Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg ønsker oppskrift på den beste bolognesen

#1

LilleLeo sa for siden:

Lillebror har bursdag i uken og vi har invitert hele familien på middag. Vi skal lage en stor batch med bolognese og fryser ned det som evt er til overs. Del gjerne din beste oppskrift!


#2

Vianne Rocher sa for siden:

Skal det være "ekte" bolognese med hele kjøttstykker osv. Eller er det kjøttdeigvarianten du ønsker oppskrift på? Sistnevnte egner seg ikke så godt ril oppvarming, synes jeg, men man kan jo tilberede en del på forhånd.


#3

LilleLeo sa for siden:

Det er kjøttdeigvarianten jeg tenker på. Har ordentlig god kjøttdeig av høylandsfe, uten tilsetningsstoffer.


#4

frukt sa for siden:

Gode hermetiske tomater, sellerirot, gulrot, løk, hvitløk, basilikum, bacon og en dæsj rødvin. Tar det litt på slump, men det er jo vanskelig å feile.


#5

løve70 sa for siden:

Slik gjør jeg det også. Bruker også gjerne en spiseskje eller så med tomatpuré.


#6

Syrinx sa for siden:

Frese grønnsakene og koke dem inn med litt rødvin

Litt rosmarin.

En raus skei med sukker


#7

frukt sa for siden:

Ja, det glemte jeg! Og gjerne en buljongterning om jeg har.


#8

Syrinx sa for siden:

Jeg synes forøvrig at kjøttdeigsausen tåler oppvarming godt.


#9

frukt sa for siden:

Enig.


#10

LilleLeo sa for siden:

Hvitløk må jeg droppe, da en av gjestene ikke liker det. Evt lager jeg en pitteliten ved siden av uten hvitløk.


#11

frukt sa for siden:

Man merker ikke akkurat så mye til hvitløken da, men det går helt fint å lage uten og.


#12

LilleLeo sa for siden:

Her snakker vi en som er helt totalt fanatisk på å ikke like hvitløk frukt. :knegg:


#13

frukt sa for siden:

Jeg tenkte kanskje det var det du mente. :knegg:


#14

Palmen sa for siden:

Jeg bruker mye tomatpure og litt tomater. Og selleri og ikke sellerirot. Gjerne en dæsj soyasaus og balsmico i sausen for å runde den av litt.


#15

frukt sa for siden:

Sellerirot er best. :catfight:


#16

GinaK sa for siden:

Trodde man brukte stangselleri, jeg. Og gulrot.
Synes oppskriften til hun i Østfold... det står helt stille nå.. har brukt den mange ganger og bruker stavmikser før kjøttdeigen tilsettes. Mettende og god.
Kommer tilbake når jeg husker navnet...:o


#17

Tjorven sa for siden:

Jeg lager veldig god bolognese. I festvarianten bruker jeg både kjøttdeig og bacon. Stek dette og legg til siden. Så finhakker jeg en løk og noen fedd hvitløk (sistnevnte kan sikkert sløyfes, men jeg lager det alltid med), som freses blankt. Deretter tilsettes hermetisk tomat og an liten boks tomatpuré. Mens dette putrer rasper jeg et par gulrøtter og litt sellerirot, som dumpes oppi gryta og putrer videre.

Så smaker jeg til med litt sukker, salt og pepper og deretter en god dose av både oregano og basilikum. Og så en spiseskje eddik (gjerne rødvinseddik). Putt kjøttet tilbake i gryta og la dette putre mens pastaen koker opp.

(Mitt husmortips er at all middag som har tomatpuré i seg også må få litt sukker, for da forsvinner bitterheten.)


#18

millact sa for siden:

Nam, nå ble jeg sulten!


#19

Novla sa for siden:

Kjøttdeig, pancetta (el. bacon), løk, gulrot, stangselleri, (hvitløk), gode hermetiske tomater (men ikke for mye - det skal være kjøttsaus med tomat, ikke tomatsaus med kjøtt ;) ), en god slump vin, og supertriks numero uno: god oksekraft. :riktig: I mine øyne er det det som utgjør forskjellen på en OK og en fantastisk bolognese. :nam:


#20

Retz sa for siden:

Olivenolje, hvitløk, løk, kjøttdeig, hermestiske tomater, soltørkede tomater, sukker, raspet gulrot, salt, pepper, salvie, rødvin.


#21

Niobe sa for siden:

Høres ut som min. Bare at jeg dropper sukker og heller går for langtidskoking av tomatsausen. Jeg pleier også ha laurbærblad i en stund, og også har stangselleri i.


#22

Eia sa for siden:

Jeg har forelsket meg helt i kjøttsausen i lasagnen til Trines matblogg. Koker den lenge, sikkert halvannen time. Den er super - både i lasagne og som bolognese. Minner om Tjorven sin.


#23

Toffskij sa for siden:

Jeg hadde aldri i verden ofret hvitløken. Særingen måtte fått sin egen hvitløksfrie miniporsjon.


#24

LilleLeo sa for siden:

Det er det jeg har landet på. Så får heller mamma bli kvalm av lukten av hvitløk. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.