Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet: bakepulver [påskefjelledition]

#1

Agent Scully sa for siden:

Aksjon Kast Mindre Mat fortsetter mef uforminsket styrke. Nå er det hyttens bakepulver som skal granskes.

Har vi noen kjemikere som kan uttale seg?

Boksen til høyre predaterer holdbarhetsmerking, den til vestre går ut i 2018.


#2

Pelen sa for siden:

Det er i hvert fall ikke noe farlig, men den virker vel nødvendigvis ikke så bra som den til høyre.


#3

Ru sa for siden:

Den til høyre kan brukes til rengjøring.
Den til venstre kan brukes til baking. :nemlig:


#4

Høst sa for siden:

Null peiling på kjemiting, men står det en oppskrift på en kake på boksen til høyre? Synes å huske noe slikt fra barndommen, og ville være utrolig takknemlig dersom du kunne lagt inn ett bilde av oppskriften i så fall? :D



#6

Høst sa for siden:

Tuuuusen takk!! :blomst:


#7

Ru sa for siden:

FP, altså! Nå også med kakeoppskrifter fra 70-tallet.


#8

gajamor sa for siden:

Så å si det eneste som kan gå galt med bakepulver er at det tar til seg lukt eller fukt (=bakepulverbombe). Så lukt på boksen - hvis det bare lukter bakepulver er det bare å bruke den. Bruk evt litt mer hvis du ser klumper. Boksen er vel også oftere problemet enn pulveret. Sjekk om du ser rust, eller om bunnen/sidene er i ferd med å få i oppløsning. Da kan det ha spredt seg inn i pulveret, og jeg ville brukt det til rengjøring som Ru sier.


#9

Input sa for siden:

Betyr 3/4 - 1 t at den skal stekes mellom 45 min og en time, eller er 3/4 størrelsen på formen? :sparke:


#10

Input sa for siden:

Never mind, ser nå at det står at formen skal være 1 l.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.