Jeg skal servere middag til gjester umiddelbart etter at vi kommer hjem etter å ha vært borte 3-4 timer. Middagen må dermed være klar før jeg drar, og enten stå kaldt eller klare seg selv i ovn eller på plate.
Og være superduper god, så klart. Og være så enkelt og idiotsikkert å lage at selv kokkeamøben meg får det til.
Takk. Lasagne, hva gjør jeg med den, i såfall? Det tar jo evigheter å varme den igjen hvis den er helt kald. Skal jeg lage den rett før jeg går og putte i ovnen ved avmarsj?
Steke lasagne på lav varme i 3 timer? Vil ikke den bli soggy? Jeg skulle ellers til å foreslå lasagne. Den bruker tid på å varmen. Men det vil en suppe gjøre også.
Spaghetti carbonara tar jo ikke lang tid å slenge i hop. Ellers er det jo mye som kan serveres kaldt da, f.eks. pastasalat, grillet kylling eller wraps.
Jeg hadde slengt sammen en Jools favorittgryte og latt den stå i ovnen mens vi var ute. Den bør strengt tatt røres i litt underveis, men det går bra uten og. Strø (av sitronskall, hvitløk og hakka rosmarin) kan gjøres klart på forhånd. Server med godt brød!
Joda, jeg må ta meg tiden til å lage ris eller noe tilbehør. Så kan varme litt. Jeg har bare erfaring med at å varme opp store gryter kan ta ganske lang tid. (og så blir jeg utålmodig og skrur opp varmen og så svir det seg også æsj! :sparke:)
Evt. ha alltid liggende ferdig hakkede grønnsaker i kjøleskapet, så kan du slenge det i en form og sette i det i ovnen...f.eks. sammen med kylling som slow-bakes :-)
En annen slager er laks i ovn, med teryaki saus.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.