Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor har du favorittoppskriftene dine?

#1

him sa for siden:

Sirlig skrevet ned i ei bok?
Vilt lappesystem?
Eget scrappehefte?
På bloggen?
På google docs?

Har startet på et hårete mål: Nemlig å bruke kokebøkene mine. Matinteressen min har vært litt opp og ned - men har de siste 3(?) årene laget søndagsmiddag med vin. Dette tar jo bare en brøkdel av alle oppskriftene jeg har på lager ... Så nå er det full fres en periode.

Men det jeg er usikker på er hva jeg skal gjøre med de oppskriftene som blir "favoritter"? På mat til vin er det mye klassikere, så der gidder jeg ikke å ta vare på noe. Det er superenkelt å finne masse gode oppskrifter på feks "Hane i vin" på nett. Men på baking er det i alle fall enda litt slik at jeg kunne tenke meg å ta vare på noen oppskrifter (kanskje jeg etterhvert blir så dyktig å bake at jeg bare kan impovisere i vei? Er i alle fall ikke der nå)


#2

Lavender sa for siden:

Ringperm med arkfaner. Favoritter først. Og så har vi kokebøker, de kjenner vi godt.


#3

Syrinx sa for siden:

Jeg har en Facebook-side hvor jeg samler oppskrifter jeg vil huske på. Der får jeg også delt dem med interesserte venner.

Litt matblogg-aktig, bare i veldig light-versjon.


#4

jolie sa for siden:

Jeg har stort sett samlet alle oppskrifter i mapper i bokmerker i nettleseren, men nå som flere av mine favorittoppskrifter har forsvunnet fordi enkelte folk velger å slette bloggen sin (:snurt:) har jeg innsett at det er en dårlig idé. Så da må jeg vel begynne å printe dem ut og lime inn i oppskriftsboka mi, da.


#5

Taien sa for siden:

Jeg har oppskriftsbok, og skriver så blekket spruter der.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Dropbox, Evernote og Pinterest.

Og så en del lapper, bokmerker, eselører/lapper i kokebøker osv. Bokmerker i nettleser fungerer dårlig, ja.


#7

løve70 sa for siden:

Jeg har dem i en Dropbox. Oppskriftene er Word dokument. I tillegg bruker jeg Evernote til å lagre oppskrifter jeg finner på nett og har lyst til å prøve.


#8

Joika sa for siden:

Jeg kan de stort sett utenat. :) Er snakk om kanskje 15-20 stk da, ikke mange hundre.


#9

Tallulah sa for siden:

De er litt her og der. Jeg hadde samme prosjekt som deg for noe år tilbake, og gikk gjennom alle kokebøkene mine, skrev ned tittel, kategori, ingredienser og hvor jeg fant oppskriften på kartotekkort, og lagde deretter en boks til kortene. Det funka egentlig veldig godt. Nå har kokebokparken utvidet seg ytterligere, jeg har mista boksen, og bør egentlig lage en ny.


#10

Toffskij sa for siden:

I rene tekstfiler i en mappe på Dropbox. Duh! (Og en sjelden gang oppskriftsblogger jeg også.)


#11

Nelly Nickers sa for siden:

På Aperitif.no + en håndskrevet bok her hjemme, som jeg har skrevet i siden bestemødrene mine levde på 90-tallet.


#12

Molly sa for siden:

Jeg bruker Evernote.


#13

Drømmedama sa for siden:

I oppskriftsboken min. Den er stor, blå, litt sliten og med masse mat- og deigflekker på sidene. Jeg kjøpte den da jeg flyttet hjemmefra for første gang, og der er egentlig hele min 30 år gamle mathistorie samlet. Der er alle julekakeoppskriftene fra mamma, onkels brødoppskrift, de beste oppskriftene jeg har fått fra familie og venner og mange andre som jeg har samlet i løpet av alle disse årene. Alle favorittene. Flere fra Fp også. Stort sett skrevet mer eller mindre pent inn, noen løse ark også. Bruker boken hver eneste uke. Den boken er noe av det mest verdifulle jeg eier.


