Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Festkake"?

#1

Nera sa for siden:

Jeg hater å dille med baking og dekorering av finere kaker (gi meg formkaker og gjærbakst i stedet), men har fått utdelt "festkake" som oppgave til skolens 17. mai-arrangement. Hva i huleste kan jeg lage som er enkelt og idiotsikkert (som ikke innebærer pynting), men som passer inn i kategorien, og er lett å dele opp i fine serveringsstykker (=ikke pavlova, mao)?


#2

My sa for siden:

Vet du hva, hvis du lager en helt vanlig sjokoladekake, og strør utover sølvkuler eller noe annet fancy fra bakehylla i butikken til dekorasjon, så blir den faktisk ordentlig festfin og bør være bra nok for et skolearrangement på 17.mai.


#3

Matilda sa for siden:

På skolearrangement må det jo være kaker folk (og unger) liker. Lille*My sitt forslag er bra. Gulrotkake med ostekrem (bruk sprøytepose for fancy effekt om du gidder) og et halvt jordbær på hver hadde jeg gått for. Jeg bruker Tjorvens oppskrift, den liker ungene.


#4

Nera sa for siden:

Det høres ut som noe som kan passe. Jeg har en fast sjokoladekake som jeg bruker til slike formål, og jeg kan alltid lage en litt mer fancy sjokoladekrem med for eksempel hvit sjokolade.


#5

Che sa for siden:

Jeg er enig med Lille*My, - du kan jo evt slenge på noen 17-maiflagg i tillegg, så er den skikkelig 17-maipyntet.

Om den kan være krembasert (altså om den kan stå kaldt før servering), så er jo kværfjordskake festkake så det holder- og den krever jo ikke særlig med pynt og stas.


#6

Elisabet sa for siden:

Lag en vanlig sjokoladekake eller gulrotkake og bare gjør litt ut av pynten på toppen av noe ferdig. Mye kakepynt på Meny, og flagg på nål får du på Nille, sånn som brukes til kransekaker og sånn.


#7

GinaK sa for siden:

Ja, har den mulighet for å stå kaldt så ville jeg laget snickerskake, oreokake eller ostekake. De kakene trenger ikke noe videre pynting.

Ellers lager du en sjokoladekake med smørkrem (gang opp kremen 1,5 gang for det går mer når man pynte)og lag fine topper og drysser på litt sølvkuler eller annen fin pynt. Mye fint dryss på Meny.
Haha, ser at det meste allerede er nevnt.
Suksessterte er også et alternativ. Synes den er fin som den er men vet at noen rasper sjokolade over. Evt mandelflak.


#8

frukt sa for siden:

Du lager så klart denne. :nemlig:

Neida. :knegg: Men masse bær på toppen gjør de fleste kaker festlige syns jeg.


#9

Ine sa for siden:

Suksess-terte.


#10

Pelle sa for siden:

Kjøpe kakepynt i rødt, hvitt og blått og ha på en vanlig sjokoladekake. Eller noe sånt.


#11

millact sa for siden:

Diplomis (tror det er det) har kakepynt i rødt, hvitt og blått, sånn strøssel. Står ved isdisken. Kjøp det og lag en sjokoladekake. Det liker de aller fleste.


#12

Nextlife sa for siden:

I min tid som kakebakerforelder skilte man mellom skuffkake og festkake. Skuffkake var typisk langpannekaker og festkaker var kremkaker/moussèkaker.
Jeg ville ha undersøkt med de som lager listene, de har sikkert en oversikt over hvilke kaker som tenkes å sortere inn under festkake.


#13

Syrinx sa for siden:

Jeg er også vant til at festkake er rundkake.
Pavlova blir jo festfin uten særlig innsats, så den kan du lage. Den går alltid unna også.
Ostekake
Oreokake
Rund sjokoladekake


#14

Nextlife sa for siden:

Mine tips:
Pavlova kan fint lages som lekre porsjonskaker, er bare å lage bittesmå margensbunner som du dæsjer opp litt krem og frukt.

Verden beste:
Lag bunn i muffinsformer og stek marengsen for seg selv i små topper. Legg vanilje,- eller romkrem på muffinsene og hiv maregnstoppen oppå.

Lag suksesterte, men lag små porsjonsbunner og ha kremen oppå disse. Superlekkert.

Fraiser er ei kake som er enkel å lage, og lett å dele opp i stykker.

Rullekakestykker, krem og frisk bær oppå.

Sara Bernhard i langpanne, delt i stykker med litt staselig pønt


#15

Charlie sa for siden:

Sist jeg måtte levere, lagde jeg no-bake porsjonsostekaker, slik:

Knus Digestive-kjeks grovt.
Skjær opp jordbær i båter og legg dem i en bolle med sukker, de bør ligge litt så sukkeret smelter. Du trenger blåbær, også.
Lag ostekrem, typ en boks Philadelphia, en boks rømme, pisk sammen og ha i litt sukker og vaniljesukker (helst vaniljesukker med ordentlig vanilje).

Legg opp i plastkopper - litt kjeks i bånn, litt krem, litt bær og soleis vidare. Hold av noen fine bær til toppen. Stapp oppi en plastskje i hver kopp.

De så lekre ut og forsvant som dugg.

Hurra!


#16

Nera sa for siden:

Kategoriene for kaker var "kake" og "festkake", og fra i fjor husker jeg et vidt spekter av blant annet ostekaker i rund form, så det er tydeligvis innafor.


#17

Taien sa for siden:

Nextlife: hvordan lager man små porsjonsbunner av suksessterten? :hyper: Jeg lager alltid den kaka, og ville veldig gjerne laget porsjonsbunner!


#18

Nextlife sa for siden:

Jeg bare klæsjer ei god spiseskje av røren på bakepapir x mange og steker de. Kan sikkert gjøres fjongere med å ha i muffinsformer eller sandkakeformer.


#19

Nextlife sa for siden:

Forresten, når det er sagt så synes jeg det er enklere å lage den i langpanne og skjære i pene stkker og gi en liten ekstra fiks på hvert enkelt stykke.

se prikk


#20

Che sa for siden:

Google "trines gule bomber" og du kan overta verden! Veldig gode!


#21

Taien sa for siden:

Hmm det har jeg jo aldri prøvd. :gruble: Det må testes ut. Da blir det kake i helgen. (Et eller annet sted er det jo konfirmasjon i helgen, jeg kan feire dem alle her hjemme med kake. :nemlig:)
Og takk for prikk! :dulte:


#22

Taien sa for siden:

Nytt spørsmål til deg Nextlife (sorry hvis jeg kupper tråden nå): Jeg har oppskrift til rund form ca 24cm. Hvor mye må jeg doble for å få nok til langpanne?


#23

Nextlife sa for siden:

Jeg baker med 8 eggehviter i normal langpanne. Da blir bunnen passe tynn etter min smak, men liker du tykk bunn er nok 12 eggehviter bedre.


#24

Taien sa for siden:

Glimrende! Tusen takk!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.