Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til oppskrift - sjokoladefondant

#1

Frøydis sa for siden:

Jeg har en oppskrift på sjokoladefondant, men jeg har kun ingrediensene og ikke fremgangsmåte eller steketid/temp.

Jeg mener jeg har funnet denne her inne. Noen som kjenner igjen denne og kan hjelpe med resten?


#2

Niobe sa for siden:

Ingen egg? Jeg lager sjokoladefondant uten fløte, men med egg. Da smelter jeg sjokolade og smør sammen, mens egg og sukker piskes sammen. Så blandes de to, og melet siktes forsiktig inn.


#3

Frøydis sa for siden:

Nei, det skal visst ikke være egg i denne. Er lenge siden jeg har laget den, men fikk lyst å prøve igjen, men vet jo ikke hva steketemperaturen er eller hvor lenge de skal steke.


#4

Høst sa for siden:

Søk her inne etter Tinetoffs sjokoladefondant - den er helt utrolig!


#5

Frøydis sa for siden:

Takk for tips!


#6

Nextlife sa for siden:

Denne er helt uten hevemidler, og eggets funksjon (foruten smak og emulgering) er jo halve stasen med en fondant, spør du meg, så dette blir jo mer som en lite stekt sjokoladekake uten egg.

Så til det du spør om.
For en crispy utside og flytende kjerne må det være god varme, så jeg ville stekt på 220 grader. Steketiden kommer an på om om du bruker alu,-papir eller porselensformer, men dytt litt på formen og om toppen beveger seg godt men har en hard ytre bør den være klar.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.