Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor stort hus har du - og er du fornøyd med størrelsen?

#1

Drømmedama sa for siden:

Vi vurderer å bytte hus. Det blir i så fall både nytt, pent og praktisk, men ca halve størrelsen av det vi har i dag. Hvor stor plass har dere - og er dere fornøyde?


#2

Divine sa for siden:

Vi har en liten leilighet på 80 kvm. Det er helt greit NÅ, men var ugreit da eldstemann bodde hjemme og guttene måtte dele rom. Med 8,5 års aldersforskjell mellom dem, skulle jeg GJERNE hatt et rom til. Men nå er det passelig. Vi har også veranda på 35 kvm, noe som er gull verdt om sommeren.

Jeg har aldri drømt om stort hus.

Vi har god lagringsplass, vi har nesten et helt kryploft for oss selv + stor kjellerbod. Pluss at vi deler vaskerom med de to andre boenhetene, slik at vi slipper å ha vaskemaskin i leiligheten.


#3

Teofelia sa for siden:

Vi har ca. 170 kvm boareal (P-areal) og syns vi har veldig mye plass. Nå skal det sies at vi har stor kjeller og stort loft i tillegg.


#4

løve70 sa for siden:

Vi har vel ca 200 kvm boareal og det holder i massevis (er bare 3). Planløsning har nesten like mye å si som størrelsen synes jeg.


#5

Apple sa for siden:

Har ca 120 boareal. Kunne tenke meg ca 30 til.


#6

Java sa for siden:

Ca 200 m2, 5 personer. Vi har nok plass, men mangler et rom jeg kan bruke fast som kontor. Planløsningen er viktigere enn antall m2.


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Tja, si det. Vi har 210 kvm boareal, og leier ut 70 av disse kvadratmeterne. Det skulle vel tilsi at vi bor på 140 kvm. Vi har to barn, og merker at eldstemann (snart 12 år) begynner å ta plass. Så vi planlegger å ta over utleiedelen også. Vi ville jo klart oss på mindre plass, men jeg kjenner at jeg trenger muligheten til å kunne trekke meg tilbake og få være i fred av og til, og da er det godt å ha litt plass.


#8

Daisy sa for siden:

Tror vi har ca 150 kvadrat med innredet kjeller. Mulig litt mer. Kunne tenkt meg ca 50 m2 til, til en loftsstue eller noe. Det mangler huset. Et tørkeloft med plass til unger og vennene deres. :knegg:


#9

GinaK sa for siden:

115kvm. Har også stor terrasse hvor mye er overbygd tak og innebygget sånn at vi kan sitte der lunt når det blåser nordavind/regner. Den er mye i bruk tidlig på våren og langt utover høsten så da føles det som vi har ekstra god plass.
Har også et stort uinnredet rom som egentlig skulle vært kjellerstue men vi trenger det til oppebevaring og lagring og mannen må ha et eget roterom der.


#10

Blondie sa for siden:

Vi har to etasjer på ca 100 kvm hver, samt full kjeller og garasje. Det er mer enn nok plass for fem og veldig deilig med god lagringsplass. Vi har et bibliotek jeg bruker flittig og et gjesterom som stort sett står ledig.

Vi bodde fem på 116 kvm uten kjeller før dette og det var lagringsplass som var utfordringen. Vi bodde helt fint ellers.


#11

Neket sa for siden:

170, sånn omtrent. Planløsningen er ikke helt topp - og mye vil ha mer, men for all del - vi har nok plass. Vi har et soverom hver (eller jeg og mannen deler da), gjesterom/kontor, kjellerstue og trimrom. Soverommene er litt små, og kjøkkenet kunne godt vært større, ellers er det greit.


#12

LaBanga sa for siden:

Jeg har akkurat bygd hus, dvs halvpart av en tomannsbolig. Den er ca 120 kvm og jeg har tre soverom, to bad og loftstue. Siden jeg bygde selv, så kunne jeg gjør noen endringer på planløsningen underveis, og jeg valgte blant annet å kutte ned på antall soverom (de var opprinnelig 2 soverom nede og 2 oppe), så jeg fjernet det ene nede slik at jeg fikk større stue/kjøkken. Og fikk da plass til et ganske stort kjøkken. Jeg flyttet også varandadøra og satte inn større loftsvindu.

Jeg er alene med to barn som bor hos meg annenhver uke, så det er mer enn stort nok for oss. Har stor hage som må opparbeides, så det blir nok å gjøre framover, og jeg kunne helt sikkert bodd her med en mann også, men det har jeg ikke. Ungene vokser jo fort opp, så det kan jo være jeg kommer til å flytte til noe mindre etter hvert, men jeg synes det er deilig med litt plass. Og ikke minst, veldig deilig med noe som er nytt og hvor jeg har kunne velge løsninger selv.


#13

Albertine sa for siden:

Vi har drøye 200 kvadrat og har det helt fantastisk. Ungene har en egen etasje med soverom, bad og kjellerstue, vi har soverom i hovedetasjen (som betyr at vi kan bo her lenge selv om vi blir gamle og skrøpelige) pluss at vi har loftstue til far og sønn og et eget kontor/gjesterom som bare er mitt.


