Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkle og populære langpannekaker

#1

Palmen sa for siden:

Det er loppemarkedstid igjen. I fjor endte jeg med Toro, men det må da finnes langpanneoppskrifter på kaker som er enkle men knallgode? :vilha: hva baker du til dugnader og loppemarkeder? Oppskrifter søkes!


#2

Stompa sa for siden:

Vi (les: Frøkna) baker alltid vaniljekaka som det ligger oppskrift på her inne. Den er superpopulær; blir alltid utsolgt på brytestevner, og alltid oppspist når hun har med på skolen (ordenselev i klassen baker kake og har med hver fredag, og hvis hun våger å ta med noe annet enn vaniljekaka blir de andre sure).


#3

frukt sa for siden:

Denne kan lages i stor langpanne, og blir god og saftig. Populær blant både voksne og barn.

KVIKKLUNSJKAKE
4 egg
4 dl sukker
300 g margarin(jeg bruker 3 dl rapsolje for da blir den så saftig)
5 1/4 dl mel
2 ts bakepulver
2,5 ss kakaopulver
2 dl melk

Glasur
300 g melis
100 g smør/margarin
1 1/2 ss kakaopulver
2 ts vaniljesukker
3 ss kokt kaffe

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Mel, bakepulver og kakao blandes og siktes i vekselvis med smeltet margarin(eller olje) og melk.
  3. Hel røren i smurt/bakepapirkledd langpanne.
  4. Stek nederst i ovnen ved 175 grader i 25-30 min.
  5. Ingrediensene til glasuren vispes sammen. Du kan bruke samme bollen som du lagde røren i.
  6. Smør glasuren på kaken mens den er varm, og dryss eventuelt kokos over.

#4

Palmen sa for siden:

Den har jeg sett før. Har hun glasur på?


#5

Stompa sa for siden:

Nei, det er kanel og sukker på den.



#7

My sa for siden:

Denne, fra oppskrift jeg har fått på annet forum:

(tall i parentes er for stor langpanne, det utenfor er for rund form eller liten langpanne)

4 (6) egg
4 (6) dl sukker

----> Stiv eggedosis

4 (6) dl hvetemel
2 (3) dl lunka vann
3 (4,5) ts bakepulver
2 (3) ts vaniljesukker

----> Blandes forsiktig inn i eggedosisen, jeg gjør det på laveste hastighet på Kenwooden

Stekes i 20-25 min på 180 grader.

Glasur:

125 (185) g smør
1 (1,5) dl sukker
2 (3) ts vaniljesukker

----> "kokes" mens kaka steker

1 eggeplomme - røres i til slutt

Ha glasuren på varm kake. Stikk gjerne små hull i overflata først, slik at den trekker ned i kaka. Da blir kaka veldig saftig, og nesten enda bedre neste dag.

Strø kokosmasse over (må gjøres mens glasuren er varm, den skal "smelte" ned i glasuren".

Denne er helt nydelig, og MÅ med i alle våre bursdager, og er standard fra oss i fotballkiosk, på skolefester etc. Har også hatt den med på kakedag på jobb og får alltid spørsmål om oppskrift. Greit å ha et lyst alternativ til alle sjokoladekaker og brownies som det bruker å være mye av.

Legger ved det eneste bildet jeg fant i farta, fra en eller annen bursdagsfeiring.



#9

Palmen sa for siden:

Den ser og høres god ut! Men du må forklare litt mere med teskje, hvordan lager du glasuren? Og bruker du sukker, altså, og ikke melis?


#10

My sa for siden:

Jeg bruker sukker ja, ikke melis. Smelter smør, heller oppi sukker og vaniljesukker, rører mens det koker. Visper litt med en spiralvisp, slik at det blandes ordentlig inn og blir til en jevn, litt tykkere, hvitgul smørje (litt forsiktig i starten, før det har blandet seg, for ellers vil smøret bare skvuple ut av kasserollen -eller bare bruk en litt større kasserolle :knegg: ). Visper inn eggeplommen til slutt, da blir den fin og gyllengul. Men ikke mer koking etter at eggeplomma er tilsatt, da heller jeg det bare rett på kaka, stryker det utover med en slikkepott og drysser kokosmasse jevnt over.

