Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deo til gutt uten hormonforstyrrende stoffer?

#1

IzziCreo sa for siden:

Finnes det? En deo uten hormonforstyrrende stoffer og helst uten lukt? Helst stick som ikke gir kliss og klass under armene.



#3

GinaK sa for siden:

Høre på apoteket?
Jeg bruker La Roche Posay fra apoteket. Den skal være uten aluminium.
Eldste min har brukt opp deoen sin nå så skal sjekke på apoteket om de har en tilsvarende for gutter.


#4

Charlie sa for siden:

Vi bruker også La Roche Posay. Den er nøytral og parfymefri, så ser ingen grunn til at ikke alle kjønn kan bruke den. Den koster endel, men vi prioriterte det av allergiårsaker.


#5

IzziCreo sa for siden:

Titter innom apoteket i morgen. Skal sjekke ut La Roche Posay, og om Cliniderm sin stick er ok ift innhold. Hvis ikke jeg finner stick til ham så kan absolutt Änglamark sin være et alternativ. Body Shop har også en, men det er også roll on og kliss.

Takker for tips!


#6

IzziCreo sa for siden:

Vitus hadde ingen deo sticks :sukk: Cliniderm sin var ikke anti-perspirant, og det bør han vel ha? De hadde noen roll on, som La Roche Posay, men jeg håper som sagt å finne deo stick. Langt mer behagelig.


#7

GinaK sa for siden:

Åja, er du kun ute etter stick.. Er det så mye mer klissete med roll-on da, mener du?
Jeg har ikke fått sjekket men skal huske på det når jeg skal hjem i dag.


#8

Tallulah sa for siden:

Det er vanskelig å finne antiperspirant uten, for det er vel nettopp det hormonforstyrrende stoffet som hindrer svette.
[CENTER]Save[/CENTER]


#9

arrow sa for siden:

Det er jo den saltsteinsvarianten, eller muligens den kalles krystall for tiden. Man væter den litt før man bruker den, og den er veldig lite klissete. Weleda har noen spray flasker, alkoholbasert; de to variantene med citrus og salvie er i grunnen veldig nøytral og passer hvem som helst; de er helt uten aluminiumssalter og funker. Gutter liker ofte sportsvarianten (selv om det stort sett er innpakningen som gjør forskjellen).


#10

Tallulah sa for siden:

Den saltsteinen inneholder også aluminium.


#11

liefje sa for siden:

Alle antiperspiranter inneholder aluminiumssalter. Det er disse som er de mest effektive mot svette i og med at de både hindrer lukt og fuktighet. Har man et stort svetteproblem er det bare antiperspirant som holder for svært mange. Deodoranter (altså ikke antiperspiranter) er ikke like effektive. Noen av dem er rett og slett bare parfymer, altså de maskerer svettelukt. Noen er parfymefrie og har da andre stoffer som maskerer svettelukten i tillegg til at de har ulike basiske mineraler. Disse kan være luktifrie eller ha en merkelig bilukt. Å finne en effektiv deodorant er rett og slett noe man må prøve seg frem til og hva som funker er avhengig av både person, aktivitetsnivå etc.

Skal dere prøve dere frem, vil jeg anbefale å være litt åpen for påføringsform, altså ikke bare prøve stick. Det som er minst klissete er jo faktisk sprayer, men også de fleste roll-ons tørker veldig fort. Selv synes jeg at creme og stick klisser mest, men det er vel en smakssak. Poenget mitt er at det kan begrense valgmuligheten mye om man bare leter etter stick.


#12

arrow sa for siden:

Ja, krystallsteinene er alum, en type aluminiumsalt. Nå er ikke den minstenkt for å være hormonforstyrende, og molekylforbindelsene i den skal være for store til at de trenger gjennom porene i huden. Vanskelig å si hva some er trygt eller ei, for man mistenker en forbindelse mellom aluminium og alzheimers uten at man har kunnet bekrefte noe mer bestemt. Weleda sine spray deodoranter er helt uten aluminiumssalter, det er sikkert andre også. Det er et eller annet i dem som gjør at de funker, men de hinderer ikke at man svetter.


#13

IzziCreo sa for siden:

Dette var oppklarende. Tusen takk. Han har ikke et stort svetteproblem nå altså, han oppdaget for første gang litt svettelukt ved skikkelig drag med armen til værs :knegg:

Så noen oppfølgingsspørsmål:

Hvor skadelig er aluminium egentlig i deo?

Er det vits å bruke noe annet enn anti-perspirant?


#14

liefje sa for siden:

Hvor skadelig er det utrolig mange meninger om. Stoffene er ikke forbudt og man får i seg aluminium fra mange ting. Valget er vel opptil hver enkelt.

Selv mener jeg at det bare er antiperspirant som funker. Alt annet blir for meg bare kamuflasje og det lukter verrre enn bare svetten.


#15

IzziCreo sa for siden:

Jepp, og ungdommer dufter jo tidvis noe innmari, så derfor tenker jeg at det er smart å starte med antiperspirant først som sist...


#16

GinaK sa for siden:

Sønnen min vil ikke bruke disse typene. :o
Det er visst viktig at dette også har det riktige merket. Polo, for hans del.

Jeg spurte om dette med skadelige stoffer på apoteket og hun sa at det var lovlig innhold ihht norske lover men det hjelper jo lite om det fremkaller noe skummelt. :(


#17

Tallulah sa for siden:

Det finnes en sånn app hvor man kan scanne strekkoden og finne ut noe, men det muligens bare miljøgifter. Polo er vel i all hovedsak en deodorant, så om den ikke har antiperspirant har den ikke aluminium, i allefall.


#18

frukt sa for siden:

Jeg bruker en blanding av like deler kokosolje og natron, og syns det fungerer veldig bra. Men det er sikkert litt for alternativt for mange.
Hadde forøvrig en periode i høst der jeg brukte sånn roll on sak fra Nivea, og da begynte jeg å lukte etter bare noen timer. Ikke gøy!


#19

Hondacrv sa for siden:

Veit ingenting om skadelege stoff og slikt, men kan det vere at boitherm har gode stick for gutar og? Jenta mi bruker dei for damer.


#20

Anne C sa for siden:

Nå aner ikke jeg noe om innholdet i Biotherm, roll-on med blankt lokk lukter så og si ikke noe.


#21

Pelen sa for siden:

Sønnen har en grønn fra Biotherm uten aluminium. Han lukter ikke svette enda.


#22

millact sa for siden:

Tror det er den eldste også bruker. Veldig god.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.