#14

Toffskij sa for siden:

90 kvm. Vi savner ikke egentlig mer plass (så veldig), men jeg skulle gjerne hatt et avskjermet oppholdsrom til, så man kan ha to sosiale settinger i leiligheten samtidig. Nå er alle alltid midt i alt som foregår, med mindre de går og gjemmer seg på de (små, rotete og ikke altfor gjestevennlige) soverommene sine.


#15

Maverick sa for siden:

Litt over 120 BOA pluss noe bod og oppbevaringsloft. Vi er en liten, to halvstore og to store, og en stor hund, og det funker helt fint. Har dog en plan om å bygge ut så vi får ca 60 m2 ekstra (større stue og et ekstra soverom) når de halvstore blir enda litt større.


#16

Myria sa for siden:

Vi har ca 160 kvm og er forsåvidt fornøyd med det. Planløsningen er ikke helt optimal og ett av soverommene er veldig lite, men til gjengjeld har vi bl.a. kjellerstue som barna bruker mye og to bad (uvurderlig) så det fungerer veldig bra. Vi har også stor terrasse (som vi setter veldig pris på) og stor hage.


#17

allium sa for siden:

126 kvadrat, leilighet. Jeg tenker at det fungerer for meg og to store barn fordi det er to etasjer, så vi kan legge litt avstand mellom oss ved behov.


#18

Molly sa for siden:

67 kvm + masse bodplass i kjeller og på loft.
Vi hadde ikke klart oss på noe mindre. Takket være forholdsvis store barnerom som egner seg for gjester, balkong med sol hele ettermiddagen og kvelden, godt utsyn og god bodplass så fungerer det faktisk helt utmerket.

I min drømmeverden skulle vi hatt et bad til, en større stue og et avskjermet oppholdsrom til.


#19

Bluen sa for siden:

190 kvadrat over tre plan. Vi kom fra 65, så det kjennes veldig luksuriøst, men det viser seg at vi klarer å rote noe forferdelig likevel. :mumle: Det er litt manko på bodplass. Noe av det beste med huset er den store kjellerstua på 40(?) kvadrat som er i ferd med å bli ungenes bule.


#20

Elise sa for siden:

Vi har et soverom som er for lite, og er ikke fornøyde. Kunne gjerne flyttet noen kvadrat dit fra stue, gang eller kjeller, så hadde det blitt veldig bra. Vi har kanskje 140 kvm, men hvis vi har 3 ålreite soverom + litt ekstra areal til tv-krok eller pc-krok, kunne vi fint klart oss med ca 100 kvm. :jupp: Bodde noen år på 75, det ble litt klamt. Før det igjen hadde vi vel 200 eller noe, det ble for mye.


#21

Matilda sa for siden:

Jeg husker ikke helt sånn i farta, mener det er 280 alt i alt, hvorav 240 i boareal. Det er fullt overalt, men ikke alle rom er i daglig bruk pr i dag. I hovedsak er det bibliotek-kontoret som blir minst brukt, det er samla så mye rot der nå, så jeg sitter heller på kjøkkenet. Bare vi får solgt unna alt babyutstyret, så blir det tatt i bruk igjen.

Det er mye plass, og vi kunne nok klart oss med noe mindre, sjøl om vi er fem mennesker og en hund. Jeg elsker det allikevel, vi er flere introverte i familien, så vi trenger å kunne gjemme oss. Vi har stue, spisestue, liten hagestue, to store kjellerrom (bibliotek + kino/treningsrom/lekerom) og fem nokså små soverom. Vi synes det er akkurat passe, men kjøpte huset mest på grunn av beliggenheten.


#22

Blå sa for siden:

120 m2. Stor stue med spisestuedel og bitte lite kjøkken. Tre små og ett stort soverom. Kjellerleilighet, så om vi sluttet å leie ut kunne vi fått ca 30 m2 til.

Jeg ønsker meg mer plass. Jeg skulle gjerne at jentene hadde større rom, jeg ville hatt større kjøkken og jeg skulle gjerne hatt et ekstra toalett. Men vi bor akkurat der vi vil bo og er glade i huset.

Akkurat nå er kjellerleiligheten tom og jeg kjenner litt på lysten til å få kjellerstue, ekstra bad og ekstra gjesterom. Men jeg vet ikke om det er verd inntektstapet og den dårlige samvittigheten på å ikke være med på å avhjelpe bobehovene til studenter.


#23

star sa for siden:

Har ikke hus, men leilighet. 64 kvm og skulle veldig gjerne hatt større plass. Et soverom til sånn at gutta kan ha hvert sitt. Og så ønsker jeg meg også plass til pianoet mitt og en krok til symaskina.


#24

Musemus sa for siden:

Vi bor på 160 kvm og er veldig fornøyd. 2 etasjer.
Har bodd her i 7 måneder og trives kjempegodt! (Flytta fra 90 kvm)

Vi har stor stue / stort kjøkken / bad / og 3 soverom som vi bruker. I tillegg har vi 1 soverom / 1 bad / 1 vaskerom / 1 stor gang som skal pusses opp når vi har overskudd. (Både av tid, ork og penger)
Måtte totalrenovere da vi flytta inn ifjor høst, så står egentlig igjen én etasje.