En gang brukte jeg melkefri margarin i stedet for smør, pga melkeallergisk barn i bursdag. Ungene så ikke ut til å merke forskjell engang.


#11

Strå sa for siden:

Du kan få krydderkaka mi, den pleier å gå ned på høykant hos de fleste barn (og voksne).

1 l kefir
700 gr sukker
4-5 ss tyttebærsyltetøy/rørt tyttebær (plommesyltetøy går også fint)
200 gr smeltet smør/margarin eller 2 dl maisolje
3 ts malt kanel
3 ts malt nellik
1-2 ts malt kardemomme
1 ts malt allehånde
Du kan sikkert ha oppi mer krydder du liker.

Bland alt sammen godt.

Tilsett
3 ts natron
10-12 dl hvetemel

Kjør et par minutter i mikseren før du heller det oppi en (smurt og strødd) langpanne. Stek i ovnen på 175 °C i 25-30 minutter. Blir den stekt for lenge blir det tørt og ikke så godt.

Denne kan man ha ostekrem oppå, men det pleier jeg ikke. Den holder seg i flere dager og kan fryses uten å forringes noe særlig.


#12

Niobe sa for siden:

ROOMs gulrotkake er helt fantastisk. Jeg bruker litt mer krydder enn i originaloppskriften.


#13

veobra sa for siden:

Jeg stemmer på kaka til Lille*My. :nikker: Min oppskrift er nesten helt lik, jeg har til og med kokt vann i min.

Det er nesten så jeg alltid tar med noen kopier av oppskriften når den er med, så populær er den. :knegg:


#14

My sa for siden:

Ja, jeg bidro med denne i sommer, da min svigerinne hadde avslutningsgrillfest i hagen for de polske sesongarbeiderne på gården. Det var flere andre kaker også, men alle polakkene hadde spurt min svigerinne om oppskrifta på denne, så jeg måtte til slutt sende den over på sms så hun fikk distribuert den. :knegg: Vi skal i konfirmasjon til dem nå i vår, og da jeg spurte min svigerinne om hun ville at jeg skulle bake en kake til selskapet svarte hun bare "ja, og du vet jo hvilken det må bli". :humre: Men jeg tar bare lunka vann fra springen altså. Stod ikke noe i oppskrifta mi om at det skulle kokes.

Vet ikke helt hvordan jeg skal få den til å bli særlig konfirmasjonskakebordfestlig forresten, den ser jo litt "alminnelig" ut ... men det hjelper kanskje om jeg deler den opp i skrå ruter, og legger dem på et litt fint fat? :undrer: Eller hvis jeg lager den i rund form blir den kanskje litt finere. :gruble:


#15

veobra sa for siden:

Man kan vel ikke si at kaka er veldig pen, det er jeg enig i. Jeg er også enig i at det mest festpregede man kan gjøre er å skjære den i skrå ruter. Kanskje noen flagg på små pinner på noen av stykkene kan pynte litt opp. Kaka er så god at det er ikke så farlig om den ikke ser så pyntet ut og et konfirmasjonsbord er vel fullt av andre festkaker. :nikker:


#16

Palmen sa for siden:

1000 takk for tips og oppskrifter, dere! :lykkelig: :blomster:


#17

Maverick sa for siden:

Kjære vene. Nå har jeg sittet en hel dag og fundert på hva som er gleden med lange pannekaker. :sparke:


#18

Primrose sa for siden:

Mens jeg så denne nå, rett etter at jeg kom hjem fra butikken med Toro langpanne. Neste gang!!


#19

IOA sa for siden:

Jeg pleier å bake en haug med kanelsnurrer i sånne sammenhenger, og de blir alltid borte. Syns alltid det blir mye sjokoladekaker.


#20

Benzo sa for siden:

Denne sjokoladekaka er dritgod! Er uten egg.
Sjokokake m kefir
9 dl hvetemel
5 dl sukker
4 ss kakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
150 gr smelta melange (flytende fungerer faktisk ikke så bra)
7 ½ - 8 dl kefir
Alt rører godt sammen til glatt luftig røre og helles i stor, smurt langpanne. Jeg bruker den som følger med ovnen.

Stekes på 160-175 grader alt ettersom hvor varm ovnen din er. Jeg har ny ovn og bruker 160c i 35-40 min på nederst rille i ovnen.

