Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakelaging i dag når de skal serveres på lørdag og evt søndag?

#1

Guava sa for siden:

Vi har konfirmant i helga og jeg har tenkt å lage to kaker selv. Den ene er en fromasjaktig kake og det andre er en sjokoladekake.

Er det ok å lage dem i dag eller bør de lages i morgen for å bli bra til lørdagen?

Jeg er kakebakenovise. :knegg:


#2

Stellebord sa for siden:

Mange kaker kan jo fryses. Jeg har konfirmant på søndag, og har allerede en frossen peanøttkake i fryseren. :) Mange sjokoladekaker egner seg jo fint til frysing, formasjkake er jeg mer usikker på.


#3

Niobe sa for siden:

Sjokoladekake går fint, men fromasjkaker er best ferskest mulig.


#4

GinaK sa for siden:

Når eldste konfirmerte seg i høst så hadde jeg ikke så mange å spørre om baking så jeg frøs ned sukkerbrød til marsipankake og gulrotkaken uten ostekremen på. . Det gikk helt strålende og alle kakene var ferske og gode.

Men jeg tok de frem på torsdagen og lot de tine i kjøleskapet til fredagen.
Lagde også en suksessterte som jeg frøs ned og tok frem fredag morgen som tinte i kjøleskapet til lørdagen.

Men dersom mulig ville jeg laget kakene i morgen. Men har du ikke tid så lager du i dag. :)
Lykke til med konfirmasjonen.


#5

Timar sa for siden:

Lag sjokoladekake med rømme eller kefir, så blir den bare bedre og bedre jo eldre den bli. (inntil et visst punkt, sånn rundt søndag ;) )


#6

Guava sa for siden:

Det med fromasjkaka er at jeg synes det er litt utrygt å lage i morgen siden den skal stivne og sånn. Har ikke tid til strafferunde om den blir mislykka om den lages i morgen.

Sjokoladekake blir nok Toro så den kan nok utsettes. :knegg:
Der er det pynting som er spennende.


#7

GinaK sa for siden:

Hva slags peanøttkake er det? Jeg kan bare en som det er krem i og den tror jeg ikke er noe lurt å fryse...
Tar gjerne imot oppskrift på den. :)


#8

Tjorven sa for siden:

Kakene må inneholde litt fuktighet hvis de skal holde påpass lenge. Gulrotkake er et eksempel på en kake som faktisk blir bedre hvis den får stå noen dager. Det samme vil kunne gjøres med en fuktig sjokoladekake som lages på kefir eller lignende.


#9

Guava sa for siden:

Toro er vel full av konservering og tåler kanskje å stå litt?


#10

Niobe sa for siden:

Jeg synes den blir fort tørr. Den er jo ganske tørr i utgangspunktet. Jeg støtter forslaget om sjokoladekake med kefir.


#11

Tjorven sa for siden:

Toro blir veldig fort tørr. Vi lager den ofte siden den er glutenfri og det alltid er noen små gjester som skal ha slikt, men den bør spises samme dag som den lages.


#12

Guava sa for siden:

Min erfaring med dem er at de ser ut som vulkanmodeller når jeg baker dem.

Satser nok på Toro i morgen.


#13

Blå sa for siden:

Eventuelt gjøre et poeng av det og pynte den som en vulkan? Det ville i hvert fall slått an hjemme hos oss. :gift_med_en_geolog:


#14

Harriet Vane sa for siden:

Jeg lagde det meste på forhånd og frøs ned. Jeg frøs ned fromasjkake, Wales-kringle med pralinkrem, sukkerbrød og nøttebunn. Tok opp kvelden før og pyntet og fikset.


#15

Katta sa for siden:

Bør lage i morgen om du ikke fryser ned. Fromasjkake kan jeg ikke.


#16

Guava sa for siden:

Jeg har ikke tenkt på at fromasjkaka kanskje kan fryses. Bunnen er jeg ikke redd for , men toppen er laget av gelé, kremfløte, blåbær og yoghurt. Kan det gå bra altså?


#17

Harriet Vane sa for siden:

Jeg fryser alltid mousse/oste/fromasjkaker.


#18

Guava sa for siden:

Takk! Da kan jeg forsøke det!


#19

Guava sa for siden:

Jeg har gjort det i barnebursdag. :knegg:

Her er det meningen at en fænsi topp skal legges oppå. Da egner vulkan seg dårlig.


#20

Stellebord sa for siden:

Oi, så ikke denne i alt konfirmasjonskaoset. Den het faktisk Snickerskake, og oppskriften ligger på Trines matblogg. Den er seig og veldig god, kanskje ikke superfestlig, men ja, populær nok her til at den går på et festbord. Si fra hvis du ikke finner den, så skal jeg linke!


#21

GydaG sa for siden:

Toro kan med fordel dynkes med litt eplejuice/melk/annet egnet og lages et par dager før servering. Vi har allergikere rundt oss og gjør alltid det.
Fromasjkaker lager jeg ikke så mye, men mannen min lager nesten alltid en pasjonsfruktfromasjkake når han baker til bryllup, og da gjerne en uke før, og fryser de. Men da legger han geleen på idet han tar den ut av fryseren på morgenen serveringsdagen, da stivner den kjapt, og han kan legge på mengder av deilig bær/frukt som fester seg i geleen når den er halvstiv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.