#25

Floksa sa for siden:

Vi har mange kvadrat (250) men deler er ikke pusset opp og huset er 300 år gammelt med bære egger som gjør det litt upraktisk. Har bare tre soverom.#27

Lavender sa for siden:

Vi er fire i familien og synes 148 boareal er nok. Vi har tre soverom, to oppholdsrom, to bad og ett vaskerom. Kjøkken og bad er små, men parktiske og lett å holde rent. Vi har fint uteområde med plass til platting, trampoline, boder, frukttrær og busker. Savner garasje og sportsbod. Vi ser også på ny bolig, gjerne nyere, men vil ikke ha bolig som er større eller har liten stue.


#28

vixen sa for siden:

Litt usikker på kvadrat, men har fire soverom, ekstra do, kjellerstue og vaskerom i tillegg til stue/kjøkken og bad. Mye veranda pluss tre boder og garasjeplass. Veldig fornøyd. Spesielt med gjesterom og kjellerstue. Men når barna blir større så kunne jeg forsåvidt tenke meg et lettstelt rekkehus/ leilighet igjen.


#29

Nextlife sa for siden:

2 personer på ca 230 kvadrat, så det er godt om plass kan man si. :knegg: Jeg syns det er så deilig å ha god plass, det gjør det lett å holde ryddig og rent, og man kan finne ro og fred for seg selv om man vil.

Det er snart 3 år siden siste barn flyttet ut, og vi er ennå ikke kommet oss til å finne ut av hvordan vi skal omorganisere alle rommene. Kontor? (jeg ender alltid opp ved kjøkkenbordet uansett), ektra tv-rom (vi har 2 stuer med tv allerede) osv.
Vi har tatt et av jentenes soverom til snekkerverksted da vi fikk en del dyrt og artig utstyr for sånt, så på sikt har jeg som ambisjon å lære meg løvsaging og tilbringe litt tid der.


#30

Stompa sa for siden:

Vi bor i leilighet på 69 kvadrat. Alt på ett plan, tre soverom, så vi har jo egentlig alt vi trenger - men det er trangt for tre (i praksis) voksne. Det ene soverommet er latterlig lite; det bruker jeg siden vi så fort at det ikke lot seg bruke som barnerom hvis han skulle gjøre annet enn å sove der.

Da ungene var mindre ønsket jeg meg kjeller- eller loftstue. Nå ønsker jeg meg et bad til, og større varmtvannstank. :humre:


#31

amo sa for siden:

Vi har 110 kvm.. 4 soverom, to veldig små men de har egne rom. Ett brukes til data/ungdomsrom og vårt store rom. :ego: 4 uteplasser fordelt rundt huset og ca. 1 mål stor hage. Terrasser på 24 kvm, 8 kvm og 50 kvm og en egen til trampolinen på ca. 20kvm. :knegg: Ufattelig mye å beise. :p Stuen er stor, 42 kvm. Har bare ett lite bad, jeg foretrekker eget vaskerom og vil ikke slå de sammen. Savner ett 2. bad, men har strengt tatt ikke vært noe problem. Mye pga. at vi begynner ulike tider om morgenen og stor aldersforskjell på ungene. Bare to barn har bodd hjemme samtidig. Pr. i dag 12 og 20 åringen, hvor 20 åringen kan prestere å flytte ut når tid som helst.
Men skulle jeg kjøpt nytt i dag hadde jeg foretrukket 4 soverom,2 bad og kjellerstue. Jeg foretrekker kjellerstue foran loftstue. Så er vi også i en slik situasjon at jeg ikke har familie nær meg og trenger overnattingsplass.


#32

zinatara sa for siden:

For tiden har vi 100 kvm boareal på en etasje og det er litt for lite nå som ungene blir større. Men når mannen blir ferdig med kjellerstue og to soverom i kjelleren får vi ca. 150 kvm til sammen. Og etter det skal vi bygge bad/vaskerom og kanskje også innrede et rom til i kjelleren. Da er vi nok oppe i 170 kvm og det skal være mer enn nok til oss 5.


#33

Polyanna sa for siden:

Vi har 260 pluss 100 kvm lagringsloft og stor kjeller (som inneholder kjellerstue, sportsbod, snekkerbod, matbod, toalett og stort vaskerom).

Det er mer enn vi trenger. Jeg liker å ha god plass til gjester, da, for det har vi en del av. Og det er deilig med skikkelig god lagringsplass, sånn at vi slipper å rydde og rydde og rydde kontinuerlig. Alt av sesongklær og sportsutstyr er lett tilgjengelig, i alle størrelser, for eksempel.

Men vi (nei, jeg...) har begynt å tenke på å flytte til noe mindre innen en 3-4-5 års tid. Da begynner barna å bevege seg hjemmefra, vil jeg tro. Jeg tenker at jeg ønsker meg et hus der jeg kan bo til jeg blir ganske gammel, der det er plass til at barna kan komme "hjem" alle tre (altså 4 soverom, men de tre "barnerommene" kan konverteres til kontor/gjesterom og lignende når de flytter hjemmefra). Så ikke noen bitteliten bolig, jeg kjenner at jeg liker å ha litt mer plass enn jeg "trenger". Kanskje 160 kvadrat eller noe, altså betydelig mindre enn nå. Med en hageflekk, litt utsyn/utsikt, stille, et område jeg trives i... Altså ekstremt lite utvalg, viser det seg når jeg loker rundt på finn.