Glasur
(jeg lager dette litt på feelingen, skal smake godt og litt kaffesmak så bruker litt mer kaffe enn smør)
Ca 10 ss sterk kaffe
Ca 8 ss smelta smør/melange
5-6 ts vaniljesukker
Ca 3-4 ts kakao (skal være litt mørk, men ikke smake for mye kakao så det blir beskt)
Ca 1 ½ pakke melis


#21

Sir Limpalot sa for siden:

:humre:



#23

gnuri sa for siden:

Jeg synes ofte det blir for mye sjokoladekaker, så når vi skal levere kake baker jeg ofte denne:
www.detsoteliv.no/oppskrift/skuffekake
Den faller alltid i smak, og blir borte fort.
Det er jo en hverdagslig kake, men iom at den er så god synes jeg ikke det gjør så mye.


#24

Addison sa for siden:

Kan noen linke til oppskrift? Jeg skal bake til korpsfestival neste helg, er lei av sjokoladekake!




#27

Acsa sa for siden:

Jeg ble så inderlig lei av sjokoladelangpannekaker på et tidspunkt, så jeg baker alltid sitronkake eller karamellkake når jeg skal ha langpannekaker.

Sitronkaka er veldig rask, kan også bare røres raskt sammen for hånd. Og du kan jukse og ta ferdigpresset sitron på flaske (men da ville jeg tatt alle 4 dl med sitron). Også er den veldig saftig og holder seg fint i et par dager.

Du kan ta melisglasur med sitron, eller smørkrem med sitronessens, eller noe helt annet som glasur. Eller bare sikte melis over.

Press fire sitroner, det blir ca. 2 dl sitronjus, og fyll på med eplejus til det når 4 dl. (Mer sitron hvis du vil ha kraftigere sitronsmak). Riv skallet på to av sitronene. Ha dette i en gryte, og smelt 400 gram smør i væsken. La avkjøle litt til den er lunken.

Ta 9 dl hvetemel, 2 ts natron, 8 dl sukker og bland. Ha i smør/jus og bland godt.

Pisk sammen fire egg og et beger lettrømme, og ha i blandingen.

Ha i langpanne (bruk bakepapir) og stek ved 180 grader i 35 minutter til den er tørr på prøvepinne.


#28

Bluen sa for siden:

Akkurat den skulle jeg inn og anbefale også! Var ikke heldig med den sagnomsuste vaniljekaka, som endte opp rå hos meg etter dobbel steketid, men denne likner litt, blir alltid vellykket og alle liker den. Enkel, lys kake med sukker og kanel på toppen, altså.


#29

Olifant sa for siden:

Er den til stor langpanne?


#30

Albertine sa for siden:

Legger inn denne her også, jeg. Folk som ikke liker kake har blitt forsinket til møte pga. denne.

300 gr margarin
4 dl sukker
4 egg
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
4 godt modne bananer
200 gr. kokesjokolade, hakket i biter
(ca. 100 gr. valnøtter, grovhakket)

• Varm opp ovnen til 175°c.
• Smør en langpanne. (Kan evt. også kles med bakepapir for å gjøre det enklere å få den ut av formen.)
• Rør smør og sukker hvitt.
• Ha i egg, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kanel.
• Mos bananene med en gaffel og ha i røren.
• Sleng i (valnøtter og) sjokolade, og hell røren i formen.
• Stekes i ca. 45 minutter. (Avkjøles noe før den tas ut av formen.)


#31

safran sa for siden:

Hahaha! Jeg også!


#32

Novla sa for siden:

Lange pannekaker høres jo genialt ut, da trenger man bare ha på sukker og rulle sammen én gang, og slipper å få kliss på fingrene så mange ganger. :jupp:


#33

Galathea sa for siden:

Jeg prøvde den vaniljekaka i går, skal være fredagkake på jobb, den ser litt flatere ut enn jeg hadde håpet, men prøvesmakte et hjørne og den var god på smak og ikke rå. Men veldig søt da, litt i overkant, både sukker, vaniljesaus og perlesukker på toppen... Lurer på om jeg reduserer sukkerinnholdet litt til neste gang.


#34

Palmen sa for siden:

Det blir Lille*My sin kake denne gang, men her er det jammen mange gode tips altså!


