Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ditt beste forslag til middag som kan lages klar i forveien, og er rask å servere

#1

Timar sa for siden:

Jeg skal servere middag til gjester umiddelbart etter at vi kommer hjem etter å ha vært borte 3-4 timer. Middagen må dermed være klar før jeg drar, og enten stå kaldt eller klare seg selv i ovn eller på plate.

Og være superduper god, så klart. Og være så enkelt og idiotsikkert å lage at selv kokkeamøben meg får det til.

Forslag? :)


#2

Millen sa for siden:

Lapskaus
Suppe
Gryterett
Lasagne


#3

Floksa sa for siden:

Lasagne med salat og godt brød


#4

Floksa sa for siden:

Suppe med rundstykker og godt smør


#5

Timar sa for siden:

Takk. Lasagne, hva gjør jeg med den, i såfall? Det tar jo evigheter å varme den igjen hvis den er helt kald. Skal jeg lage den rett før jeg går og putte i ovnen ved avmarsj?


#6

Floksa sa for siden:

Jepp. På lav varme.


#7

veobra sa for siden:

Steke lasagne på lav varme i 3 timer? Vil ikke den bli soggy? Jeg skulle ellers til å foreslå lasagne. Den bruker tid på å varmen. Men det vil en suppe gjøre også.


#8

Tjorven sa for siden:

Jeg ville lagd Boeuf Borgoigne, gulasj, pasta bolognesesaus eller en annen form for gryte.


#9

løve70 sa for siden:

Jeg ville også gått for en god gryte eller en suppe.


#10

frukt sa for siden:

Spaghetti carbonara tar jo ikke lang tid å slenge i hop. Ellers er det jo mye som kan serveres kaldt da, f.eks. pastasalat, grillet kylling eller wraps.


#11

Timar sa for siden:

Blir den soggy? Noen som har erfaring? Kan jeg evnt fyre opp grillelementet på slutten?

Gode gryter, ja. Boeuf bourgoigne, er det noe jeg får til på første forsøk?




#14

Pelle sa for siden:

Chili con carne. Lage dagen før. Koke ris og varme opp når man kommer hjem.


#15

Floksa sa for siden:

Hva betyr det at lasagnaen blir soggy?


#16

Magica sa for siden:

Lag en god lapskaus eller gryterett. Sett den inn i varm stekeovn i ildfast form eller jerngryte med lokk på. Skru av varmen mens du er ute på farten.


#17

Joika sa for siden:

Hjemmelaget lasagne med hjemmelaget foccatia og en salat?


#18

Timar sa for siden:

Da holder den seg varm mens jeg er borte? Eller blir den lunken og må varmes opp?


#19

Timar sa for siden:

Tipper de mener den blir dvask i stedet for sprø på toppen?


#20

C3PO sa for siden:

Hvis man vil ha sprø topp, er det bare å hive litt revet oss på toppen når man kommer hjem og sette den under grillen i et par minutter.


#21

Magica sa for siden:

Du har ikke tid til å lage noe slags tilbehør eller noe?

Jeg vil tro den er såpass varm at vi snakker få minutter på plata hvis den ikke er varm nok i seg selv.


#22

Timar sa for siden:

Joda, jeg må ta meg tiden til å lage ris eller noe tilbehør. Så kan varme litt. Jeg har bare erfaring med at å varme opp store gryter kan ta ganske lang tid. (og så blir jeg utålmodig og skrur opp varmen og så svir det seg også æsj! :sparke:)


#23

veobra sa for siden:

Jeg tenker på platene. At de blir overkokt og veldig bløte. Som overkokt pasta, jeg liker ikke det så godt.


#24

Magica sa for siden:

Jeg tror den vil holde seg varm nok, slik at du bare kan ha på middels varme evt.


#25

Eskild80 sa for siden:

Alt som kan lages i ovn!

Evt. ha alltid liggende ferdig hakkede grønnsaker i kjøleskapet, så kan du slenge det i en form og sette i det i ovnen...f.eks. sammen med kylling som slow-bakes :-)

En annen slager er laks i ovn, med teryaki saus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.