Mamma vil kjøpe marsipankake med bilde til konfirmasjonen. Cirka tjuebiters. Det billigste alternativet jeg har funnet er 778 kroner på Meny. Mamma mener hun bare betalte 500 kroner for en slik kake i fjor. Jeg har googlet og googlet, men finner ikke et så billig alternativ.
Jeg tenker nok det billigste er å bestille gjennom dagligvarebutikk. Coop har også kakeleverandør hvor man bestiller på nett, utgangsprisen for en rund marsipankake til 18/20 pers er 599, vet ikke om det er tillegg for bilde (det er ofte det, men hos Coop ligger ikke den prisen ute uten å bestille, i så fall). Det er samme kakepris Meny har (Meny tar 179 for eget bilde).
En marsipankake med bilde har en råvarekost over vanlige kaker, så å få en med eget bilde til 500, ja - vil gjerne vite hvor :vilha:
Du har ikke bestilt catering noe sted da? Ofte så får man med en marsipankake på kjøpet. Sjekk det. Og så kan du evt bestille bilde der, eller på et nettsted og legge på selv.
Stemmer det, de hadde samme tilbudet på samme tid i fjor, og jeg husker jeg ble overrasket da jeg skulle betale for jeg hadde ikke fått det helt med meg.
Det er helt ok og vanlig å hente den dagen før. Det er vel ikke mange Obs/Mega som er søndagsåpne, uansett?
Ellers er jo marsipankake egentlig billig og enkelt (og bedre) å lage selv, om så med ferdig bunn. Det finnes mange steder man kan bestille bare bildet til å legge på.
Jeg har tidligere bestilt en marsipankake og kakebilde hver for seg fordi de ikke hadde bilder der jeg kunne bestille fra da. Tror jeg betaler rundt 100 kroner for et kakebilde(har nettopp kjøpt til en konfirmasjonskake jeg skal bake), men da må man jo gjøre pyntingen selv. Og det er kanskje ikke verdt å spare småpenger på.
Orker ikke å styre med noe som helst pynting selv. Ikke et fnugg. Så det blir enten ferdig med bilde eller hjemmelaget marsipankake uten bilde.
Jeg vet jeg er vanskelig nå, altså, men dette er mammas idé. Jeg bryr meg ikke om kake med bilde i det hele tatt, så derfor er jeg heller ikke villig til å strekke meg så veldig langt.
Jeg har aldri lagd marsipankake. Så for meg hadde det vært en "baffling ordeal". Men nå har mamma og jeg tatt en beslutning. Venninna mi, som i utgangspunktet hadde tilbudt seg å lage marsipankake, lager kake. Og så sparer mamma de hundrelappene. Det blir da uten bilde, men det er HELT greit for min del. Tror ikke konfirmanten selv har noen meninger om saken i det hele tatt. :knegg:
Det er enkelt! Om man kjøper ferdig bunn og marsipanlokk, så må man ikke kunne så mye mer enn å piske krem. Det klarer alle!
Og selv om man lager bunn og kjevler lokk, så er det jo en kake som egentlig bare skal monteres, ikke lages i veldig stor grad. De fleste kaker jeg lager krever mer baking enn marsipankake.
Jeg tenker også at marsipankake er kjempevanskelig, men det er jo sant som niobe sier. :knegg:
Det kan jo gjøres superenkelt med bra resultat. Det verste er pyntingen. Den hadde jeg sett mørkt på gitt.
Kjøp: ferdig, tredelt kakebunn, marsipanlokk (ferdig kjevlet), stor kartong fløte, nøtter, bringebær og melk. Pisk kremen, hakk nøtter. Bland 1/3 del av kremen med nøtter, 1/3 med bringebær. Lukk opp kakebunnen, hell melk over hver del (viktig, ellers er den tørr). Legg nøttekremen og bringebærkremen mellom lagene, sett på toppen, hell over melk, ta på plain krem og legg på lokket. Tar ti minutter. :mat fra bunnen:
:nemlig: Og dette smaker nok langt bedre og friskere enn mange kjøpekaker. Her i heimen vil man gjerne ha vaniljekrem i ene laget. Jeg vil forresten si at det er lettere med marsipanlokk man kjevler selv, for da man kan kjevle det så stort at det er lettere å legge jevnt på. Man har så lite å gå på med ferdige marsipanlokk.
Og man kan kjøpe ferdige marsipanroser å pynte med.
Hvorvidt marsipankake er vanskelig kommer jo an på hva man gjør ut av det. Jeg syns det er nokså enkelt å bake sukkerbrød, trikset er bare å få pisket en veldig stiv eggedosis og så folde inn melet forsiktig. Ellers gjør man det så enkelt eller komplisert man vil. Jeg har bakt dem med makronbunn under sukkerbrødet, bringebærfromasj og sjokolademousse, det blir mer styr enn når man bruker ferdig bunn, syltetøy og krem. Jeg syns det viktigste er at man har et fyll som ikke er for søtt og gjerne med litt syrlighet for å oppheve den søte marsipanen.
Syns det går nokså lett å kjevle marsipanlokk når jeg har en sånn stor silikonmatte å gjøre det oppå. Den billige marsipanen de har på rema syns jeg er en av de beste i forhold til utkjevling. De dyre ferdigfargede marsipanene har jeg kun brukt dersom jeg vil ha helt hvitt lokk eller jeg skal ha sorte eller rødt. Syns det er vanskelig å få fine rød eller sortfarger med konditorfarger.
Selvsagt kan man gjøre marsipankake veldig avansert, men om kjøpekaker er standarden så er de som regel veldig enkle. Prisen er jo helt horribel i forhold til hva som faktisk gjøres med dem.
Selve BAKINGEN, altså å følge en oppskrift og få det til å smake godt, selv om det er mange trinn og ingredienser, det er ikke så vanskelig. Det er det å få det til å se pent ut som er vanskelig.