Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Iphone SE

#1

zinatara sa for siden:

Har vunnet noen få tusenlapper i lotto i helgen og lurer på om de skal gå til ny mobil. Nå har jeg en iphone 5, har hatt den i noen år og den begynner å bli litt småtullete med at den fryser, plutselig går tom for batteri selv om det nettopp var halvfullt og andre småirriterende greier. I tillegg kan jeg tenke meg et bedre kamera.

Kan tenke meg å fortsatt ha iphone, men syns iphone 6s og 7 er for dyre. Men iphone SE var litt bedre i forhold til budsjettet.

Hos apple ser jeg at en SE med 32 gb koster 4790, men hos telenor har de 64 gb til 3999 uten binding. Regner med at 64 gb er en utgått modell siden den ikke finnes i nettbutikken til apple, men er den mye dårligere enn den nyeste modellen?


#2

Isolde sa for siden:

Finnes bare en SE. Kanskje det kommer en ny etter hvert og at det er grunnen.

Jeg har 64gig og er veldig fornøyd.


#3

Gerbera sa for siden:

iPhone SE har "innmaten" til en iPhone 6S, men størrelsen til en 5'er.

Kjempefin telefon, med perfekt størrelse synes jeg, og jeg kan ikke tenke meg at du vil merke noe særlig forskjell på en 64 gb som ikke Apple har i salg lenger, kontra en 32 gb som de fremdeles selger.


#4

zinatara sa for siden:

Har prøvd å google litt og det ser ut som det eneste som har skjedd er at apple har oppdatert 16gb til 32gb og 64gb til 128gb. Og da blir 16 og 64 utgåtte modeller som er satt ned i pris. Så da ser det ut som å være et godt kjøp med 64gb til 4000 kroner.

Det er jo uansett en bedre telefon enn jeg har nå og jeg er jo vant til liten skjerm. Jeg klarer bare ikke bruke 7-8000 kroner på en telefon, så alternativet er jo å gå over til android. Men jeg kjenner at det frister mer å overføre innholdet på den iphonen jeg har nå til en ny iphone.


#5

~TM~ sa for siden:

Snart 15-åringen har SE og han er veldig fornøyd. Hold deg til eplefon du, og gå for en SE. Jeg tror du vil bli mest fornøyd med det.


#6

Hyacinth sa for siden:

Sønnen min ønsker seg en slik, men mannen min er bekymret for teknologien i den. At den ikke vil holde seg oppdatert lenge nok pga utviklingen i teknologien. Er det noe i det? At den snart vil være for "gammel"?


#7

zinatara sa for siden:

Det var et godt spørsmål. Vil helst ikke kjøpe en telefon som jeg plutselig ikke får oppdatert IOS til eller ikke kan laste ned alle appene jeg ønsker. Ellers er jeg ikke så opptatt av at det må være det nyeste og raskeste.


#8

Gerbera sa for siden:

Trenger ikke være bekymret for det på en god stund. Vi har fremdeles en 4S som henger med, sånn bortsett fra at wifi ikke funker.

Men det er klart, for hver ny IOS oppdatering, så blir de eldste telefonene ørlite tregere, inntil de tilslutt ikke har nok minne eller kapasitet til å oppdatere. (Vår 6 år gamle iPad med 32 GB lagring "tør" vi ikke oppdatere mer, den har blitt treg, men funker fremdeles) Men SE er sånn sett ikke noen "gammel" telefon, den kom jo samtidig med 6S, og det er bare 7'ern som er nyere i utgangspunktet.

Jeg kjøpte meg forøvrig en 7'er, men var så misfornøyd med den nye hjem-knappen, at jeg "lurte" mannen til å kjøpe den når han trengte ny. Jeg bruker datteren min sin SE, og er strålende fornøyd med byttet.


#9

zinatara sa for siden:

Nei, jeg har jo fått oppdatert den jeg har så langt, så bør vel ikke være så bekymret for det.

Eneste som irriterer meg litt er at telenor ikke har den i sølv. Tror jeg går for den i gull, for den grå er så veldig mørk og jeg vil iallefall ikke ha rosegull. Uansett kan jeg jo putte på et deksel og tilpasse den slik.


