Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg gjøre med lettrømmekesamen?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har en boks lettrømmekesam fra en bitteliten gård med blide kuer, og lurer på hva jeg skal lage med den? Jeg er ingen stor rømmespiser egentlig, men siden denne er så luksus må jeg finne på noe skikkelig digg med den!

Dessverre har kjøkkenmaskinen gått fløyten, så skal det bakes bør det helst være eltefritt (eller hvertfall eltelett), eller noe helt annet.

Vi er i grunn ikke sausemennesker, så ikke vits i å lage noe slikt heller. Kan jeg evt. fryse den til en senere bakeanledning? Jeg skal bake en sjokoladekake senere i vår som krever rømme.


#2

him sa for siden:

Liker du kalde sauser? (Jeg så st du ikke var noe sausemenneske, men tenkte du mente varme sauser) Jeg liker det veldig godt til grillmat.


#3

Myria sa for siden:

Hva med iskrem? F.eks. denne.


#4

Niobe sa for siden:

Herre, jeg leste lettrømme-eksamen, og lurte på hva slags utdanning du går på..! :haha:


#5

dharma sa for siden:

Jeg og. :knegg:


#6

Tallulah sa for siden:

Him, ja, kalde sauser kan funke! Har du noen gode oppskrifter?

hmmm, ikke dumt!

:latter: En bachelor i laktose. :nemlig:


#7

Carrera sa for siden:

Jeg også... :haha:


#8

Syrinx sa for siden:

Tzatziki til grillmaten


#9

venla sa for siden:

Kesam er godt i vafler og lapper!


#10

Tallulah sa for siden:

Ikke på rømme? :grøsser: Det lager jeg på yoghurt.


#11

veobra sa for siden:

Jeg leste lett-strøm-eksamen og lurte på om det var forsøk på å bli fysiker innen et nytt felt.


#12

Syrinx sa for siden:

Det blir veldig godt på kesam.


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det blir for fett for meg, men takk for tips altså. Jeg skal teste en liten batch, kanskje jeg liker det! :)


#14

Syrinx sa for siden:

Tja, nå er vel ikke akkurat gresk yogurt direkte helsekost mtp fettprosent heller da. ;)


#15

Tallulah sa for siden:

Nei, tenkte mer på konsistensen. :knegg:


#16

Camomilla sa for siden:

Jeg og :rofl:


#17

Millen sa for siden:

Samme her. :knegg:


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg har skjønt det nå! :knegg: Oppskrifter folkens, OPPSKRIFTER!


#19

Toffskij sa for siden:

Og lettrømme-eksemen. :nemlig:


#20

Tallulah sa for siden:

Dere ass. Null hjelp. :skuffet:


#21

Niobe sa for siden:

Sorry, jeg har aldri hjulpet noen på lettrømmeeksamen før!


#22

Hot Lips sa for siden:

Vafler, godt syltetøy og lettrømmekesam fra glade kuer. :rema1000:


#23

Tallulah sa for siden:

:hehehe:


#24

LilleLeo sa for siden:

Jeg også!:lol:


#25

Embriksmamma sa for siden:

Hahahaha, jeg også!! :knegg:


#26

Input sa for siden:

Jeg har ingen oppskrifter, for jeg driver ikke med matlaging og slikt, men jeg stemmer veldig for den iskremen som ble linket tidligere i tråden.


#27

Røverdatter sa for siden:

Så vi kommer ikke til å få vite hva man studerer når man skal opp i lettrømmeeksamen, nei? :skuffet:


#28

gnuri sa for siden:

Hva med å bruke den bar til spekemat og eggerøre? Nesten litt synd å gjemme den siden den er såpass spesiell.


#29

Myria sa for siden:

Det var det jeg også tenkte. :jupp:


#30

Inagh sa for siden:

Jeg og! :grineler:


#31

Tallulah sa for siden:

Men jeg liker ikke rømmesmaken. :sparke: Med mindre jeg får det med blinis og the whole russian shabang.


#32

daffy sa for siden:

Hvis du egentlig ikke liker smaken ville jeg laget paibunn av den. Sunnere enn å bruke smør.


#33

Toffskij sa for siden:

Men kan du ikke bare ha det, da? Veldig godt med ørret- eller lakserogn. :nam:


#34

Niobe sa for siden:

Hva med å steke et lass med lapper/sveler? De er greie åha i fryseren, sånn hvis gjesree plutselig skille melde sin ankomst.


#35

Tallulah sa for siden:

Godt tips!

Ja, men det er veldig MYE rømme. :knegg: Kanskje jeg må invitere på blinifest til helgen, rett og slett.

Det var også en god idé. Blir de ikke tørre av å fryses?
[CENTER]Save[/CENTER]


#36

GinaK sa for siden:

Trodde kesam passet best til desserter og har aldri hørt om rømmekesam. Litt smør på flesk? Neida.
Litt synd å bruke den til en dip kanskje. Kan den brukes i sånn amerikansk stekt ostekake?


#37

Niobe sa for siden:

Nei, lapper er fine å fryse. Tines på lav varme i ovnen, det går veldig raskt.


#38

Tallulah sa for siden:

Jeg tror det har noe med proteininnhold og fettinnhold å gjøre. Det står lettrømmekesam på boksen, så kanskje det er en rømmetype med mer protein enn vanlig? :vetikke:

Det var faktisk ganske smart! Takk for tips!


#39

Niobe sa for siden:

Det må jo være en blanding av rømme og kesam, før kesam er vel strengt tatt ost, og rømme er ikke. :knegg:


#40

Tallulah sa for siden:

Ja, det er sant! Kesam er kvarg!


#41

Niobe sa for siden:

Du kommer til å stå på lettrømmeeksamen. :nemlig:


#42

Tallulah sa for siden:

Puh, godt å høre.


#43

Tallulah sa for siden:

Kanskje jeg kan lage en bønsj med blinis og bytte ut melka og smøret i oppskriften med lettrømmekesamen, fryse ned noen, og servere resten med lakserogn og resten av rømmekesamen?


#44

him sa for siden:

Ingen spesielle oppskrifter, jeg bare blander inn krydder eller urter i rømme, kvarg eller gresk youghurt som jeg mener passer til maten. Men hvis det var meg som hadde sett etter spesifikke oppskrifter, hadde jeg lett på melk sine sider om kalde sauser.

Jeg ville selv ha gått for:
Jordbærsaus (veldig eksotisk!), Sitrusdressing eller Dressing med appelsin og ingefær. Nam, blir jo sulten!


#45

Tallulah sa for siden:

Mmm, takk! Det hørtes digg ut.


#46

sindrome sa for siden:

Puh, føler meg ikke alene


#47

Charlie sa for siden:

Bruker ikke kesam, noe særlig, men har lært en skikkelig digg dip med rømme av Godlevert. Ha i søt chili-saus, brukes som dip/ kald saus f.eks. til kyllingnuggets, fiskepinner eller en asiatisk inspirert salat.

Hvis man liker litt mer "hold", kan man blande inn litt majones.


#48

Strå sa for siden:

Godt å se jeg ikke er den eneste som trodde det var snakk om en veldig merkelig eksamen. :puh:

Uansett bruker jeg aldri kesam så hjelp må du få fra andre. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.