Tallulah sa
for 7år siden:
Jeg har en boks lettrømmekesam fra en bitteliten gård med blide kuer, og lurer på hva jeg skal lage med den? Jeg er ingen stor rømmespiser egentlig, men siden denne er så luksus må jeg finne på noe skikkelig digg med den!
Dessverre har kjøkkenmaskinen gått fløyten, så skal det bakes bør det helst være eltefritt (eller hvertfall eltelett), eller noe helt annet.
Vi er i grunn ikke sausemennesker, så ikke vits i å lage noe slikt heller. Kan jeg evt. fryse den til en senere bakeanledning? Jeg skal bake en sjokoladekake senere i vår som krever rømme.
him sa
for 7år siden:
Liker du kalde sauser? (Jeg så st du ikke var noe sausemenneske, men tenkte du mente varme sauser) Jeg liker det veldig godt til grillmat.
Myria sa
for 7år siden:
Hva med iskrem? F.eks. denne .
Niobe sa
for 7år siden:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
dharma sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Jeg og. :knegg:
Tallulah sa
for 7år siden:
Him, ja, kalde sauser kan funke! Har du noen gode oppskrifter?
Myria sa:
Hva med iskrem? F.eks. denne .
hmmm, ikke dumt!
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
:latter: En bachelor i laktose. :nemlig:
Carrera sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Jeg også... :haha:
Syrinx sa
for 7år siden:
Tzatziki til grillmaten
venla sa
for 7år siden:
Kesam er godt i vafler og lapper!
Tallulah sa
for 7år siden:
Syrinx sa:
Tzatziki til grillmaten
Ikke på rømme? :grøsser: Det lager jeg på yoghurt.
veobra sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Jeg leste lett-strøm-eksamen og lurte på om det var forsøk på å bli fysiker innen et nytt felt.
Syrinx sa
for 7år siden:
Tallulah sa:
Ikke på rømme? :grøsser: Det lager jeg på yoghurt.
Det blir veldig godt på kesam.
Tallulah sa
for 7år siden:
Syrinx sa:
Det blir veldig godt på kesam.
Jeg tror det blir for fett for meg, men takk for tips altså. Jeg skal teste en liten batch, kanskje jeg liker det! :)
Syrinx sa
for 7år siden:
Tallulah sa:
Jeg tror det blir for fett for meg, men takk for tips altså. Jeg skal teste en liten batch, kanskje jeg liker det! :)
Tja, nå er vel ikke akkurat gresk yogurt direkte helsekost mtp fettprosent heller da. ;)
Tallulah sa
for 7år siden:
Syrinx sa:
Tja, nå er vel ikke akkurat gresk yogurt direkte helsekost mtp fettprosent heller da. ;)
Nei, tenkte mer på konsistensen. :knegg:
Camomilla sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Jeg og :rofl:
Millen sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Samme her. :knegg:
Tallulah sa
for 7år siden:
Jeg har skjønt det nå! :knegg: Oppskrifter folkens, OPPSKRIFTER!
Toffskij sa
for 7år siden:
Og lettrømme-eksemen. :nemlig:
Tallulah sa
for 7år siden:
Dere ass. Null hjelp. :skuffet:
Niobe sa
for 7år siden:
Sorry, jeg har aldri hjulpet noen på lettrømmeeksamen før!
Hot Lips sa
for 7år siden:
Vafler, godt syltetøy og lettrømmekesam fra glade kuer. :rema1000:
Tallulah sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Sorry, jeg har aldri hjulpet noen på lettrømmeeksamen før!
:hehehe:
LilleLeo sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Jeg også!:lol:
Embriksmamma sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Hahahaha, jeg også!! :knegg:
Input sa
for 7år siden:
Jeg har ingen oppskrifter, for jeg driver ikke med matlaging og slikt, men jeg stemmer veldig for den iskremen som ble linket tidligere i tråden.
Røverdatter sa
for 7år siden:
Så vi kommer ikke til å få vite hva man studerer når man skal opp i lettrømmeeksamen, nei? :skuffet:
gnuri sa
for 7år siden:
Hva med å bruke den bar til spekemat og eggerøre? Nesten litt synd å gjemme den siden den er såpass spesiell.
Myria sa
for 7år siden:
gnuri sa:
Nesten litt synd å gjemme den siden den er såpass spesiell.
Det var det jeg også tenkte. :jupp:
Inagh sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:
Jeg og! :grineler:
Tallulah sa
for 7år siden:
gnuri sa:
Hva med å bruke den bar til spekemat og eggerøre? Nesten litt synd å gjemme den siden den er såpass spesiell.
