Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jevning

#1

konemor sa for siden:

LilleLeo sin rekegryte er bare nydelig :)
Har lyst til å lage den neste lørdag (skal ha besøk), men en av de som kommer har cøliaki. Hva kan jeg jevne med istedet for hvetemel?
Takk for svar.


#2

Sitron sa for siden:

Maizenna?


#3

Fruktflua sa for siden:

Litt potetmel blandet i vann.


#4

konemor sa for siden:

Tenkte på dette jeg og, men blir det like bra?
Eller som Fruktflua foreslår potetmel og vann.Er det slik de med cøliaki vanligvis "tykner" saus? Har bare brukt den brune maizennaen før.
Litt dumt å prøve dette ut samme dag som gjestene kommer og siden vi hadde den i dag så tror jeg familien blir lei om jeg skal prøve den igjen (med maizenna eller potetmel)en dag nå til uken. Da må jeg iallefall finne på noe annet til lørdag og da er jeg like langt.


#5

Veronal sa for siden:

Maizenna blir like bra. Har laget denne retten både med hvetemel og med maizenna (da har jeg brukt den varianten som man drysser rett i væsken og tilsatt etter at all væsken er tilsatt). Smaker identisk. Brukte lys maizenna.

Hvis du helt hypotetisk tilsetter 3 dl vann og 1 ss appelsinjuice så fungerer det også helt strålende å tilsette mer appelsinjuice + en haug med maizenna. :flau:


#6

konemor sa for siden:

Flott. Takk for tips. Da blir det nok meksikansk rekerett på gjestene mine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.