Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva dyrke i liten grønnsakshage?

#1

Myria sa for siden:

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle skrive et innlegg i dette forumet, men saken er den at vår store egensnekrede sandkasse ikke brukes lenger og jeg slengte ut et forslag om å ta ut sanden og gjøre den om til en liten grønnsakshage og det var barna veldig giret på. Så, hva kan/bør vi dyrke som er enkelt å få til (og som helst krever så lite arbeid som mulig fra min side)? Er det bare å sette frø og vanne gjennom sommeren eller er det andre ting vi bør tenke på?


#2

frukt sa for siden:

Salat, reddiker, gulrot og tomat er ganske lett å få til. Tomatplanter kan man godt kjøpe, og de krever litt mer stell, men spesielt vanskelig er det ikke.

Lurt å så inne nå, og så plante ut når det er mildt nok. Snegler kan bli et problem, og ikke minst katter, men det finnes jo måter å holde begge deler unna.


#3

Myria sa for siden:

Takk for tips. Gulrøtter hadde jeg tenkt ja og salat er ikke dumt, skjønt det er det bare vi voksne som spiser. Reddiker hadde jeg faktisk ikke tenkt på, men det liker vi godt så det må vi ha. :jupp:


#4

Albertine sa for siden:

Sukkererter er fantastisk, de tar ikke så stor plass heller.


#5

Mjau sa for siden:

Pastinakk er like enkelt som gulrot. Poteter er gøy da, og krever ingenting. Persille er enkelt å få til også. Gressløk kommer år etter år.


#6

Myria sa for siden:

Supert, da er sukkererter og pastinakk også på listen. :riktig: Urter dyrker vi allerede. :jupp:


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg har en minigrønnsakshage og en ting har jeg lært at jeg IKKE skal dyrke mer, og det er kålvarianter. De hersens kålfluene ødelegger alt.

Ellers har jeg god erfaring med gulrot, rødbeter, sukkererter, ulike salattyper (spesielt ruccola) , purreløk, vårløk og poteter.


#8

Myria sa for siden:

:knegg: Ikke kål altså.

Rødbeter ja, jeg eeeelsker rødbeter.


#9

celebelen sa for siden:

Vi hadde reddiker, jordbær, sukkererter, gulrøtter i forskjellige farger og både gule og røde beter det første året vi plantet i pallekarmer.


#10

frukt sa for siden:

Hvitløk er kjempeenkelt å dyrke forresten. Og de får vakre blomster om man lar de være.


#11

Myria sa for siden:

Tro om kassen er stor nok til det jeg vil dyrke. :humre:


#12

Albertine sa for siden:

Du må utvide. :nemlig:


#13

celebelen sa for siden:

Det er de aldri. :hehehe:


#14

frukt sa for siden:

Jeg holdt på å foreslå grønnkål, men så husket jeg alle larvene vi var plaget med da vi hadde det. :knegg:


#15

veobra sa for siden:

Jeg suger til meg tips. Jeg skal kjøpe pallekarm (er). Det høres ut som det er samme størrelse. Jeg har lyst på en kasse med snittblomster for jeg liker så godt å plukke inn om sommeren.


#16

Nextlife sa for siden:

Jeg får alt for lite plass hvert år, det skjer noe med frøene jeg sår hver gang. Det året jeg sådde rødbeter talte jeg frøene og det var 30 frø. Når de kom opp hadde jeg 100 planter, så det ble jo kjempefullt og jeg ga bort masse planter når de hadde fått grodd seg store og sterke for å få plass til annet i karmene også. :knegg:


#17

Myria sa for siden:

Det var ikke verst Nextlife. Greit med noe annet enn bare rødbeter. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.