Men jeg liker ikke rømmesmaken. :sparke: Med mindre jeg får det med blinis og the whole russian shabang.
daffy sa
for 7år siden:
Hvis du egentlig ikke liker smaken ville jeg laget paibunn av den. Sunnere enn å bruke smør.
Toffskij sa
for 7år siden:
Tallulah sa:
Men jeg liker ikke rømmesmaken. :sparke: Med mindre jeg får det med blinis og the whole russian shabang.
Men kan du ikke bare ha det, da? Veldig godt med ørret- eller lakserogn. :nam:
Niobe sa
for 7år siden:
Hva med å steke et lass med lapper/sveler? De er greie åha i fryseren, sånn hvis gjesree plutselig skille melde sin ankomst.
Tallulah sa
for 7år siden:
daffy sa:
Hvis du egentlig ikke liker smaken ville jeg laget paibunn av den. Sunnere enn å bruke smør.
Godt tips!
Toffskij sa:
Men kan du ikke bare ha det, da? Veldig godt med ørret- eller lakserogn. :nam:
Ja, men det er veldig MYE rømme. :knegg: Kanskje jeg må invitere på blinifest til helgen, rett og slett.
Niobe sa:
Hva med å steke et lass med lapper/sveler? De er greie åha i fryseren, sånn hvis gjesree plutselig skille melde sin ankomst.
Det var også en god idé. Blir de ikke tørre av å fryses?
[CENTER]Save[/CENTER]
GinaK sa
for 7år siden:
Trodde kesam passet best til desserter og har aldri hørt om rømmekesam. Litt smør på flesk? Neida.
Litt synd å bruke den til en dip kanskje. Kan den brukes i sånn amerikansk stekt ostekake?
Niobe sa
for 7år siden:
Nei, lapper er fine å fryse. Tines på lav varme i ovnen, det går veldig raskt.
Tallulah sa
for 7år siden:
GinaK sa:
Trodde kesam passet best til desserter og har aldri hørt om rømmekesam. Litt smør på flesk? Neida.
Jeg tror det har noe med proteininnhold og fettinnhold å gjøre. Det står lettrømmekesam på boksen, så kanskje det er en rømmetype med mer protein enn vanlig? :vetikke:
Niobe sa:
Nei, lapper er fine å fryse. Tines på lav varme i ovnen, det går veldig raskt.
Det var faktisk ganske smart! Takk for tips!
Niobe sa
for 7år siden:
Det må jo være en blanding av rømme og kesam, før kesam er vel strengt tatt ost, og rømme er ikke. :knegg:
Tallulah sa
for 7år siden:
Ja, det er sant! Kesam er kvarg!
Niobe sa
for 7år siden:
Du kommer til å stå på lettrømmeeksamen. :nemlig:
Tallulah sa
for 7år siden:
Puh, godt å høre.
Tallulah sa
for 7år siden:
Kanskje jeg kan lage en bønsj med blinis og bytte ut melka og smøret i oppskriften med lettrømmekesamen, fryse ned noen, og servere resten med lakserogn og resten av rømmekesamen?
him sa
for 7år siden:
Tallulah sa:
Him, ja, kalde sauser kan funke! Har du noen gode oppskrifter?
Ingen spesielle oppskrifter, jeg bare blander inn krydder eller urter i rømme, kvarg eller gresk youghurt som jeg mener passer til maten. Men hvis det var meg som hadde sett etter spesifikke oppskrifter, hadde jeg lett på melk sine sider om kalde sauser .
Jeg ville selv ha gått for:
Jordbærsaus (veldig eksotisk!), Sitrusdressing eller Dressing med appelsin og ingefær . Nam, blir jo sulten!
Tallulah sa
for 7år siden:
Mmm, takk! Det hørtes digg ut.
sindrome sa
for 7år siden:
Niobe sa:
Du kommer til å stå på lettrømmeeksamen. :nemlig:
Puh, føler meg ikke alene
Charlie sa
for 7år siden:
Bruker ikke kesam, noe særlig, men har lært en skikkelig digg dip med rømme av Godlevert. Ha i søt chili-saus, brukes som dip/ kald saus f.eks. til kyllingnuggets, fiskepinner eller en asiatisk inspirert salat.
Hvis man liker litt mer "hold", kan man blande inn litt majones.
Strå sa
for 7år siden:
Godt å se jeg ikke er den eneste som trodde det var snakk om en veldig merkelig eksamen. :puh:
Uansett bruker jeg aldri kesam så hjelp må du få fra andre. :)