Høst sa for siden:
Jeg trenger oppskrift på verdens beste kirsebærpai, og jeg trenger den senest i morgen! Jeg har nemlig tenkt p øve slik at den blir helt perfekt til 22. Mai! :hyper:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Høst sa for siden:
Jeg trenger oppskrift på verdens beste kirsebærpai, og jeg trenger den senest i morgen! Jeg har nemlig tenkt p øve slik at den blir helt perfekt til 22. Mai! :hyper:
Che sa for siden:
Kan kirsebærpai (av norske kirsebær) bli godt da?
Google snakker om en kirsebærpai med eggekrem og marengs. Det høres godt ut.
Høst sa for siden:
Prøve Google, og det var utrolig mange oppskrifter...tenkte kanskje noen hadde en velprøvd en, som til og med en FBI-agent ville kunne godkjent! :D
I England kjøpte vi utrolig god kirsebærpai på Sainsbury, litt syrlig, og så hadde vi tykk custard på...:nam:
Che sa for siden:
Men skal du bruke norske kirsebær? Eller skal du kjøpe kirsebærkompott/hele kirsebær?
(ikke at det svaret kan gi deg noen svar på den perfekte oppskriften, men det hjelper på min nysgjerrighet)
Filifjonka sa for siden:
Hørtes UTROLIG godt ut!
Bluen sa for siden:
Ja, da vet jeg hvor du skal gå! roper på Acsa
Høst sa for siden:
Aner ikke - visste ikke at det fantes flere typer kirsebær jeg...:) Eplepai kan jeg lage, men dette har jeg aldri prøvd p før, så jeg trenger en idiotsikker oppskrift...:)
frukt sa for siden:
Pai med bjørnebær og kirsebær er innmari godt.
www.bhg.com/recipe/cherry-berry-pie/
Acsa sa for siden:
Hørte jeg noen rope?
Denne kan anbefales av flere FP-damer.
Kirsebærmazarinkake
Paideig av:
3 dl hvetemel
3 ss sukker
150 g smør eller margarin
2 eggeplommer
Fyll:
200 g mandler
115 g smør eller margarin
2 1/2 dl melis
3 egg
Halvliter rørte kirsebær, settes til avrenning i en sikt.
Bland mel og sukker. Smuldre i smøret. Ha i eggeplommen, og elt deigen sammen. Pakk den inn og sett den kaldt. Deigen kan også lages i food processor.
Mal mandlene til fyllet (skolding er valgfritt). Rør smør og melis mykt og kremaktig. Ha i eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland i de malte mandlene.
Smør en rund springform. Trykk deigen ut i formen og et par cm oppover kanten. Fordel kirsebær utover. Ha i fyllet og glatt til overflaten. Stek kaken ved 175 C, først ca 20 minutter på nederste rille, og så videre 20 minutter midt i ovnen. Avkjøl kaken i formen. Pynt med glasur laget av melis og kirsebærsaft.
(Hvis du har en stor springform kan du øke fyllet med 1/3.)
Floksa sa for siden:
Norske kirsebær nå er vel uansett ikke mulig å få tak i.
Acasa sin hørtes god ut :nam:
Che sa for siden:
Nei, med mindre man har i fryseren. Kirsebær som vokser her i barteby er innmari bitre i smaken - og stort sett veldig sure. Usikker på om Moreller er "sweet cherries" eller noe annet?
Høst sa for siden:
Takk Acsa! :blomst:
Og så neste utfordring - hvor kjøper man kirsebær da? Finnes slikt frossent (i verste fall)?
frukt sa for siden:
Morello cherries tror jeg. Det er forøvrig sure kirsebær jeg bruker i pai.
Che sa for siden:
Det finnes i alle fall frosset. Jeg kjøper hermetiserte kirsebær for å lage saus til riskrem til jul. Det har de i flere butikker.
Acsa sa for siden:
Jeg har kirsebær i fryseren som jeg har tatt ut steinene på og rørt med ikke så veldig mye sukker til de gir fra seg saft. Hermetiske søte kirsebær blir altfor søtt i den oppskriften. Det ser ut som i hvertfall Meny har frosne kirsebær fra Eldorado, de funker sikkert. Glasuren laget av melis og saften fra kirsebærene er ganske viktig for den helhetlige smaken, og gir en fantastisk rosafarge!
Tallulah sa for siden:
De norske sure kirsebærene blir helt fantastiske i smaken med (store mengder) sukker. Jeg lager syltetøy av det hver høst, og det er virkelig nydelig. Den dype, gode kirsebærsmaken kommer virkelig frem, og den sure bitterheten forsvinner helt.
Benzo sa for siden:
Kiwi her (Oslo) har i frysedisken.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.