Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Balansere mellom noe eller opp mot noe eller noe helt annet?

#1

Timar sa for siden:

Vi skal formulere en problemstilling som spør hvordan en bedrift har klart balansen mellom å levere det den skal uten å ramme uskyldige mer enn nødvendig. Hva blir riktig formulering?

Ikke faktisk eksempel, men tilsvarende:

"Hvordan har Oslo balansert mellom behovet for mer boligutbygging og barns rett til gode uteareal."

Kontra

"Hvordan har Oslo balansert behovet for økt boligutbygging opp mot barn rett til gode uteareal."

Har disse samme meningsinnhold? Kan det sies på en bedre måte? Vi skal få fram at den store, sterke må gjøre noe, men at det får påvirkning på en uskyldig tredjepart.


#2

Strå sa for siden:

Jeg tror jeg ville skrevet "Hvordan har Oslo veid behovet for økt boligutbygging opp mot barn rett til gode uteareal."

Hvis du skal/må bruke uttrykket "balansere" synes jeg ingen av de to formuleringene dine er gode. Og jeg har ikke noe forslag. Sorry.

EDIT: Bruker du formuleringen "Hvordan har Oslo balansert ..." Må du, tror jeg, avslutte setningen med spørsmålstegn og ikke punktum. Skriver du "Hvordan Oslo har balansert ..." kan du muligens unngå det. Hva med "Vi skal se på hvordan Oslo har veid ..." uten spørsmålstegn?


#3

Toffskij sa for siden:

Jeg synes både «balansere mellom X og Y», «balansere X opp mot Y», «balansere X og Y» og Strås forslag er helt fine, jeg. :jupp:



#5

ingling sa for siden:

Enig med Toffskij, alle variantene funker og har likt meningsinnhold.


#6

him sa for siden:

Enig i at alle formuleringene kan brukes. Jeg personlig synes "veid" er bedre enn "balansert", fordi jeg opplever at "veid" indikerer at man har gjort en vurdering (som kan være skjevfordelt av diverse grunner), mens "balansert" (i mine ører) høres ut som man har endt opp med en vinn-vinn situasjon. Som regel er det jo noen som må gi noe ...


#7

Timar sa for siden:

Jeg visste at jeg kunne stole på FP, altså! :blomst:

Veid er et veldig godt ord! :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.