#35

IzziCreo sa for siden:

Her er den, Addison :jupp:

Noen ganger tar jeg epler i terninger, rister de i kanel og perlesukker på halve eller hele. Nydelig saftig kake - både som eplekake og vaniljekake :jupp: Den kan vel strengt tatt varieres akkurat som det passer.


#36

millact sa for siden:

Den er nydelig, ja. Alle liker den.


#37

polarjenta sa for siden:

Ikke alle, det er noen i min omgangskrets som ikke er overvettes begeistret for den.


#38

Niobe sa for siden:

Jeg synes ikke den er god. :o Den smaker ikke vondt, men den er jo veldig kjedelig...


#39

polarjenta sa for siden:

Jeg syns den var god første gang jeg spiste den, men de få gangene senere så har den vært en smule kjedelig ja. Men den er jo veldig enkel å lage da.


#40

Bloppy sa for siden:

Det funker å bytte ut eplejuice med appelsinjuice?
Og glutenfri melblanding?

Elsker friske kaker. Spesielt sitron!


#41

Palmen sa for siden:

Stemmer målene? jeg prøvde dette, og nå har jeg masse rennende søtt smør.... HJELP!


#42

My sa for siden:

Hvis du rører litt hardt med visp blir det litt tykkere, og tykner litt mer med eggeplomma. Men det skal være ganske flytende, slik at du kan helle det utover kaka. Ser jeg svarer litt seint, så du har kanskje funnet ut av det nå?


#43

Palmen sa for siden:

Jeg rørte inn en halv boks melis og et egg og da ble konsistensen bra. :jupp:


#44

Bluen sa for siden:

Men finnes det fortsatt kaker med kokos? I 2017? :tullerdunisse:


#45

Palmen sa for siden:

Det ble ikke kokos på mine to. Men små nusselige fargerike sukkerperler. :humre:


#46

Acsa sa for siden:

Ja. Men kjenner du den ikke igjen? :humre: Det er jo sjokoladekaka di, som sitronkake!

Bytte ut eplejus med appelsin går sikkert helt fint, jeg har ikke prøvd med glutenfri melblanding.


#47

Bluen sa for siden:

:lettet:


#48

frukt sa for siden:

Glutenfritt mel går som regel bra, men resultatet blir som regel litt tørrere. Men helt ok fersk. :ja:


#49

Bloppy sa for siden:

Litt mindre melblanding kan det funke? Evt litt mer væske?
Har ikke bakt annet enn verdens beste med den blandingen. Lys melblanding.


#50

My sa for siden:

Jøss, det problemet har jeg aldri hatt, og jeg har laget den veldig mange ganger. Jeg koker ikke glasuren kjempelenge, bare nok til at jeg får blandet sukkeret inn. Ikke slik at sukkeret smelter helt.

Og ja, bluen, det er nok ikke en veldig trendy og moderne kake men kanskje det er derfor den er så populær? Ungene er ikke vant til kaker med kokos lenger. :vetikke: Slår an gjør den i alle fall.

(Og er ikke det en relativt fjollete tilbakemelding, sånn egentlig?)


#51

Bluen sa for siden:

Det var flåsete, jo. Sorry.


#52

jolie sa for siden:

Til tross for denne forklaringa fikk jeg ikke til glasuren. Prøvde to ganger. Tror det var ordet "kokes" i oppskrifta som lurte meg til å bruke altfor gøy varme. Men nå er jeg tom for både smør og sukker (og kasseroller), så det ble melisglasur og strøssel. Kidsa som skal spise den synes sikkert det er storveis uansett. :P


#53

frukt sa for siden:

Vet sannelig ikke, men det er jo bare å prøve seg fram.:jupp:
Jeg syns ofte kaker blir saftigere om man bruker olje, men det er kanskje bare noe jeg innbiller meg?


#54

Tussa sa for siden:

Disse du kokos, Bluen??? :eek:


#55

Bluen sa for siden:

Ja, beklager, jeg har aldri likt det på kaker, og har satt pris på at det har gått av moten å "pynte" sjokoladekakene med det. :sorry: (Det er ikke helt på sukatnivå, da, det skal sies.)



