Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lammelår - tinedilemma

#1

Che sa for siden:

Jeg har et frosset lammelår. Det skal serveres på søndag. Detter vakumpakket. Dilemma: jegvdrar på hytta i morgen. Kommer hjem fredag kveld eller lørdag morgen. Skal jeg legge det til tining før jeg drar, eller vente til fredag/lørdags morgen) låret er ca 4 kg


#2

Ruslebiffen sa for siden:

Legg det i kjøleskapet i morgen, det bruker fort over to døgn på å tine der.


#3

Cauchy sa for siden:

Hvis du legger det i kaldt vann bruker det ikke så lang tid på å tine. Kjøttet beholder kvaliteten best ved å tine raskt.


#4

GinaK sa for siden:

Ville også lagt det i kjøleskapet i morgen for langtining.


#5

Nextlife sa for siden:

Jeg har alltid praktisert å tine hurtig i kaldt vann, særlig for store kjøttstykker. Dette har jeg fått mye tyn hos matentusiaster og noen kokker for, men jeg har alltid ment at jeg synes kjøttet blir dvaskt og at mye av cellesaften lekker ut ved lang tining.
Tror du jeg ble glad da jeg leste en forskningsartikkel her for en stund siden som støttet mitt syn :hyper: :knegg:
Så min anbefaling er å tine det, godt innpakket i kaldt vann. :nemlig:


#6

Che sa for siden:

På lørdag da, med andre ord? Altså slenge det i kaldtvann når vi kommer hjem? Det er jo vakumpakket, så godt innpakket er det jo.

Jeg tenker jo litt på dette med at det kan være vi blir på hytta lengre på hytta (altså til lørdag ut på dagen) om været blir bra...hvor lang tid regner man på tining i vann?


#7

Nextlife sa for siden:

Litt vanskelig å si, men jeg bruker ca 1 time på en frossen indrefilèt på et kilo. Siden et lammelår er et tykkere, mer massivt kjøttstykke med bein ville jeg beregnet ca. 6 timer, tror jeg.


#8

Candy Darling sa for siden:

:what: Dette er jo det MOTSATTE av det som har blitt hevdet i alle år, nemlig at bråtining sprenger kjøttet?



#10

Che sa for siden:

Flott. Da rekker vi det med god margin - med vitenskapen på vår side:)



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.