#34

Pappalille sa for siden:

67kvm fire stykker, to små og to store samt en katt. Vi har to soverom, knøttebad og en veldig liten bod. Det er trangt og ikke på langt nær nok lagringsplass, men jeg bor heller sånn med god økonomi. Det var jo det som gjorde at vi har råd til at jeg kan studere.#36

Niobe sa for siden:

Vi har ca 180 kvm + 100 kvm utleid sokkel. Vi har veldig god plass, over to etasjer med store rom. Vi flyttet hit fra et veldig dårlig utnyttet rekkehus på 110 kvm, og jeg trivdes virkelig ikke med å bo trangt og kompakt. Da vi flyttet hit oppdaget jeg at jeg ikke var fullt så usosial som jeg trodde, jeg bare likte ikke å invitere folk inn i trangt og upraktisk hus. Og jeg fant ut at jeg likte å stå på kjøkkenet, når jeg bare fikk et kjøkken med litt armslag. Eneste minuset er at vi har tre store soverom, når det hadde vært mer praktisk med fire små.


#37

frukt sa for siden:

67 kvm og det er akkurat passe for meg og jentene. Jeg syns det er greit å ikke ha så mye plass, fort gjort å gjøre rent og ikke plass til så masse ting. :jupp:


#38

Tallulah sa for siden:

Vi bor tre stykker i leilighet på ca 100 kvadrat. Det føles veldig passe. Vi har stor stue og spisestue i ett, Hiawata har et lite, men helt ok soverom, vi har et kjøkken med spiseplass til tre, ett bad som ikke er stort, men heller ikke trangt, og et ganske stort hovedsoverom + to store boder og veranda.


#39

Nenne sa for siden:

286 kvadratmeter, av dette er ca. 250 p-areal. Så ikke så mye lagringsplass, men luftig og fint ellers. Skulle jeg ønsket meg noe mer måtte det vært et kontor som var bare kontor. Nå har gjesterommet den funksjonen og det er litt lite plass til hyller og sånn.


#40

maggypop sa for siden:

Vi bor 3,5 personer + hund på ca 90 kvm. Vi har nok plass, men kunne sikkert bli bedre når det gjelder oppbevaringsløsninger. Vi har en stor loftsbod som sesongklær og -utstyr flyttes inn og ut av, så gangen kan bli litt kaotisk i mellomsesongen. Men vi lever greit med det.


#41

Stompa sa for siden:

Våre usle kvadratmeter er heldigvis godt utnyttet generelt; veldig lite som går bort i gangareal, og bortsett fra det irriterende lille soverommet er alle rommene store og fine.


#42

Timar sa for siden:

170 i boareal fordelt på to etasjer, to verandaer og verdens minste tomt. :nemlig:

Planløsningen er veldig god med tre store soverom nede, pluss stort bad, bod, do og tv-stue. Oppe er det et bad og et soverom/skaprom og åpen kjøkken/spisestue/stue.

Jeg savner et skjermet rom der jeg kan trekke meg tilbake for å studere/jobbe og som mannen kan bruke til hobbygreiene sine (muligens så hadde vi trengt to? :humre:). Ellers er huset stort nok, men det mangler fullstendig dører annet enn til bad og soverom, så det er fri flyt av lyd mellom etasjene og dermed ikke fred å få noe sted.


#43

polarjenta sa for siden:

Usikker på hvor stort det er, mellom 80 og 100 kvm tror jeg. Det består av stue, kjøkken, 3 relativt store soverom, 3 ganger, 2 boder og vaskerom. Det er stort nok, men noe dårlig planløsning.


#44

Hjertensfryd sa for siden:

Trur leiligheten er på ca 80 kvm. 4 soverom, så alle har kvart sitt. Heilt greit, men saknar av og til litt lagraingsplass for større ting.


#45

Tilde sa for siden:

Vi har ca 260 kvm, ca 220 er boareal.
I tillegg har vi 3 gode boder i kjelleren, samt loft. Loftet har kun ståhøyde på midten, dermed kun til oppbevaring.
Det er fin størrelse synes jeg, og alle rom er i bruk.


#46

Mex sa for siden:

250 kvm fordelt på 2 etasjer. Store rom og helt grei planløsning, men ingen innvendige boder bortsett fra kaldloft. Jeg trives godt i huset vårt. Elsker stort kjøkken.


#47

Isa sa for siden:

Vi bodde lenge på 80 kvadrat, 2 voksne og 2 barn (frem til de var 6 og 10) Med god plass i kjeller og på loft, gikk det faktisk helt greit.

Vi bygde på for noen år siden og fikk 40 kvadrat til. Nå har leieboerne i 2. etasje flyttet ut, så da får vi ca 200. Gleder meg mest til større rom til barna og en stue til. Det er det jeg har savnet frem til nå, men det går jo greit og. Planløsning har mye å si synes jeg. Og oppbevaring (type kjeller/loft)


#48

Toffskij sa for siden:

Så schwære hus dere har. :knegg:


#49

Divine sa for siden:

Ja, enig. Jeg kjenner litt på det, at vi sikkert burde hatt større bolig, men what can you do.


#50

Vind sa for siden:

Vi er fem personer på ca 130 kvm. Fire soverom og to bad gjør at det går greit, men det er liten lagringsplass og bittelite kjøkken. Vi flyttet hit fra et hus på over 300 kvm, så det var litt overgang, kan du si. Men beliggenheten er viktigere enn størrelse...


