i staden for brød, kva type er din favoritt? Og kan det vere gunstig for vekta å redusere brødinntaket til ei skive pr dag i staden for fem? Eg selskap brød, og føler at det er det einaste eg vert mett av, men innser jo at det kanskje ikkje er det beste, sjølv om det er relativt grovt det er putter i meg...
Og kva har de til pålegg på knekkebrøda?
Wasa Havre.
Og nei, i mitt tilfelle er det antagelig ikke et pluss å spise det i stedet for brød, en pakke er da i underkant av to måltid...det blir mye pålegg på så mange knekkebrød.
Jeg spiser Rugsprø og Rywita Rye, den røde.
Spiser de tørre uten pålegg, jeg. De blir så myke og ekle med pålegg på. Spiser to av hver hver ukedag til lunch.
Jeg begynte med det da jeg begynte å telle kalorier og ble obs på karbohydratinntaket mitt. Da har jeg mer å gå på til middag. :p (pasta og ris)
Spiser også en Skyr og en eller to gulrøtter.
Jeg spiser Wasa Husman, og holder meg mye lengre mett på to knekkebrød enn to brødskiver, så for meg monner det definitivt å bytte ut brød med knekkebrød.
Jeg liker best hjemmelagede knekkebrød, eller butikkjøpte som ligner på hjemmelagede. Mye frø og korn. Og ja, jeg sparer mye kalorier og karbohydrater på å kutte ut brødmat.
Leksands godt stekte (gul pakke) er de beste knekkebrødene jeg vet, og de jeg helst spiser, og har på jobb.
Om jeg ikke får tak i de kjøper jeg Wasa husmann, og de er de kjedeligste, mest smakløse og tristeste knekkebrødene jeg vet. :knegg:
Jeg spiser Wasa Havre til vanlig, med ymse pålegg, og av og til et Mesterbakerens "hjemmebakte" med urter og havsalt, uten pålegg, når jeg er småsulten på jobb.
Om det har noen gevinst i forhold til kalorisparing vet jeg ikke, jeg spiser knekkebrød fordi jeg synes det er bedre enn brød.
Dette. Knekkebrød er nøkkelen til mer stabilt blodsukker og lengre metthetfølelse for min del. Husman, Rugsprø og Delikatess Sesam er mine favoritter. Nå må jeg snart over på glutenfritt, men har heldigvis funnet en god sort der også. Bruker Bremykt med Norvegia, røkt skinke eller syltetøy en sjelden gang.
Samme her, eneste som metter. Varierer med lavkarboknekkebrød som jeg lager selv. Og det mørkebrune tynne runde som jeg kjøper i Sverige en gang i året.
Takk for svar. Kanskje det er verd å prøve, skal skrive nokre av dei de nemner på handlelista. Men eg trur eg har eit problem til, nemlig at eg et altfor masse, eller for store måltid for alderen (47). No før eg skulle vere borte ein time, altså klokka 1315 heiv eg i meg tre knekkebrød, dei triste Wasa, med cottage cheese, og no er eg svulten att. To timar etter. Totalt klar for middag. Mulig eg treng ein minske magesekken-kur.
Å spise mindre måltider, og bli mett av det, er i veldig stor grad en vanesak. Hver gang jeg må ta grep etter å ha skeiet ut en stund, så føler jeg at jeg holder på å sulte i hjel. Jeg føler meg helt hul av sult, og tenker at jeg klarer aldri holde på de små måltidene. Men det går seg mye fortere til enn jeg tror hver gang. Det hjelper også å spise mye saktere enn jeg pleier. Det høres teit ut, men når jeg spiser små mengder så hjelper det mye å ta meg god tid og ikke sluke maten.
Det finnes svært mange varianter av "hjemmelagde" knekkebrød så jeg tror du finner ulike varianter på alle dagligvarebutikker. Mesterbakeren er vel Remas versjon. Coop har egne merker og det har nok de andre dagligvarekjedene også. Kornmo har en egen variant også
Ja, det er kanskje det. Men så kjem mitt tredje issue da: angsten som sit i magen, som innhul sultfølelse og gjer at eg overspiser lett for å få den vekk. No har ikkje eg eit vektproblem objektivt sett, vil berre gjerne få vekk litt mage, slik eg gjorde på GR-kurs for tre år sidan.
Akkurat det er jeg nok ikke den rette til å komme med råd for, for jeg er helt motsatt. Jeg kan stortrives med sultfølelse, fordi det er en av få ting som oppleves så sterkt at det overskygger det meste annet.
Jeg lagde knekkebrød igår. Tre brett på varmluft. Noen av bitene fikk en liten runde til i ovnen, så de ble helt tørre.
Mye av min sultfølelse sitter i hodet. Noen ganger varer ti knekkebrød i 5 timer, andre ganger kunne jeg spist åtte knekkebrød til like etterpå.
Men to knekkebrød til lunsj på jobb hadde vært altfor lite for meg, jeg må ha et ordentlig måltid til lunsj for å kunne fungere resten sv arbeidsdagen.
Hvis du vil gå ned i vekt må du se helhetlig på kostholdet og ikke plukke ut enkelte matvarer som du unngår. Knekkebrød gir god metthetsfølelse, men det er selvsagt forskjell på å spise ett knekkebrød og ti. Og igjen vil behovet for mat variere med hvor aktiv du er. Hvor fysisk aktiv du er, teller også (i bunn og grunn handler vekt i de fleste tilfellene om tilskudd og bruk av energi).
For å få mest igjen for maten (det er mye mentalt i et måltid), kan det være lurt å holde fokus på maten mens du spiser. Virkelig kjenne på smakene og konsistensen, bruke god tid på å tygge og være til stede i måltidet. Ikke lese avisa samtidig. Det er mye mulig at du vil oppdage at du trenger mindre mat for å oppnå metthetsfølelsen, når du har brukt teknikken en stund.
Denne oppskriften på knekkebrød er bra: https://www.beritnordstrand.no/lykken-er-et-godt-knekkebrod-oppskrift/ prøv deg frem med hvor tynt du brer massen utover og hvor lenge du steker. Dersom knekkebrødene ikke blir sprø nok etter steking, kan du fint ettertørke de. Husk å ikke legge de på boks før de er helt kalde.
Kanskje du bare trenger å spise mer protein og fett?
Jeg blir ikke mett på knekkebrød, og hadde krepert av sult lenge før middag om jeg skulle spist to knekkebrød med skinke til lunsj. Kylling, avocado og masse grønnsaker derimot holder meg mett lenge.
Kosthold veit eg mykje om, har gått på Grete roede og veit mye om kombinasjoner, sunt fett, grønnsaker osv.
Det er det her også - sultfølelsen sitter i hodet. For når eg gjer alle tinga riktig, så går eg framleis ikkje ned, så det er er jo eit eller anna som butter, og då lurer eg på om eg for ein periode skal kutte mengden på brød.
Eg føler at eg får meir mat for kaloriane med knekkebrød enn brødskiver. Nettopp fordi eg bruke så mykje meir tid på eit knekkebrød. Ei skive kan eg liksom spise på fire tygg, det er verre med et knekkebrød. Så for meg har det mentalt funka.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.