Jeg hater å dille med baking og dekorering av finere kaker (gi meg formkaker og gjærbakst i stedet), men har fått utdelt "festkake" som oppgave til skolens 17. mai-arrangement. Hva i huleste kan jeg lage som er enkelt og idiotsikkert (som ikke innebærer pynting), men som passer inn i kategorien, og er lett å dele opp i fine serveringsstykker (=ikke pavlova, mao)?
Vet du hva, hvis du lager en helt vanlig sjokoladekake, og strør utover sølvkuler eller noe annet fancy fra bakehylla i butikken til dekorasjon, så blir den faktisk ordentlig festfin og bør være bra nok for et skolearrangement på 17.mai.
På skolearrangement må det jo være kaker folk (og unger) liker. Lille*My sitt forslag er bra. Gulrotkake med ostekrem (bruk sprøytepose for fancy effekt om du gidder) og et halvt jordbær på hver hadde jeg gått for. Jeg bruker Tjorvens oppskrift, den liker ungene.
Det høres ut som noe som kan passe. Jeg har en fast sjokoladekake som jeg bruker til slike formål, og jeg kan alltid lage en litt mer fancy sjokoladekrem med for eksempel hvit sjokolade.
Jeg er enig med Lille*My, - du kan jo evt slenge på noen 17-maiflagg i tillegg, så er den skikkelig 17-maipyntet.
Om den kan være krembasert (altså om den kan stå kaldt før servering), så er jo kværfjordskake festkake så det holder- og den krever jo ikke særlig med pynt og stas.
Lag en vanlig sjokoladekake eller gulrotkake og bare gjør litt ut av pynten på toppen av noe ferdig. Mye kakepynt på Meny, og flagg på nål får du på Nille, sånn som brukes til kransekaker og sånn.
Ja, har den mulighet for å stå kaldt så ville jeg laget snickerskake, oreokake eller ostekake. De kakene trenger ikke noe videre pynting.
Ellers lager du en sjokoladekake med smørkrem (gang opp kremen 1,5 gang for det går mer når man pynte)og lag fine topper og drysser på litt sølvkuler eller annen fin pynt. Mye fint dryss på Meny.
Haha, ser at det meste allerede er nevnt.
Suksessterte er også et alternativ. Synes den er fin som den er men vet at noen rasper sjokolade over. Evt mandelflak.
Diplomis (tror det er det) har kakepynt i rødt, hvitt og blått, sånn strøssel. Står ved isdisken. Kjøp det og lag en sjokoladekake. Det liker de aller fleste.
I min tid som kakebakerforelder skilte man mellom skuffkake og festkake. Skuffkake var typisk langpannekaker og festkaker var kremkaker/moussèkaker.
Jeg ville ha undersøkt med de som lager listene, de har sikkert en oversikt over hvilke kaker som tenkes å sortere inn under festkake.
Jeg er også vant til at festkake er rundkake.
Pavlova blir jo festfin uten særlig innsats, så den kan du lage. Den går alltid unna også.
Ostekake
Oreokake
Rund sjokoladekake
Mine tips:
Pavlova kan fint lages som lekre porsjonskaker, er bare å lage bittesmå margensbunner som du dæsjer opp litt krem og frukt.
Verden beste:
Lag bunn i muffinsformer og stek marengsen for seg selv i små topper. Legg vanilje,- eller romkrem på muffinsene og hiv maregnstoppen oppå.
Lag suksesterte, men lag små porsjonsbunner og ha kremen oppå disse. Superlekkert.
Fraiser er ei kake som er enkel å lage, og lett å dele opp i stykker.
Rullekakestykker, krem og frisk bær oppå.
Sara Bernhard i langpanne, delt i stykker med litt staselig pønt
Sist jeg måtte levere, lagde jeg no-bake porsjonsostekaker, slik:
Knus Digestive-kjeks grovt.
Skjær opp jordbær i båter og legg dem i en bolle med sukker, de bør ligge litt så sukkeret smelter. Du trenger blåbær, også.
Lag ostekrem, typ en boks Philadelphia, en boks rømme, pisk sammen og ha i litt sukker og vaniljesukker (helst vaniljesukker med ordentlig vanilje).
Legg opp i plastkopper - litt kjeks i bånn, litt krem, litt bær og soleis vidare. Hold av noen fine bær til toppen. Stapp oppi en plastskje i hver kopp.
Kategoriene for kaker var "kake" og "festkake", og fra i fjor husker jeg et vidt spekter av blant annet ostekaker i rund form, så det er tydeligvis innafor.
Jeg bare klæsjer ei god spiseskje av røren på bakepapir x mange og steker de. Kan sikkert gjøres fjongere med å ha i muffinsformer eller sandkakeformer.
Forresten, når det er sagt så synes jeg det er enklere å lage den i langpanne og skjære i pene stkker og gi en liten ekstra fiks på hvert enkelt stykke.
Hmm det har jeg jo aldri prøvd. :gruble: Det må testes ut. Da blir det kake i helgen. (Et eller annet sted er det jo konfirmasjon i helgen, jeg kan feire dem alle her hjemme med kake. :nemlig:)
Og takk for prikk! :dulte:
Nytt spørsmål til deg Nextlife (sorry hvis jeg kupper tråden nå): Jeg har oppskrift til rund form ca 24cm. Hvor mye må jeg doble for å få nok til langpanne?