: S-town

#1

Tallulah sa for siden:

Folka bak Serial og This American Life har laget en ny podcast, og den MÅ dere bare høre på. Den heter S-town og starter da han ene journalisten får en mail fra en fyr i Alabama, som påstår at et mord har skjedd og ingen bryr seg. Mannen er John B. McLemore, og hans sørstatsdialekt er så fantastisk at både Francis Underwood og John Williams (Spaceys rolle i Midnight in the Garden of Good and Evil) kan gå hjem og legge seg.

Lemore restaurerer gamle klokker og holder liv i en diger hage, hvor han blant annet har bygget en labyrint. For å hjelpe seg ansetter han mange av de unge mennene i denne bittelille, fattige byen, og det er gjennom disse han får vite om dette mordet.

Podcasten følger Lemores lange rants om byen han bor i, som han har et uttalt hat/elsk-forhold til, hvordan livet er for resten av bebyggerne og for meg personlig føles miljøet som beskrives ekstremt kjent. Dette kunne like gjerne skjedd i byen jeg var utveklsingsstudent i. Dirt poor, full av ungdom uten håp og med dopproblemer, mange intriger og rykter.

Den er både rørende, sjokkerende, og lar en bli kjent med et miljø mange ser på med forakt. Journalisten Brian Reed er eksepsjonelt god til å få kontakt med folk, og han er så utrolig lite fordømmende, til tross for at han møter mennesker med politisk ståsted langt fra hans eget, eller mennesker så eksentriske at de er vanskelige å forholde seg til.

Per nå har S-town flere lyttere enn Serial, og dere bør ABSOLUTT laste den ned!
www.aftenposten.no/kultur/S-Town-slar-Serial-rekord-618805b.html

stownpodcast.org/


#2

Zulu sa for siden:

S-Town er kanskje min mest intense podcastopplevelse ever! For en historiefortelling, for noen karakterer, for et håndverk! Det er virkelig så dyktig og respektfullt laget at jeg blir helt trollbundet.

Og John B. McLemore. :elsker: The Atlantic kalte rantsene hans for noe sånt som glorious, darkly comic, linguistic sculptures, og virkelig altså, han er en (riktignok stadig mørkere) nytelse å høre på.


#3

Tallulah sa for siden:

Han har virkelig en litterær, blomstrende måte å snakke på. Jeg syns folk i sørstatene er genrelt er flinke til å bruke språket. McLemore kanaliserer både Tennessee Williams og Ignatious Reilly fra Confederacy of Dunces.


#4

Ruslebiffen sa for siden:

Dette hørtes ut som noe jeg kan like! Jeg har imidlertid ikke hørt på Serial og This American Life, bør jeg ha gjort det før jeg hører på S-town?

Takk for tips! :blomst:


#5

Tallulah sa for siden:

Neida. Serial var to helt uavhengige podcast-historier; This American Life er et program med historier fra virkeligheten. Denne historien er helt uavhengig av dem begge.


#6

Zulu sa for siden:

Enig med Tallulah. Men liker du S-Town, vil du garantert like This American Life. Serial er fantastisk den også, for all del, men den er mer i true crime-sjangeren. På tross av mordanklagene er det lite krim i S-Town.


#7

amylin sa for siden:

Hører på den nå! Anbefales absolutt!


#8

Jenna sa for siden:

Har "unngått" den lenge nå, men lastet ned i morges og er på episode 5 nå. Strålende bra! De kan det å lage gode podcaster med gode/interessante historier.


#9

Tallulah sa for siden:

Jeg sparte den siste episoden til rett over påske, og følte meg litt tom når det var ferdig. Jeg blir så glad når det lages skikkelig godt, journalistisk arbeid som dette.


#10

Zulu sa for siden:

Jeg har S-Town-blues fortsatt. :sukk: Og hadde en drøy uke med podcastavhold av respekt for Brian og John B. :nemlig:

Nå avreagerer jeg med ny sesong av My Dad Wrote A Porno. Som er ... noe ganske annet. :knegg:


#11

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er på tredje episode, og nyter det. Jeg tenker som Tally, det er fantastisk med slik journalistikk. Han har holdt på med dette siden 2012. Han bruker flere år på å lage historien, det er skikkelig godt håndverk. Og så er jo the deep south noe av det aller beste jeg vet om da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.