Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Verdens beste kirsebærpai?

#1

Høst sa for siden:

Jeg trenger oppskrift på verdens beste kirsebærpai, og jeg trenger den senest i morgen! Jeg har nemlig tenkt p øve slik at den blir helt perfekt til 22. Mai! :hyper:


#2

Che sa for siden:

Kan kirsebærpai (av norske kirsebær) bli godt da?

Google snakker om en kirsebærpai med eggekrem og marengs. Det høres godt ut.


#3

Høst sa for siden:

Prøve Google, og det var utrolig mange oppskrifter...tenkte kanskje noen hadde en velprøvd en, som til og med en FBI-agent ville kunne godkjent! :D

I England kjøpte vi utrolig god kirsebærpai på Sainsbury, litt syrlig, og så hadde vi tykk custard på...:nam:


#4

Che sa for siden:

Men skal du bruke norske kirsebær? Eller skal du kjøpe kirsebærkompott/hele kirsebær?

(ikke at det svaret kan gi deg noen svar på den perfekte oppskriften, men det hjelper på min nysgjerrighet)


#5

Filifjonka sa for siden:

Hørtes UTROLIG godt ut!


#6

Bluen sa for siden:

Ja, da vet jeg hvor du skal gå! roper på Acsa


#7

Høst sa for siden:

Aner ikke - visste ikke at det fantes flere typer kirsebær jeg...:) Eplepai kan jeg lage, men dette har jeg aldri prøvd p før, så jeg trenger en idiotsikker oppskrift...:)



#9

Acsa sa for siden:

Hørte jeg noen rope?

Denne kan anbefales av flere FP-damer.

Kirsebærmazarinkake

Paideig av:
3 dl hvetemel
3 ss sukker
150 g smør eller margarin
2 eggeplommer

Fyll:
200 g mandler
115 g smør eller margarin
2 1/2 dl melis
3 egg

Halvliter rørte kirsebær, settes til avrenning i en sikt.

Bland mel og sukker. Smuldre i smøret. Ha i eggeplommen, og elt deigen sammen. Pakk den inn og sett den kaldt. Deigen kan også lages i food processor.

Mal mandlene til fyllet (skolding er valgfritt). Rør smør og melis mykt og kremaktig. Ha i eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland i de malte mandlene.

Smør en rund springform. Trykk deigen ut i formen og et par cm oppover kanten. Fordel kirsebær utover. Ha i fyllet og glatt til overflaten. Stek kaken ved 175 C, først ca 20 minutter på nederste rille, og så videre 20 minutter midt i ovnen. Avkjøl kaken i formen. Pynt med glasur laget av melis og kirsebærsaft.

(Hvis du har en stor springform kan du øke fyllet med 1/3.)


#10

Floksa sa for siden:

Norske kirsebær nå er vel uansett ikke mulig å få tak i.

Acasa sin hørtes god ut :nam:


#11

Che sa for siden:

Nei, med mindre man har i fryseren. Kirsebær som vokser her i barteby er innmari bitre i smaken - og stort sett veldig sure. Usikker på om Moreller er "sweet cherries" eller noe annet?


#12

Høst sa for siden:

Takk Acsa! :blomst:

Og så neste utfordring - hvor kjøper man kirsebær da? Finnes slikt frossent (i verste fall)?


#13

frukt sa for siden:

Morello cherries tror jeg. Det er forøvrig sure kirsebær jeg bruker i pai.


#14

Che sa for siden:

Det finnes i alle fall frosset. Jeg kjøper hermetiserte kirsebær for å lage saus til riskrem til jul. Det har de i flere butikker.


#15

Acsa sa for siden:

Jeg har kirsebær i fryseren som jeg har tatt ut steinene på og rørt med ikke så veldig mye sukker til de gir fra seg saft. Hermetiske søte kirsebær blir altfor søtt i den oppskriften. Det ser ut som i hvertfall Meny har frosne kirsebær fra Eldorado, de funker sikkert. Glasuren laget av melis og saften fra kirsebærene er ganske viktig for den helhetlige smaken, og gir en fantastisk rosafarge!


#16

Tallulah sa for siden:

De norske sure kirsebærene blir helt fantastiske i smaken med (store mengder) sukker. Jeg lager syltetøy av det hver høst, og det er virkelig nydelig. Den dype, gode kirsebærsmaken kommer virkelig frem, og den sure bitterheten forsvinner helt.


#17

Benzo sa for siden:

Kiwi her (Oslo) har i frysedisken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.