Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stopping av tøy og albuelapper

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg vil slå et slag for å stoppe tøy som ellers er helt brukbart.

Jeg har noen kashmirgensere som er noen år gamle, og har fått hull på albuene. Resten av genserne er helt i orden, og jeg syns det er for ille å kaste dem. Jeg har stoppet andre hull i liknende gensere, men det er jo ikke så lett med de helt tynne ullgenserne.

Hva ville dere gjort med albuene? Skinnlapper blir for tykt for den tynne genseren, og jeg er redd for at sømmen skal gnage i stykker kashmiren. Strikke albuelapper, kanskje? Men hvordan strikker jeg så tynt uten at det blir for luftig? Jeg strikker ikke spesielt stramt, dessverre. Hekle kanskje?


#2

veobra sa for siden:

De selger lapper på Nøstebarn, i ull. Man bør jo kunne lage det selv. De bruker stoffrester. Jeg tror de er tovet. Så hvis man ofrer ett plagg eller kjøper noe brukt, som en sliten stillongs i kul farge . Det bør jo fungere?


#3

Tallulah sa for siden:

Det var faktisk en veldig god idé! Enten å strikke og tove av restegarn, eller ofre et plagg som jeg ikke er glad i som kashmirgenserne.


#4

millact sa for siden:

Aner ikke, men synes det er bra du vil reparere. Her sliter yngste hull i alt av bukser. Lapper dem og brukes til de ikke henger sammen mer.


#5

frukt sa for siden:

Så lurt! Da kan jeg få fikset stillongsene til barna. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.