Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skinkestek uten steketermometer

#1

Bloppy sa for siden:

Jeg har aldri lagd skinkestek før. :rødme:
Men har altså tenkt til å ha det til middag i morgen. Problemet er at jeg har visst ikke noe steketermometer.

Steken er på 2080g. Hvor lenge og på hvilken temperatur bør den stekes for best resultat på tross av manglende termometer?



#3

Nextlife sa for siden:

Svinestek er av de råvarene som blir best med lav varme og lang tid. Jeg varmer ovnen godt opp (250 grader), hiver inn steika og senker temperaturen til ca. ønsket kjernetemp (jeg liker svinekjøtt gjennomstekt og bruker 74 grader) og lar den stå i timesvis.
Om du ikke har timesvis, så 200 grader i ca 2- 2 1/2 t.
Viktig med svinestek er å holde den tildekket under steking slik at sjyen ikke fordamepr, og heller ta av lokk/folie siste 20 minutter.
Samt hvile i ca 10 min etter tatt ut av ovnen før den skjæres i.


#4

Bloppy sa for siden:

Hvor lenge er timesvis da?


#5

Nextlife sa for siden:

Så vanskelig du spør. :knegg:
Om jeg steker på kjernetemp lar jeg kjøttet stå over natta (når man holder kjernetemp kan man liksom ikke gjøre noe galt uansett hvor lenge man steker), men ca 6-8 timer, tenker jeg, litt avhengig av tykkelse på steika.
Fyrer du opp til 120 grader vil jeg tro at ca 4 timer er greit.


#6

kamp sa for siden:

Jeg har hørt 30 min per kg ved 200g


#7

Strå sa for siden:

Nextlife gir gode råd. Følg de. Hvis du er usikker på om steken faktisk ER gjennomstekt, kan du stikke en grillpinne e.l. i den tykkeste delen. Hvis saften som pipler ut er ganske klar, da er steika ferdig og du kan skru av ovnen, åpne døra og vente de 10 minuttene den skal hvile.


#8

Bloppy sa for siden:

Tusen takk Nextlife!
Så da krydrer jeg, pakker inn, hiver inn i ovnen på 250 grader. Senker tempen til 120 g og lar den stå i 4 timer. Siste 20 min uten innpakking.
Det ser ut til å være svor på min.


#9

Nextlife sa for siden:

Jupp. Skjær/rut svoren, så blir den mye enklere å skjære opp.
Lykke til :)


#10

Nextlife sa for siden:

Og har du noen slitne grønnsaker i skuffen (gulrot, løk, purreløk) så ha de gjerne i lag med steken under steketiden, det gir en supergod kraft å lage saus på.


#11

Bloppy sa for siden:

Toppers! Svoren var allerede rutet. Nå står den og damper litt. Det leste jeg på matprat.
Så legger jeg i litt grønnsaker og stæsj når den skal over på steking. Men skal jeg helle av vannet da?
Jeg er virkelig helt grønn på sånn her type kokkelering. Jeg er flink til å lage meg, men har laget lite av sånn her type mat merker jeg. :flau:


#12

Nextlife sa for siden:

Neinei, ikke hell av væske (så fremt det ikke er enorme mengder). Den skal få trekke inn i kjøttet og gjøre steken saftig og god under stekingen.


#13

Bloppy sa for siden:

Det ble helt greit. Jeg må definitivt kjøpe meg et termometer. :humre: Da skal det langtidsstekes!
Jeg synes kjøttet ble en anelse tørt. Resten av gjengen var strålende fornøyd.

Takk for hjelpen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.