#57

Tussa sa for siden:

Eg kjenne på det er på tide å ha kokos på sjokoladekake igjen :hjerter:


#58

My sa for siden:

Men jeg skjønner ikke helt - hva skjedde med den? Hva ble problemet? Jeg har aldri hatt problemer med å lage denne glasuren. Røre sukkeret inn i det kokende smøret til det har blandet seg... ? :undrer:

#59

jolie sa for siden:

Ja, men jeg kokte det etterpå fordi jeg trodde det skulle det, i den tida kaka stekte. Det skilte seg eller noe. Og da jeg blanda i eggeplommen så det riktig så ekkelt ut. :knegg:


#60

GinaK sa for siden:

Liker dere ikke kokos altså? Det er jo deilig på sjokoladekake. Alle i min familie liker det også.

Mamma lagde alltid kokoskake i min oppvekst. Sånn tørr kake med smørkrem og marens. Nam. Det er årevis siden jeg har smakt. Kanskje jeg skal prøve det snart.

Jeg har tenkt å prøve Fredrik sin brownies i helgen. Den ligger på Xtra sin nettside.


#61

My sa for siden:

Åh, men det skal bare koke til sukkeret og smøret er sammenblandet, det vil si at smøret ikke lenger flyter oppå. Og "Mens kaka steker", som i at det skal være ferdig når kaka er ferdigstekt, slik at du kan ha glasuren på varm kake. Ikke gjennom hele steketiden til kaka. :knegg:

#62

My sa for siden:

Joda, vi liker kokos hele bunten, :nemlig: det er visst bare Bluen som ikke gjør det, viser det seg. Hun påstår at det er utdatert, og ikke skal brukes på moderne kaker. :snurt:

#63

Tallulah sa for siden:

Det er tydeligvis moderne nok her vi bor, noe som gjør at Hiawata aldri spiser kake i bursdager. Han liker heller ikke kokos. Det har nok fått et hipsterretrotilbaketog her i Oslo indre by. :nemlig:


#64

jolie sa for siden:

Ja, det var i grunnen det jeg konkluderte med etter TO forsøk. :knegg: Prøver igjen en gang til ved en senere anledning, for kaka ellers var veldig lett å lage.


#65

Bluen sa for siden:

Ikke ta meg så bokstavelig, da! :knegg: Det var jo mer utbredt på 80-tallet (som om jeg kjenner kakemotene :sparke: ). Nå ser det ut til at det bare jeg som ikke er storfan her inne, så det er selvfølgelig bare å kjøre på. Og selv sære meg spiser det på kake om det kniper (men ikke i kokosmakroner).


#66

My sa for siden:

Er dere ferdige med Rocky Road brownies og Biscotti allerede? :what:

Gleder meg til napoleonskaker blir retro og selges på de kule kaffestedene.


#67

Tallulah sa for siden:

Det var bare så 2004. :filer:
[CENTER]Save[/CENTER]


#68

Niobe sa for siden:

Jeg tror kokos er i ferd med å bli trendy i kakesammenheng. Jeg synes hvertfall jeg ser det oftere igjen nå.



#70

Niobe sa for siden:

Men da selvsagt som Mille feuille. :nemlig:


#71

My sa for siden:

... men da kommer de sikkert med salt karamellsaus. :sukk:


#73

Myria sa for siden:

Melder meg som en som ikke er begeistret for kokos. Jeg veier opp for det ved at jeg elsker sukat. :D


#74

My sa for siden:

Jeg syntes det så ut som om de hadde hatt kokos på napoleonskaka si. :lol: Men det er vel melis? :skeptisk:

#75

Niobe sa for siden:

Jøje, jeg var jo mer spot on enn jeg ante. :latter:


#76

Blånn sa for siden:

Min tvillingsjel i kokos- og sukat-verdenen! :elsker2:


#77

Bokormen sa for siden:

Blånn og Bluen kan komme hit og spise kake. :nemlig:


#78

My sa for siden:

Jeg må bryte sammen og tilstå at jeg ikke er storfan av kokos selv heller. :knegg: Det var derfor populariteten til denne kaka kom litt overraskende på meg. Jeg fikk den anbefalt, og tenkte at det var et greit tilskudd til det andre i bursdagsselskapet, særlig fordi den kunne lages helt uten melk (vi hadde en gjest som ikke kunne spise meieriprodukt overhodet, heller ikke laktosefritt), den virket enkel å lage, og jeg hadde de fleste ingrediensene. Jeg ble først overrasket over hvor god jeg selv syntes den var, deretter over hvor ville ungene var etter den. Jeg tror den ene jenta i selskapet spiste seks stykker, og enda ba hun om å få med seg et stykke i hånda da hun gikk hjem. :knegg: Nå er den obligatorisk i alle våre kakeanledninger.