#51

veobra sa for siden:

Ja, manger bor stort.

Vi er ikke så dårlige vi heller. Vi bor på ca 180 kvadrar, inklkudert alt av lagringsplass. Forresten så har vi garasje også. Det viktige for oss er ett soverom til hvert barn og minst to toalett. To bad er kjekt, men ikke like viktig som å unngå do-kø. Kjellerstue er veldig ok. Ett rom til å være unntatt stue/kjøkken.


#52

Mex sa for siden:

Men noen av oss bor på bøgda, her er det gjerne litt shcwære hus å velge i. :knegg:


#53

Tallulah sa for siden:

Nå må du slutte med disse burdene dine, altså. Hvorfor i all verden burde man det?


#54

Blondie sa for siden:

Noen fordeler er det med å bo i provinsen. :knegg:

Hvorfor det? Større bolig, mer å vedlikeholde. Det finnes morsommere ting i livet. :nemlig:


#55

Gaia sa for siden:

Vi har 103 kvm boareal over to plan. I tillegg har vi loft med lagringsplass og utebod. Det er et veldig plasseffektiv hus, og etter at vi bygget det om er det blitt enda bedre. Vi har minimalt med areal som ikke kan brukes til noe, nok lagringsplass, to bad og barna har store soverom som de kan oppholde seg på når de har besøk. Vi har det minste soverommet, men det er praktisk og har god plass til skap.

Jeg kunne nok ønsket meg et ekstra rom som TV-stue/kontor/gjesterom, men ellers er jeg strålende fornøyd.


#56

Divine sa for siden:

Ja, du kan så si. Nei, jeg føler kanskje ikke så mye på det nå, men da ungene delte rom var det ganske skamfullt, egentlig. Men da sa mannen min alltid "hah, look at my friend Phat. He shared room with his three brothers, and their grandma slept in the living room. Turned out just fine!". :knegg:


#57

Niobe sa for siden:

Mener du på alvor at når du leser at andre bor i større hus enn deg, så kjenner du på at du burde hatt større hus? Da tror jeg du kjenner etter på for mye.


#58

Tallulah sa for siden:

Du burde høre mer på mannen din. Evt. får dere flytte hit og realitetsorientere dere litt. Her deler de fleste søsken rom.
[CENTER]Save[/CENTER]


#59

Tussa sa for siden:

Eg har 150ish boareal pluss sokkelleilighet på 50 til utleie. Når ungane er hos meg er det heilt passelig men skulle gjerne hatt et bad til. Når det berre er eg der er det altfor stort.

Når ungane blir eldre og flytte ut kjem eg mot all fornuft til å avslutte utleien rett og slett for å ha det ekstra badet.


#60

Joika sa for siden:

Har leilighet på 90 kvm, og det er bare jeg og poden som bor her. Det holder i massevis. Leiligheten har 3 soverom.


#61

Skilpadda sa for siden:

Vi har vel rundt 85 kvm, og lofts- og kjellerbod i tillegg. Egentlig har vi nok plass, og nå er vi i ferd med å fikse litt så vi får et ekstra oppholdsrom (en liten stue i tilknytning til Podens knøttlille rom), det gleder jeg meg til. Skulle fortsatt gjerne hatt enda ett ekstra rom, til kontor/gjesterom - men det er vel alltid vanlig å ønske seg "bare ett til". :humre: Badet er under 2 kvm, så det går i alle fall ikke bort mye plass til det!

Vi er fornøyd med å bo såpass tett på hverandre som vi gjør, og ikke minst er vi veldig fornøyde med både sentral plassering og lave boutgifter. Det er mye annet spennende jeg vil gjøre med både tiden min og pengene mine enn å kjøre i kø til jobb eller betale for kvadratmeter. :jupp:


#62

Divine sa for siden:

Ja, litt, så. Veldig ofte gjenspeiler jo boligen økonomi og sosial status, så det er ikke så rart at det kan føles sårt å ikke ha den boligen man gjerne skulle ha hatt.


#63

Blondie sa for siden:

9-åringen min er rasende fordi hun må bo på rom alene, det passer hennes ubersosiale vesen svært dårlig. :knegg:


#64

Toffskij sa for siden:

Jeg synes absolutt ikke at jeg på noen måte burde ha større bolig. :hehehe: Men jeg trivdes på 73 kvm med to unger også, jeg da.


#65

Niobe sa for siden:

Det koster ganske mye mer med en leilighet i sentrale strøk, enn et stort hus på landet. Her, hvertfall. Du kan ikke lese sosial status ut fra kvadratmeter. Vi bor romslig, men vi bor i et 80-tallshus i et lite boligfelt blottet for kollektivtrafikk.

(Og ofte får jeg inntrykk av at du tror folk skriver svarene sine ene og alene for å støte deg. Jeg håper ikke du tar ting så personlig som det kan virke noen ganger, for det må jo være veldig slitsomt. At noen skriver de bor i stort hus er ikke det samme som at de sier det er dårlige greier at du ikke gjør.)