#10

løve70 sa for siden:

Moren min har SE og er godt fornøyd med den. Hun ville ikke ha en stor telefon, så da er igrunnen SE perfekt.


#11

Isolde sa for siden:

SE har jo teknologien til en 6s. Så lenge man ikke vil kjøpe 7 i barnet sitt så vil man jo få like gammel teknologi.

Jeg valgte SE fordi jeg ønsket liten skjerm. Har hatt Android med større skjerm før og foretrekker liten.


#12

Magica sa for siden:

Jeg har lurt på det samme! Min Iphone 5 er nå snart 4,5 år og det er null problem med oppdateringer på den (enda) så jeg vil vel ikke tro at SE er SÅ gammel at det blir noe problem?

Håper 5-ern min funker en stund til. :)


#13

Hondacrv sa for siden:

Eg har den. Veldig god telefon.


#14

Bluen sa for siden:

Både jeg og datteren har den, kjøpt i oktober. Veldig fornøyd! Elsker at den er liten.


#15

zinatara sa for siden:

Da tror jeg at jeg bestiller meg en! Gleder meg allerede.


#16

Magica sa for siden:

Gjør det! Nesten så jeg får lyst på en selv. :)


#17

millact sa for siden:

Gjør du? Jeg har en 5S, men synes skjermen er for liten.


#18

Bluen sa for siden:

Ja, tenkte mest på at den passer for mine forholdsvis små hender. Hadde 5-er før, så det er denne str jeg er vant med.


#19

Gerbera sa for siden:

Altså, håndteringsmessig er SE perfekt, jeg sliter med at jeg ser litt dårlig, og ikke gidder å ta frem brillene hver gang, så jeg synes skjermen blir litt liten av den grunn, men det er jo latskap, ikke telefonen sin skyld. :knegg:


#20

Magica sa for siden:

Bestilte visst en jeg også. Min gamle iphone 5 har begynt å "skru av seg selv" så den virker en smule ustabil.


#21

zinatara sa for siden:

Fikk ny telefon i dag og er fornøyd så langt. Ikke stor forskjell når jeg fikk overført alt fra den gamle, men regner med at den er raskere, har bedre batteri og er mer stabil. Og så liker jeg fingeravtrykksfunksjonen.


#22

Bluen sa for siden:

I tillegg synes jeg kameraet er mye, mye bedre enn på 5-eren. :jupp:


#23

zinatara sa for siden:

Har ikke fått testet det skikkelig ennå, men ser sånn ut ja! Og det er absolutt et pluss siden jeg i stor grad bruker telefonen som kamera.


#24

millact sa for siden:

Hvor kjøpte du?


#25

millact sa for siden:

Da blir det en slik på meg også.


#26

Magica sa for siden:

Jeg kjøpte på Telenor :)


#27

millact sa for siden:

Gjorde det samme.


#28

Hyacinth sa for siden:

Guttungen kjøpte seg en fra Telenor til 4000 kr i går. Uten binding. Jeg skjønner ikke helt hvorfor en sånn telefon er så "billig" (altså, det er masse penger, men andre iPhoner koster da mye mer? :undrer: ). Uansett, han har spart lenge, og det var en iPhone han insisterte på. Han har et billig abonnement også, 99 kr/mnd.


#29

jolie sa for siden:

De selger dem nok billig fordi Apple har endret lagringskapasiteten på de modellene som selges nå. Regner med det er 64gb som selges til 4000. Den er visst erstattet med 128gb.


#30

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er 64. Men jeg har 16 GB på min iPhone 6, og den var mye dyrere?


#31

jolie sa for siden:

SE var vel ment å være et litt billigere alternativ til 6, var det ikke det da? Så den har alltid ligget litt lavere i pris?


#32

Charlie sa for siden:

Barnet kjøpte SE 64 gb før jul, og er veldig fornøyd. Kjøpt på Telenor uten binding. Sjekket eplebutikken også, de hadde samme pris men noen dager lengre leveringstid.


#33

Charlie sa for siden:

Det går an å endre skriftstørrelse på innstillinger.:nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.