Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marsipankake med bilde - hvor billig kan man få det?

#1

Divine sa for siden:

Mamma vil kjøpe marsipankake med bilde til konfirmasjonen. Cirka tjuebiters. Det billigste alternativet jeg har funnet er 778 kroner på Meny. Mamma mener hun bare betalte 500 kroner for en slik kake i fjor. Jeg har googlet og googlet, men finner ikke et så billig alternativ.

Hva er deres erfaring her?


#2

Charlie sa for siden:

Jeg tenker nok det billigste er å bestille gjennom dagligvarebutikk. Coop har også kakeleverandør hvor man bestiller på nett, utgangsprisen for en rund marsipankake til 18/20 pers er 599, vet ikke om det er tillegg for bilde (det er ofte det, men hos Coop ligger ikke den prisen ute uten å bestille, i så fall). Det er samme kakepris Meny har (Meny tar 179 for eget bilde).

En marsipankake med bilde har en råvarekost over vanlige kaker, så å få en med eget bilde til 500, ja - vil gjerne vite hvor :vilha:


#3

Che sa for siden:

Coop (minkake.no) tar 130 for bilde.

Det kan jo være lokale varianter og da? at det er billigere her oppe enn nede hos dere?


#4

Divine sa for siden:

Jeg har sjekket. Ble over 800 totalt for en tjuebiters med bilde.


#5

Divine sa for siden:

Det tar 179 kroner (tror jeg det var) for bilde og 30 kroner for tekst.


#6

GinaK sa for siden:

Du har ikke bestilt catering noe sted da? Ofte så får man med en marsipankake på kjøpet. Sjekk det. Og så kan du evt bestille bilde der, eller på et nettsted og legge på selv.


#7

IzziCreo sa for siden:

Mega har 30% på marsipankaker denne uken. Bestilles på nett. Sjekk mer på nettsidene til Coop Mega :jupp:


#8

Divine sa for siden:

Niks. Ikke catering.


#9

Divine sa for siden:

Finner ikke noe info om det. Har du nøyaktig lenke?


#10

Niobe sa for siden:

Det står i CcopMega sin kundeavis. Du får 30% om du henter kaken på en Coop Mega, rabatten trekkes fra i kassen.


#11

IzziCreo sa for siden:

Jepp, det Niobe sa :jupp:


#12

Divine sa for siden:

Ah, ok. Har ingen coop mega i nærheten, så da utgår det.


#13

jolie sa for siden:

Men det står i Obs sin kundeavis også.


#14

oslo78 sa for siden:

På Bekkestua?


#15

Divine sa for siden:

Det er ganske langt fra oss. Orker ikke kjøre dit bare for å hente en kake når vi har ti tusen andre ting å gjøre rett før konfirmasjonen. :vanskelig:


#16

Divine sa for siden:

Langt unna obs også.

Prøvde å legge inn bestilling bare for å se. Men kom ikke opp noe rabatt. Selv om jeg oppga Obs som hentested.


#17

Niobe sa for siden:

Står jo at rabatten blir trukket fra i kassen, så da ser du den vel ikke før du betaler.


#18

Sissel sa for siden:

Stemmer det, de hadde samme tilbudet på samme tid i fjor, og jeg husker jeg ble overrasket da jeg skulle betale for jeg hadde ikke fått det helt med meg.


#19

Divine sa for siden:

Ah. Ja, så klart.


#20

IzziCreo sa for siden:

Kanskje noen andre kan hente for dere? Evt gjester eller venner?


#21

Divine sa for siden:

Nei, blir for styrete. Mannen min kan heller hente på Obs. Men da må han hente dagen før. Er det greit, eller bør kaken være dagsfersk?


#22

Niobe sa for siden:

Det er helt ok og vanlig å hente den dagen før. Det er vel ikke mange Obs/Mega som er søndagsåpne, uansett?

Ellers er jo marsipankake egentlig billig og enkelt (og bedre) å lage selv, om så med ferdig bunn. Det finnes mange steder man kan bestille bare bildet til å legge på.


#23

Divine sa for siden:

Vi har konfirmasjon en lørdag.

Jeg har en venninne som har tilbudt seg å lage marsipankake, så nå er det opp til mamma om hun vil bruke pengene eller ikke.


#24

zinatara sa for siden:

Jeg har tidligere bestilt en marsipankake og kakebilde hver for seg fordi de ikke hadde bilder der jeg kunne bestille fra da. Tror jeg betaler rundt 100 kroner for et kakebilde(har nettopp kjøpt til en konfirmasjonskake jeg skal bake), men da må man jo gjøre pyntingen selv. Og det er kanskje ikke verdt å spare småpenger på.


#25

zinatara sa for siden:

Marsipankaker blir jo bare bedre dagen etter. Og de som har konfirmasjoner på søndager må jo alltid hente dagen før.



#27

Divine sa for siden:

Orker ikke å styre med noe som helst pynting selv. Ikke et fnugg. Så det blir enten ferdig med bilde eller hjemmelaget marsipankake uten bilde.

Jeg vet jeg er vanskelig nå, altså, men dette er mammas idé. Jeg bryr meg ikke om kake med bilde i det hele tatt, så derfor er jeg heller ikke villig til å strekke meg så veldig langt.


#28

millact sa for siden:

Jepp.


#29

GinaK sa for siden:

Ta imot all hjelp du kan få. Om noen baker/kjøper og står for frakt av marsipankake så er det supert. :)


#30

Polyanna sa for siden:

779 ble det på Meny, 20 biter.