#66

ingling sa for siden:

Vi har 155 kvm fordelt på tre etasjer. Tre soverom og bad + vaskerom i andre etasje, og rommene er store slik at barna fint kan bo der også når de blir større. De deler rom nå etter eget ønske, så det ene barnerommet er gjesterom akkurat nå. Vi kjøpte bevisst hus med loftstue, så planen er at den etter hvert blir ungenes "hule" med ekstra tv-stue og sånt. Foreløpig er det arbeidsrom, gjesterom og roterom. :humre: Veldig fornøyd med størrelse og planløsning, selv om jeg tipper vi på sikt kunne tenke oss mer enn en dusj. Vi er fire i familien, og blir ikke flere.


#67

Skilpadda sa for siden:

Jeg håper jo for eksempel at de som bor i store hus på landet ikke får dårlig samvittighet for at de ikke bor midt i et gatekryss på Tøyen, bare fordi jeg trives med det. :knegg:


#68

Polyanna sa for siden:

Jeg kan føle på ganske mye, jeg, når jeg er i det humøret. Alle som får med seg de bra filmene på kino, eller klarer å følge med på konsert- og kulturliv. De som får til de der søndagsturgreiene over tid. De som faktisk LIKER å lese faglitteratur i ferien, og ikke bare henfaller til romaner og sløving. Undsuweiter.

Går heldigvis stort sett over fort, da. :knegg:


#69

Benzo sa for siden:

134 kvm over 2 etg. 3 sov + grei str. kjellerstue. Selv med lagringsloft og 2 boder er det mye rot. Det handler nok mer om type personer enn antall. :knegg:


#70

Albertine sa for siden:

Vi elsker det digre huset vårt fordi vi har masse plass og kan utfolde oss som vi vil. Vi har hage og kan ha trampoline og hagedam og drivhus og alt mulig hvis vi ønsker. Men vi har også valgt bort muligheten til å stikke på butikken hvis vi ikke har melk, det meste av kollektivtrafikk og det er liksom ikke bare å rusle bort til nærmeste kafé hvis vi er desperate etter en latte.


#71

Divine sa for siden:

Neida, så ille står det ikke til, altså. :knegg:

Niesa mi på 22 bor for øvrig i et fantastisk stort og lekkert hus med fjordutsikt. Jeg var misunnelig i tre sekunder da jeg besøkte henne, helt til det gikk opp for meg hvor hun bodde. Det var rett og slett så utenfor allfarvei at jeg hadde forgått etter maks en uke, tror jeg.


#72

Divine sa for siden:

Jeg skulle gjerne bodd i et gatekryss på Tøyen. Heller det enn stort hus.


#73

Blondie sa for siden:

Ja, nemlig. Da har dere jo valgt lokasjon over størrelse. Det er jo både forståelig og ganske vanlig.


#74

Niobe sa for siden:

Vi har en drøy kilometer til nærmeste butikk, og for min del kunne det jo like godt vært 10 mil. :knegg: Ta buss er noe ungene våre forbinder med flyplasser og sydentur. :knegg:


#75

Input sa for siden:

Vi er én voksen og ett barn som bor på 30 kvm og for meg er det veldig greit. Vi bodde de første 2,5 årene av barnets liv på 120 kvm, og jeg savner det ikke i det hele tatt. Når barnet blir ett-to år eldre, må vi nok ha et sted med et soverom til, men jeg er ganske sikker på at å bo trangt er noe vi kommer til å gjøre for alltid.

For min del ville det å skulle ha noe særlig mer enn 40-50 kvm også betydd å flytte ut av Oslo, og det fremstår for meg som et rent mareritt. (Jada, det er lov å le, siden jeg sa det samme om å flytte til Oslo for fire år siden... :knegg: )


#76

Blå sa for siden:

Beliggenhet vs størrelse er absolutt en avveining. Jeg kunne, som sagt, tenkt meg mer plass. Men jeg kan ikke tenke meg å bo et sted der jeg er avhengig av bil og der andre er avhengig av bil for å nå meg. Vi lever uten bil (bildelering om vi trenger det), har fem minutter å gå til den busslinjen som går oftest til sentrum, kort sykkelavstand til jobb og mulighet til å gå hjem dersom vi er sene i byen en kveld. Og det er definitvt verd at jeg savner et ekstra toalett og litt større kjøkken.


#77

Java sa for siden:

Jeg skulle gjerne bodd i et kjempestort hus rett ved siden av skiløypene slik at jeg kan gå på ski akkurat når jeg ønsker. Hunden min skal kunne løpe fritt i hagen. Huset har gjerne havutsikt og ligger usjenert slik at jeg kan ta et friskt morgenbad før jeg tusler til jobb i det store konsernet der jeg har en veldig viktig stilling som gir meg mye fritid og høy lønn. Herligheten ligger selvsagt i gangavstand til kino, kafé, restauranter og de beste skolene mine barn måtte ønske. Området er helt uten biltrafikk, med mindre jeg selv setter meg i bilen for å kjøre... vent jeg trenger ikke å kjøre noe sted for jeg har alt jeg ønsker rundt meg. Med mindre jeg drar på ferie, da.


#78

Input sa for siden:

Ja, det er absolutt sant. For min del er det verdt ubeskrivelig mye å kunne rangle på pub så lenge jeg har lyst uten å måtte tenke på når bussen går hjem. Enda jeg ikke gjør det spesielt ofte. :knegg:

Jeg er jo sånn sett heldig med at jeg også vil bo trangt. Jeg savner ikke 120 kvm hus i det hele tatt, det eneste jeg savner er terrassen.


