Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Boktips til barn som liker Gaiman og Adams - det absurde

#1

Tallulah sa for siden:

Hiawata (12 år) elsker absurde bøker. Han har elsket Timmy Tabbe, trehusgutta og alle de crazy barnebøkene, men begynner å bli for stor for dem. Han syns det er vanskelig å finne liknende litteratur som han syns er like fengende. Han er ikke så interessert i spenningslitteratur, ei heller klassisk fantasy eller krim, og jeg har på følelsen av at all litteratur for tweens er der nå.

Han likte Fortunately the milk veldig godt, og er nå i gang med Haikerens Guide til galaksen. Han har prøvd Discworld, men det fenget ikke. Han har også prøvd seg på noe Lovecraft, likte det, men forsto nok ikke så mye. Han liker det når det blir absurd og morsomt.

Jeg har aldri lest denne type fantasy, så jeg vet ikke hvor jeg skal begynne å lete. Kan noen av dere hjelpe:


#2

Bobbelur sa for siden:

Gaimans bøker er alle fine synes jeg, jeg ga min nevø The Graveyard Book i julegave ett år.
Og Xanth-serien av Piers Anthony kan kanskje være passe? Jeg vet ikke om bøkene er oversatt til norsk da.


#3

Tallulah sa for siden:

Han leser godt engelsk, så det er nok ikke et problem. Takk for tips! Vi har både Graveyard Book og Coraline liggende, men han er litt redd for at de skal være skumle.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg har lest the graveyard book, og den er ikke skummel.


#5

Bobbelur sa for siden:

På mange måter synes jeg at Gaiman skriver akkurat så skummelt for unger som de tåler. Litt sånn 'må bare lese videre'-skummelt? For det er ikke mer enn de takler tror jeg, selv om jeg er voksen og bare synes bøkene er gode.


#6

Tallulah sa for siden:

Det kommer veldig an på barnet, bobbelur.


#7

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Jeg ville ikke anbefale Anthony til noen.



#9

GinaK sa for siden:

Høres ut som at han liker det samme som min. Han vil ikke lese krim eller noe skumle greier. Det holder med at omslaget ser skummelt og gørrete ut.

Han har lest engelskbøker i det siste. De siste har vært Pinglebøker og en som ble anbefalt herinne, Fortunately, the milk.
Låner på biblioteket så står i kø på en bok som heter Kugalskap av Mac Barnett. Usikkert om han vil lese den..

Det ligger etpar tråder på dette herinne. Det dumme med den nye siden til Deichmanske er at jeg ikke får sett historikken på det vi har lest lengre. :(


#10

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg tror jeg står bak minst en av dem. :knegg: Han har lest mye engelsk, blant annet alle pingledagbøkene, Timmy Tabbe, trehusgutta osv, men nå vil han ett hakk "opp", men er ikke helt på ordentlig ungdomslitteratur ennå heller. Litt vanskelig mellomfase, rett og slett! Også er omtrent all litteratur for denne gruppen krim, mysterier eller fantasy virker det som.

Ja, den har vi liggende på kindelen hans. :nikker:
[CENTER]Save
Save[/CENTER]


#11

Strå sa for siden:

Darren Shan bøkene er ikke absurde på Adamsvis, men fikk mine hengt opp i lesing da de var på Hiawatas alder. De er oversatt til norsk, men er (selvsagt) bedre på engelsk.


#12

Strå sa for siden:

Det skulle stå "fantasylesing". Lesing i seg selv var de allerede hengt opp i.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.