Jeg har et frosset lammelår. Det skal serveres på søndag. Detter vakumpakket. Dilemma: jegvdrar på hytta i morgen. Kommer hjem fredag kveld eller lørdag morgen. Skal jeg legge det til tining før jeg drar, eller vente til fredag/lørdags morgen) låret er ca 4 kg
Jeg har alltid praktisert å tine hurtig i kaldt vann, særlig for store kjøttstykker. Dette har jeg fått mye tyn hos matentusiaster og noen kokker for, men jeg har alltid ment at jeg synes kjøttet blir dvaskt og at mye av cellesaften lekker ut ved lang tining.
Tror du jeg ble glad da jeg leste en forskningsartikkel her for en stund siden som støttet mitt syn :hyper: :knegg:
Så min anbefaling er å tine det, godt innpakket i kaldt vann. :nemlig:
På lørdag da, med andre ord? Altså slenge det i kaldtvann når vi kommer hjem? Det er jo vakumpakket, så godt innpakket er det jo.
Jeg tenker jo litt på dette med at det kan være vi blir på hytta lengre på hytta (altså til lørdag ut på dagen) om været blir bra...hvor lang tid regner man på tining i vann?
Litt vanskelig å si, men jeg bruker ca 1 time på en frossen indrefilèt på et kilo. Siden et lammelår er et tykkere, mer massivt kjøttstykke med bein ville jeg beregnet ca. 6 timer, tror jeg.
Jeg måtte google artikkelen jeg leste som støttet min følelse. :knegg:
Forklaringen er altså at ved saktetining vil kjøttet befinne seg ved frysepunktet så lenge at det dannes for mye iskrystaller som skader cellene.