#79

vixen sa for siden:

Kan ikke få i pose og sekk stort sett. Vi har flyttet på landet og får her en enebolig til mye mindre penger enn det koster for en ettroms sentralt i Oslo f.eks. Vi betalte litt over to millioner for et stort hus med utleiemulighet, men bor altså tolv mil unna byen og det er en bygd med 6000 innbyggere. Valg man tar har sine fordeler og ulemper. Ulempen er selvfølgelig at en god latte må man lage selv og at det å reise kollektivt er kun forbeholdt ferier. :humre:


#80

Divine sa for siden:

Årsaken til at jeg kjenner og føler på det, er at vi "måtte" flytte til det stedet i sin tid fordi jeg hadde lovd faren til eldstemann en 50/50-løsning da eldstemann startet på skolen. Og så plutstelig kjøpte eksen seg hus der, og da måtte mannen og jeg pent flytte etter skulle vi opprettholde avtalen. Det er ikke et sted jeg hadde valgt selv, for å si det sånn. Passer ikke helt vår økonomi å bo her. Nå har vi valgt å fortsatt bli boende pga. skole og tiltak til yngstemann. Så sånn sett er vi glade for å bo her. Hell i uhell, egentlig. Men jeg kjenner noen ganger på at jeg føler at jeg aldri hadde noe valg (joda, jeg vet at "man måste ingenting", osv. ).

Men vi bor i uren luren OG trangt, lizzom. Så vi har verken i pose eller sekk.

Hadde denne tråden handlet om bil eller båt eller hva har du, så hadde jeg ikke brydd meg.


#81

Teflona sa for siden:

Vi er tre her nå og har cirka 180 kvm fordelt på to etasjer, i tillegg full kjeller og fullt loft. Jeg kunne godt tenkt meg noe mindre, egentlig, men tror ikke jeg vil bo i leilighet riktig ennå.


#82

Tjorven sa for siden:

Vi bor 4 stykker på 90 kvm. Jeg synes det går helt brillefint.

Men det skal sies at vi har kjøpt oss rekkehus på 120 kvm som vi flytter til om et års tid. Jeg gleder meg veldig til to bad og to stuer. Det blir nok veldig bra. Ikke noe vi må ha, men det er unektelig praktisk.

Men man finner jo løsninger. Der vi bor nå er det montert opp tv på veggen i enden av dobbeltsenga til oss foreldrene. Så slenger vi på et sengeteppe og så har vi en ekstra tv-stue. Som for tiden brukes desidert mest at snuppa på 12 år.

Vi bor ganske sentralt i Oslo i dag (tar 20 minutter å GÅ til Oslo S), og flytter til et sted det tar 16 minutter med banen. Vi er ikke helt sikre på om det er riktig av oss, men vi mener at vi har gjort et "røverkjøp" som vi tjener gode penger på hvis vi finner ut at lokasjon er viktigere for oss enn plass. Og det er det godt mulig at vi kommer til å synes.


#83

Candy Darling sa for siden:

Vi har 155 kvm, og det er litt trangt når vi har gjester, men stort sett helt fint. 3 soverom, 2 bad, stue, gjesterom/kjellerstue og et stort kjøkken. Idéelt hadde jeg bodd samme sted men på 30 kvm mer for større barnerom og litt bedre gjestefasciliteter.


#84

Effie sa for siden:

Har 120, er tre stk, og det er litt lite. Mest pga planløysinga er så sinnsvakt dårlig, masse ubrukelig plass. Har budd meir praktisk i 35m2 leilighet.


#85

Polyanna sa for siden:

Nær oss så er det et boligfelt bygget rundt 1980, kanskje, med en blanding av leiligheter og små rekkehus. Det er et nydelig område, helt oppi skogen, med skole midt i feltet, flotte fellesområder, 2 idrettslag i spytteavstand og så videre. Og et veldig godt miljø. Rekkehusene er typisk bygd for familier med 2 barn i 1980, og møter dermed ikke dagens etterspørsel etter 4 soverom og en kjellerstue, men jeg ser at folk er EKSTREMT tålmodige med å bo der så lenge de bare kan. De bygger soverom i boden, graver ut kjellerstue under hagen, leier lagerplass til tingene sine, og lar barn dele rom. Fordi det er DER de vil bo. Men jeg tror det er mye lettere å leve med det når ma har gjort en reell vurdering av at dette velger jeg, og ikke føler at det er et valg som blir tatt FOR en.


#86

Divine sa for siden:

:nemlig:


#87

Tallulah sa for siden:

Ja, det er absolutt et poeng, Poly.


#88

Tjorven sa for siden:

Polyanna: Jeg tror du har helt rett. Vi har valgt å bo trangt, men det er et valg vi har valgt å ta. Vi kunne hatt større plass, men det var ikke viktig for oss. Og da er det lett å leve med det valget.

Jeg har forøvrig en kollega som bor i det feltet du nevner, og hun stortrives. Nå skal de ha en baby til, og de lurer fælt på hvordan de skal få plass, for de vil virkelig ikke flytte.


#89

Polyanna sa for siden:

De kan jo bare ta en titt hos naboene, for å finne kreative løsninger, for dem skorter det virkelig ikke på. :knegg:


#90

Pasta sa for siden:

Vi bor på 56 kvm.
Med to boder, passe stor balkong og garasje har vi egentlig greit med plass. Perfekt når det skal vaskes. Praktisk når man vurderer å kjøpe noe nytt, man tenker seg om to ganger.