#14

Chanett sa for siden:

I bloggen min.


#15

Fløyel sa for siden:

Samme som Drømmedama. De oppskriftene bestemor har skrevet med sin håndskrift er limt inn i boken.


#16

løve70 sa for siden:

Dersom jeg skulle hatt håndskrevne oppskrifter fra min bestemor, hadde det jamen ikke blitt mye mat. Hun har en håndskrift jeg ikke klarer å tyde :)


#17

Fløyel sa for siden:

Det morsomme med disse er at hun brukte måleenheter som "en klype", "en neve" - men jeg får til å bake brødet hennes ihvertfall, snippene sliter jeg litt med, for de skal blandes til en jevn deig bestående av x-antall ingredienser og det står ikke hvor mye av hver, den oppskriften er tynnslitt og de ble bakt ofte, men skriften hennes er vakker og det er det viktigste.


#18

Strå sa for siden:

Jeg har noen i en perm, noen i kokebøker og noen rett og slett som egne filer på PCen min. I registeret til kokebøkene merker jeg av hvilke oppskrifter jeg har prøvd, og fører gjerne inn indexord jeg mener mangler. På selve oppskriftene, uavhengig av format, noterer jeg hva ev. justeringer gjør med resultatet, dato for når oppskriften ble brukt (første gang) og tips for forbedringer. Det funker for meg, men er ikke spesielt dele-med-avkommet-vennlig. :sparke:


#19

GinaK sa for siden:

Mamman min har mange kakeoppskrifter basert på kopper. Prøvde å være lur og brukte kaffekopper men synes allikevel at det ble noe rart..
Hun lagde ofte en kake som vi kalte svampekake. Vet ikke om den egentlig heter det men sukkerbrødet var litt svampeaktig og ikke helt som sukkerbrød. Noen som vet hvilken kake jeg mener?
Mulig det er et navn vi kalte den for vi hadde egne navn på andre kaker også. SOm suksessterte, jeg er oppvokst med at den heter Fykake. Mye fetende og tykningsmiddel oppi, som vi sa. ;)

Jeg har lagret ukeplaner med ofte brukte oppskrifter på Evernote og får den opp uansett hva slags datatilgang jeg er på.
Ellers har jeg en gammel kokebok fra dengang jeg gikk 1.året på kokkelinje og den har noen blanke notatsider bak hvert avsnitt så der skriver jeg inn gode oppskrifter.
Ellers er det noe løsblad og noen gratishefter fra Gilde osv.


#20

Katinka sa for siden:

I ei forseggjort skrivebok med en romantisk forsidehilsen fra en spansk kjæreste på 80-tallet. Det var vel ikke helt den bruken han hadde tenkt seg.


#21

Tjorven sa for siden:

Inni hodet mitt.


#22

Tjorven sa for siden:

Det var bestemoren min som lærte meg å lage mat.

Oppskrift på hvit saus:
Ta litt smør og litt mel.
..... og allerede da stoppet det helt opp. Hva betyr "litt"?????

Og nå er jeg der helt selv. Bare at det er datteren min som står der og river seg i håret over håpløse instruksjoner. :knegg:


#23

mina sa for siden:

Mine oppskrifter har jeg i ei notisbok med stive polstra permer med blomstermønster. Den er over 20 år og har flekker og er melete, og inneholder også masse løse lapper.

:knegg: Kjenner igjen den!
Eldste er glad i smørgraut/fløyelsgraut, som jo egentlig er tjukk hvit saus, og det hendte for noen år siden at hun ringte meg på jobb for å høre om det var greit at hun lagde seg en porsjon til kvelds.
-Hvor mye smør trenger jeg?
-Neeei....en klatt?
-Og mel?
-Så mye at det blir passe blanding...nesten tørt.
-Melk?
-Til passe tjukk graut..
-Hvorfor har du ikke oppskrift??!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.