Vi er noen venninner som vil ut og spise på fancy restaurant med mange retter. Alklohol er ikke viktig, da noen er avholds, mao vinkjellerutvalg er ikke relevant.
Vi vil ha mange retter, og ikke kun sjømat. De må kunne lage glutenfritt.
Hvor bør vi gå?
Jeg har vært på Hanami, Sawan og Klosteret, og likte godt de stedene, men tar gjerne imot andre innspill.
Det så spennende ut. Er det fancy?
Noe av bakgrunnen er at en av oss aldri går på fiine steder (bor et sted der slikt ikke finnes og har ektefelle som ikke vil bruke penger på slikt eller spise fjong mat), og har veldig lyst til å bli wined and dined.
Det spørs jo litt om dere vil ha kult eller mer tradisjonell Michelin-stil. I tilfelle sistnevnte så syntes jeg Feinschmecker var veldig ålreit for to år siden. Den var veldig traust tidligere, typisk gammelmannsfransk gourmet. Men sist jeg var der var den litt mer moderne, men fortsatt tradisjonell. Hvor man spiser foie gras og kje og sånne greier, i pene lokaler på Frogner.
For kulere greier, hva med den nye Nodee i Bjørvika? Og LingLing, så klart, på Aker Brygge. Som jeg også straks skal teste ut. :D
Vi var i kjelleren på Staholdergaarden i fjor, det var veldig god mat, og null problem med tilrettelegging for glutenfritt etc. Vi hadde vel tre- eller fireretters (jobbmiddag), men en får jo fint flere.
Nye Nodee er veldig fin, og jeg har god erfaring med delemenyer hos dem hvis dere ønsker dere noe sånt.