Hvis noen har oppskriften på akkurat disse hadde jeg blitt kjempeglad, men tar ellers gjerne imot oppskriften på noen som blir både gode og fine. Og som ikke er spesielt avanserte.
Det må være cookies, selv om de havrekjeksene så veldig gode ut. De skal nemlig på kakebordet på skolen 17. mai. Vi reiser bort de dagene, men kake til arrangementet må vi levere læll. Kremkake egner seg dårlig å levere 2 dager før, og jeg orker ikke mer sjokoladekake - jeg får ikke glasuren bra uansett. :P Så cookies må det bli. Enkelt og passe fristende.
Ja, men de har TRE typer sjokolade. Jeg gidder faktisk ikke være så spandabel til et 17. mai-arrangement. :knegg: Har liksom allerede kjøpt inn melkesjokoladen på tilbud, da ... Men kan kanskje droppe de andre to?
Disse cookiesene er kjempe gode! De er seige og myke, de er også kjempe enkle og raske å lage :)
Her kommer oppskriften jeg pleier å bruke med fremgangsmåte. Om du ønsker mørke sjokoladecookies, kan du bare bytte ut litt av melet med kakao :)
225 g meierismør
350 g brunt sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
400 g hvetemel
0,5 ts salt
2,5 ts natron
300 g sjokolade
Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk så smør og sukker luftig. Tilsett så ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg. Skru så ned hastigheten og miks inn vaniljesukkeret.
Så tilsetter du mel, natron og salt og mikser det til det er en glatt røre.
Hakk så sjokoladen i biter. Jeg liker best når sjokoladebitene ikke er for små og syns melkesjokolade er best i disse cookiesene :) Men du kan ha i den sjokoladen du vil :)
Bruk en cookie scoop eller en spiseskje å fordel røren i like store porsjoner på bakepapirkledd stekebrett. Du kan velge om du vil lage store cookies eller litt mindre. Lager du mindre cookies så må du redusere steketiden noe.
Jeg hadde ikke nok sjokolade hjemme, så jeg hakket opp noen oreokjeks og hadde i resten av røren og det ble kjempe godt :)
Stekes i forvamet ovn i ca ti minutter eller til de er er gyllenbrune. Ikke stek dem for lenge, da blir de tørre. De skal være seige og myke :) La kakene hvile litt før du har dem over på rist for avkjøling. Disse er nydelige å spise mens de fortsatt er litt varme :)