#79

frukt sa for siden:

Jeg vokste opp med kvikklunsjkake med kokos på. :jupp: Men etter at jeg oppdaget hvor godt det er med bringebær og sjokolade bruker jeg visst bare det på sjokoladekake.


#80

Syrinx sa for siden:

Mens jeg er litt skuffet over at kokosen er borte fra sjokoladekakene, jeg synes det er best.


#81

Bokormen sa for siden:

Jeg har nok en barnslig gane, jeg liker dette flerfargede strøet som gjerne er forbeholdt barneselskaper. :sparke:


#82

Nessie sa for siden:

Jeg og :lol:
Og skjønte ikke helt det med å lage pannekaker til loppemarked?

Uansett. Om du skal lage noe enkelt, godt og glutenfritt, så anbefaler jeg eplekake basert på TORO muffin. :jupp: Det er ofte mangel på glutenfritt på slike arrangementer.

2 x poser TORO muffin - lag som anvist men:
tilsett ett egg - og:
1/2 pk vaniljekrem

Så gjør du som vanlig på eplekake med sukker, kanel og epler - og bruker resten av vaniljekremen mellom eplebitene. :nam:

Stek på 200 grader i 20-30 min.

Saftig og veldig populær! :D


#83

Candy Darling sa for siden:

Jeg furter med Bluen hvis det er kokos på kaken. :knegg: Gi meg nonstop! Seigmenn! Strøssel! Geletopper! All of the above!

:happydance:


#84

IzziCreo sa for siden:

Takk for super oppskrift, Nessie :blomster:


#85

Bluen sa for siden:

Hør, hør! :knegg:


#86

Malama sa for siden:

Jeg har kjøpt toro langpanne fordi jeg har meldt meg frivillig (etter at jeg dobbeltsjekka posen) til å bake glutenftitt til 17. mai og da gjør jeg det sånn, men ikke utenkelig skal jeg stille med en vanlig eller melk eller egg eller melk og egge fri kake i tillegg og kunne tenkt meg noe annet enn crazy chocolate cake tror jeg... Vel, om jeg kan ha melk kan jeg bake kakemonsens sjokoladekake på en liter kulturmelk, men egentlig er det vel melkefritt det skulle være så da lurer jeg på den kaken med "kokt" glasur, på melkefritt smør kanskje? Får avvente til etter fau møte im orgen og få avklart hva og hvor mye jeg skal bake...

For noe annet enn sjokoladekake hadde jo vært greit...


#87

Nessie sa for siden:

Den gikk ned på høykant på jobb og. ;)
Ikke noe tanke om tørr og glutenfri kake iallefall.


#88

Che sa for siden:

Haha! Nå lo jeg høyt!



#90

Addison sa for siden:

Vaniljekake ble supersuksess på brassfestival, satser på å gjenta dette på loppis til helgen. :nikker:


#91

millact sa for siden:

Den går alltid unna er min erfaring.


#92

Eskild80 sa for siden:

Toro 4 life ;-) Alternativt har man jo disse proteinpannekakene som man bare blander med vann og heller i pannen...


#93

Dali sa for siden:

Kan denne fryses? Evt noen av de andre her? Jeg vil bake i helga for bruk 17. Mai.


#94

frukt sa for siden:

De fleste kaker kan vel fryses, fortrinnsvis uten glasur.


#95

My sa for siden:

Det som er med denne er at glasuren helst bør has på kaka når kaka er varm, slik at den ikke stivner med en gang, fordi kokosmassen skal smelte ned i den, og at det beste er å stikke masse små hull i overflata så glasuren trekker inn. Men bortsett fra det kan helt sikkert kakebunnen fryses. Jeg har aldri prøvd å fryse hele kaka.

Til 17.mai bruker jeg alltid å bake Pavlova, for da kan jo bunnen lages flere dager i forveien, og det går fort å smelle på fyllet rett før man skal spise.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.