#31

Polyanna sa for siden:

Og: "Enkelt å lage marsipankake selv", du. :knegg:

Det kommer nå AN på, sier bare jeg. :hehehe:


#32

Divine sa for siden:

Jeg har aldri lagd marsipankake. Så for meg hadde det vært en "baffling ordeal". Men nå har mamma og jeg tatt en beslutning. Venninna mi, som i utgangspunktet hadde tilbudt seg å lage marsipankake, lager kake. Og så sparer mamma de hundrelappene. Det blir da uten bilde, men det er HELT greit for min del. Tror ikke konfirmanten selv har noen meninger om saken i det hele tatt. :knegg:


#33

Niobe sa for siden:

Det er enkelt! Om man kjøper ferdig bunn og marsipanlokk, så må man ikke kunne så mye mer enn å piske krem. Det klarer alle!

Og selv om man lager bunn og kjevler lokk, så er det jo en kake som egentlig bare skal monteres, ikke lages i veldig stor grad. De fleste kaker jeg lager krever mer baking enn marsipankake.


#34

Guava sa for siden:

Jeg tenker også at marsipankake er kjempevanskelig, men det er jo sant som niobe sier. :knegg:
Det kan jo gjøres superenkelt med bra resultat. Det verste er pyntingen. Den hadde jeg sett mørkt på gitt.


#35

Divine sa for siden:

Pynting?! :skremt:


#36

Niobe sa for siden:

Sleng et par jordbær på toppen. Det enkle er ofte det beste.


#37

Neket sa for siden:

Lettest. :nemlig:

Kjøp: ferdig, tredelt kakebunn, marsipanlokk (ferdig kjevlet), stor kartong fløte, nøtter, bringebær og melk. Pisk kremen, hakk nøtter. Bland 1/3 del av kremen med nøtter, 1/3 med bringebær. Lukk opp kakebunnen, hell melk over hver del (viktig, ellers er den tørr). Legg nøttekremen og bringebærkremen mellom lagene, sett på toppen, hell over melk, ta på plain krem og legg på lokket. Tar ti minutter. :mat fra bunnen:


#38

Guava sa for siden:

Min erfaring er at slenging av jordbær og annen pynting ser veldig mye bedre ut om andre slenger enn om jeg gjør.

Jeg har dårlig statistikk på pene kaker gitt.


#39

Niobe sa for siden:

:nemlig: Og dette smaker nok langt bedre og friskere enn mange kjøpekaker. Her i heimen vil man gjerne ha vaniljekrem i ene laget. Jeg vil forresten si at det er lettere med marsipanlokk man kjevler selv, for da man kan kjevle det så stort at det er lettere å legge jevnt på. Man har så lite å gå på med ferdige marsipanlokk.

Og man kan kjøpe ferdige marsipanroser å pynte med.


#40

zinatara sa for siden:

Hvorvidt marsipankake er vanskelig kommer jo an på hva man gjør ut av det. Jeg syns det er nokså enkelt å bake sukkerbrød, trikset er bare å få pisket en veldig stiv eggedosis og så folde inn melet forsiktig. Ellers gjør man det så enkelt eller komplisert man vil. Jeg har bakt dem med makronbunn under sukkerbrødet, bringebærfromasj og sjokolademousse, det blir mer styr enn når man bruker ferdig bunn, syltetøy og krem. Jeg syns det viktigste er at man har et fyll som ikke er for søtt og gjerne med litt syrlighet for å oppheve den søte marsipanen.

Syns det går nokså lett å kjevle marsipanlokk når jeg har en sånn stor silikonmatte å gjøre det oppå. Den billige marsipanen de har på rema syns jeg er en av de beste i forhold til utkjevling. De dyre ferdigfargede marsipanene har jeg kun brukt dersom jeg vil ha helt hvitt lokk eller jeg skal ha sorte eller rødt. Syns det er vanskelig å få fine rød eller sortfarger med konditorfarger.


#41

Divine sa for siden:

:nemlig: Sånn er det med meg også. Jeg egner meg best til kaker der smaken er det viktigste og ikke utseendet.


#42

Niobe sa for siden:

Selvsagt kan man gjøre marsipankake veldig avansert, men om kjøpekaker er standarden så er de som regel veldig enkle. Prisen er jo helt horribel i forhold til hva som faktisk gjøres med dem.


#43

Polyanna sa for siden:

Eksakt!

Og det går også fint an å få det lokket stygt på...

Jeg tror det er vanskelig å se for seg hvordan det er å være uten estetiske evner, for folk som har det selv.


#44

Polyanna sa for siden:

Selve BAKINGEN, altså å følge en oppskrift og få det til å smake godt, selv om det er mange trinn og ingredienser, det er ikke så vanskelig. Det er det å få det til å se pent ut som er vanskelig.


#45

Divine sa for siden:

:nemlig: Jeg klarer ikke å bake pene boller en gang.


#46

Polyanna sa for siden:

Ikke jeg heller, men de er KNALLgode!


#47

Che sa for siden:

Et bilde er definitivt ikke verd over 100 kroner, synes nu jej da. Jeg synes vel egentlig at det er litt pussig å skulle spise et ansikt også.

Vi vet jo for øvrig her at man trenger ikke å være flinke å pynte kaker for å jobbe som konditor. Ref Lille Leo sin dåpskake.


#48

Polyanna sa for siden:

Her syns konfirmanten selv at det var veldig staselig, og det syns jeg jo er hyggelig og dermed verdt pengene. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.