Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor tidlig tør jeg å plante ute?

#1

Pebbles sa for siden:

Bor i Østfold og skal ha konfirmasjon hjemme neste helg. Jeg hadde tenkt å plante ute denne helgen, men nå lurer jeg på om jeg tør. Det er meldt 1 grad i natt og det blir varmere de neste dagene, men hver natt denne uka ser det ut som om det går ned mot 2 på et tidspunkt.

Jeg må jo plante før konfirmasjonen neste helg, og jeg har absolutt ikke lyst til å gjøre det like før. Hva ville dere der ute med grønne fingre gjort?


#2

C3PO sa for siden:

Jeg ville ha plantet ut etter konfirmasjonen. Tidlig i mai er for risikabelt.


#3

Pebbles sa for siden:

Not an option!

En hage uten blomster på konfirmasjonsdagen er ikke aktuelt - da må jeg heller evt plante dagen før og håpe at de står til etter konfirmasjonen.

Men jeg trenger jo ikke å plante overalt - i kasser og noen krukker må til på en festdag. Jeg kan jo hovedsaklig plante stemor - de tåler jo kulde.


#4

Tallulah sa for siden:

Det er jo avhengig av hva d tenker å plante ut. Noen blomster tåler litt frost, andre gjør de tikke. Stemor er f.eks. et temmelig sikkert stikk.


#5

Albertine sa for siden:

Plant i vei i kasser og krukker og ta dem inn om natta.


#6

Pebbles sa for siden:

Det var det som slo meg også. Jeg liker stemor godt også, og har hatt det i terassekasser før - de står lenge utover sommeren. :jupp:


#7

Tallulah sa for siden:

Du kan jo plante noen stemor, samt diverse ferdigutsprungne løk (perleblomst, tulipan, pinseliljer, krokus, snøklokker o.l.).


#8

Elisabet sa for siden:

Det blir flott med masse stemor. Det kan jo plante nå. Jeg planter i krukkene til uka og satser også på noen spanske margeritter og andre planter som ikke tåler frost, men de krukkene kan jeg sette inn i garasjen på natta ved behov.


#9

frukt sa for siden:

Ranukler tåler litt kulde. Mine har stått ute lenge nå


#10

Pebbles sa for siden:

Takk for svar, dere! Da blir det litt planting i dag likevel!


#11

GinaK sa for siden:

Stemorène mine har stått ute i en måneds tid og de lever helt fint. De har tålt disse rundene med snø og kulde ned til -4. Har tom. vokst endel. :)
Jeg er helt sjuk etter å kjøpe noe mer nå for det er så mye fint på plantesentrene. Men prøver å holde ut etpar uker til.

Tilbud på 10pk stemor til 30,- Jeg synes de pynter fint i sånne kurvpotter. Ville holdt meg til det. Evt kanskje kjøpt Spansk margeritt om du har utebord som de kan stå på.
Hageland har tilbud på 6pk til 99,- De tåler ned til 0 men ville tatt de innpå kvelden.

Ville satset på etpar blomster i kurver eller krukker,
Lavendel er kjempefint og pynter flott. Koster 79,- Vet at de også har på Mester Grønn. Vet ikke noe om frost men ville tatt de inn på kvelden uansett. De står hele sommeren og langt utover høsten.


#12

Hondacrv sa for siden:

Eg har hatt stemor ute i potte no i heile kuldeperioden, og den overlever ser det ut til.


#13

arrow sa for siden:

Jeg bor i Bergen, litt utenfor sentrum. 1. mai pleier å være noen lunde sikkert, men aldri helt. Frostnetter og haggel kan ta knekker på sommerblomster, setter jeg ut fuchsia, marguritter og drevne blomster tidlig sjekker jeg værmedligen hver kveld, og er det ned mot null legger jeg duk over til neste dag. Til en konfirmasjon ville jeg tatt sjansen; det er verd det og det går alltid an å få tak i nytt til 17 mai.


#14

Niobe sa for siden:

Stemor og påskeliljer plantet jeg i krukker for noen uker siden. De har hatt et par frostnetter og også ltt snø etterpå, men de tåler det fint.


#15

Pebbles sa for siden:

Nå har jeg plantet stemor i terrassekasser og hortensia og pelargonia i krukker som jeg lar stå inne fram til neste helg. Deilig å ha gjort det!


#16

Candy Darling sa for siden:

Aldri plante ut før etter 17. mai, har gartneren "min" hamret inn i meg.


#17

veobra sa for siden:

Det høres lurt ut å la dem være inne. Jeg tror helt sikkert de tåler stå ute hvis du tar dem inn når det er kalde netter.

Stemorsblomstene mine har stått ute siden mars. Jeg plantet ut noen ekstra rett etter påske. I protest mot det kalde været. Østlandet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.