Mannen har visst kokt havregrøt. I den dyreste kaserollen vår. Og svidd den. Og satt den på verandaen for å skjule sine spor og få vekk lukten. Og glemt den.
Nå fant jeg den, og vi snakker forsteinede rester av forkullet havregrøt i et millimetertynt lag på bunnen. Jeg har prøvd med bakepulver og vann og med maskinoppvaskpulver og vann. Og stålull.
Noen flere råd som bør prøves ut før jeg tar farvel med den?
Jeg har et råd fra kjerringer på jobben: Ha litt vann i kjelen + dæsj zalo, og kok det opp mens du skraper og styrer litt nedi der. Håper du lykkes med rengjøringsprosjektet.
Mannens grøtkjeler MÅ kokes opp med sun og stå til dagen etter. Da er det mulig å skrape seg ned til bunnen, men det er mye arbeid ... (Hadde nå enda grøt vært godt.:rolleyes: )
I gamle dager skrapte de tørr gryta før de kokte ny grøt oppå de gamle restene. Kanskje du skal investere i egen grøtgryte til mannen din, så kan han selv velge mellom oppvask, eller spise med innbrente rester.
:løsningsorientert:
Forøvrig så setter jeg alltid grøtkjelen i vann med en gang den er tømt, det ser ekkelt ut, men restene går da bort.