Jeg og 11 åringen deler soverom. Det er greit for oss begge til soving, men det begrenser (heldigvis for meg) at hun kan ha overnattingsbesøk.

Ellers savner jeg et toalett i tillegg til badet. 16 åringen bruker ekstremt lang tid når hun dusjer.

Også savner jeg mer benkplass på kjøkkenet, det kan det aldri bli for mye av.

Ellers er jeg fornøyd med min kjære leilighet.


#91

tink sa for siden:

Vi er 5 personer som deler ca. 110 boareal, har litt ekstra i loft og noen boder + garasje til skiene og bilen. Vi bor ikke supersentralt, men har gode naboer og gode skoler og passe langt/kort til kulturlivet i sentrum.

Hos oss deler to barn foreløpig soverom, det trives de godt med. Men vi bor trangere enn mange i nabolaget/skolekretsen og det er klart at vi innimellom kjenner litt på den forskjellen. 8-åringer lurer på hvor trimrommet er og om vi bor i "leilighet". Hvor sover Au-Pairen liksom?

Vi har ei fin stue og et passelig kjøkken. Det mangler som nevnt et soverom, men aller mest prekært er nok savnet etter "kjellerstue" eller kontor når mannen har kveldsarbeid, eller eldstemann har spillkveld med vennene sine.


#92

Tjorven sa for siden:

tink: Det utgjør selvfølgelig også en forskjell. Der vi bor har vi det ganske romslig med 4 personer på 90 kvm, så hos oss er det mer "Oi. Dere har skikkelig stor stue." når vi har besøk. Den er ikke veldig stor reellt sett, men det er faktisk danseplass når vi har vennegruppe, og det er det ikke mange av ungene som er på besøk som har.


#93

Fersken sa for siden:

Vi bor i leilighet på 90 kvm (medregnet boden inne leiligheten) og savner et ekstra oppholdsrom og eget vaskerom. Ellers er det mer enn stort nok.


#94

millact sa for siden:

Har ca 145 kvadrat, to etasjer. Har egentlig nok plass, men kunne hatt litt annen planløsning (større soverom til barna). Har tv stue som barna bruker mye og to bad og stor hage, så vi klarer oss helt fint.


#95

frukt sa for siden:

Veldig godt poeng Polyanna. :ja:
Jeg drømte alltid om stor enebolig med stor hage, men det skyldtes nok aller mest at det ligger litt status i det. Nå blåser jeg en lang marsj i status, og er kjempefornøyd med lettstelt leilighet og ikke noe ytre vedlikehold eller hagearbeid.
Hvis planløsningen er bra, og man møblerer litt smart trenger man ikke mye plass i grunnen.
Det kan jo hende jeg vil føle behov for mer plass når jentene blir større, men enn så lenge er de veldig fornøyde med å dele rom.


#96

Nenne sa for siden:

Jeg blir ikke overrasket over om leiligheten deres takseres til like mye som vårt hus. :humre: Selv med vår fjordutsikt og ingen gjenboere og stor tomt og hele hopprennet. God plass er en av fordelene med å ikke bo i Osloområdet.


#97

venla sa for siden:

Vi har 150 kvm i p-rom, er 4 personer og det er passelig for oss nå. Savner mer bodplass, men det løser seg sikkert om vi slutter å samle på så mye greier...

Har loftstue mellom soverommene som ungene kan bruke. Når de flytter ut, vil jeg heller ha en lettstelt leilighet. Men nå er det kjekt med god plass.


#98

Harriet Vane sa for siden:

Vi har bygget ut fra 115 til 170 og skulle gjerne hatt full kjeller i tillegg. Vi har 4 soverom, walk in closet, bad, kjølerom :hjerter: vaskerom med dusj, gjestetoalett, superpraktisk kjøkken med spisestue, stor stue og TV-stue. Vi er fem.


#99

Bloppy sa for siden:

Vi har vel ca 220 boareal nå. Fordelt på fire store soverom, og et lite soverom. To stuer, stort kjøkken, vaskerom, to boder og to små bad. Huset er i to etasjer.
Vi har det finfint!

Men til sommeren skal vi bytte hus med svigers. Bor på gård, og det er fem år siden vi tok over så det er egentlig på tide.
Da får vi alt for mye plass. :knegg:
Huset har en grunnflate på 300 kvm og er i 2 1/2 etg. Fem stuer, en bråta med soverom og diverse andre rom, boder og jeg vet ikke hva. Og kjempestor veranda ut mot elven. Det er et skikkelig herskapelig hus, men vi trenger det jo ikke. Og fem(5) mål med gress! Og minst like mye "gårdsplass". Samt diverse andre bygninger.
Det blir bare en hel masse med jobb!

Jeg er oppvokst i 4.etg i blokk rett utenfor Oslo, så dette var jeg liksom ikke helt forberedt på. :humre:


#100

rine sa for siden:

Vi bor på 135 (noe sånt)kvm og har middels stor stue, grei størrelse på kjøkken, to bad m/toalett, en kjellerstue, et vaskerom, tre soverom (ganske små, ville gjerne hatt litt større soverom) og en innebod. Jeg savner mer bodplass og litt mer størrelse på soverommene, ellers klager jeg ikke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.