Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste fiskerett

#1

frukt sa for siden:

:vilha:
Jeg er så fantasiløs når det gjelder fisk. :sukk:


#2

Frøydis sa for siden:

Laksepakke er noe av det beste jeg lager. Pakk biter av de grønnsakene du liker på en bit aluminiumsfolie. Ha på krydder og en klatt smør. Legg lakseskive på. Ha en skive sitron på toppen. 200 grader i 25 min om laksen er tint 40 om den er frossen.


#3

Niobe sa for siden:

Laksewok med nudler og kinesisk peppersaus er en vinner her.





#7

Carrera sa for siden:

Jeg pleier å slenge en pakke med fullkornsblanding (fullkornris og div grønnsaker) i ovnen sammen med fisk og scampi. Aller helst vil jeg ha laks eller ørret, men når mannen er hjemme så blir det hvit fisk. Han liker ikke rød :P

Bruker litt olje i formen og krydrer etter dagsformen. Serveres med en god dæsj rømme til de som vil ha det. Kjempegodt!!

Dette fungerer også godt på grillen. Pakker det da inn i folie og lar det ligge til fisken er ferdig.


#8

Syrinx sa for siden:

Nå på forsommeren er et av høydepunktene mine nykål surra i olje sammen med chili og frisk ingefær som tilbehør til ovnsstekt laks.


#9

Lykken sa for siden:

Fersk tagliatelle, stekte laksebiter, ostesaus. Parmesan og pepper. Broccoli.
Kokt kveite, poteter, Sandefjordsmør, raspet gulrøtter med sitron.
Gul fiskesuppe: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=46702
Torsk i form med masse grønnsaker, smeltet smør, stekte poteter i båter med sitronpepper, majones.


#10

artemis sa for siden:

Vår beste fiskehverdagsrett:

Laksefilet fra frysedisken legges i form og pensles med olje. Hiv på litt salt og pepper. Stekes i ovnen. Kok ris. Rensk og del gulrot i staver, stekes passe myke i litt olje. Server med rømme (ev. kesam) og soyasaus.

Vi spiser dette en gang i uka. Både unger og voksne elsker det. Enkelt, sunt og rimelig:digger:


#11

frukt sa for siden:

Takker for oppskrifter. :blomster:


#12

Myria sa for siden:

Dette er ikke akkurat en oppskrift, men en av barnas favoritter er stekt torskefilet (vender dem i litt mel med salt og pepper først) servert med kokte poteter, grønnsaker etter ønske og hjemmelaget aïoli.



#14

liefje sa for siden:

Jeg elsker fisk og spiser det masse, men i og med at mange ikke er som meg, slenger jeg med en oppskrift på en fiskerett som over hodet ikke smaker fisk.

SPAGHETTI MED STERK TOMATSAUS OG TORSK

Fres hvitløk og chiliflak i olje. Tilsett baconbiter og stek litt, skal ikke bli sprøtt. Tilsett to bokser finhakkede tomater og hold varmt. Krydre evt. mer. Skal være litt sterkt, men det spørs jo på hvem som skal spise.

Stek torskefilet til den går helt i stykker og er gjennomstekt.

Kok spaghetti til den er nesten men ikke helt ferdig.

Tilsett tomatsausen og la det stå litt. (Da blir spaghettien ferdig).

Ha spaghetti med saus i skåler og strø masse torsk oppå (omtrent som man ellers ville strødd parmesan på, men masse masse). Pepper på toppen. Server og nyt.


#15

Varta sa for siden:

Bortsett fra ovnsbakt laks med agurksalat og kokte poteter (eller enda bedre, makrell surret i rømme, som er selve smaken av sommer for meg), er det denne fiskesuppa som er gjenganger hos oss.

annetten.livejournal.com/122598.html

Jeg liker den best med sei, men alt av hvit fisk funker. Rød fisk funker forsåvidt også, men da får du sånne fettperler på toppen og det er det ikke alle som liker.



#17

Tjorven sa for siden:

Vår enkleste fiskerett er ovnsbakt laks med ris og wokede grønnsaker (type: gulrøtter, brokkoli, løk, hvitløk og paprika). Serveres med soyasaus (og ketsjup til snuppa :grøss: ).

Å koke ris er det som tar aller lengst tid, og retten spises med stor appetitt av alle familiens medlemmer.


#18

Isolde sa for siden:

Lager ikke denne ofte men den er supergod


#19

Blånn sa for siden:

Det blir som oftest ovnsstekt laks/foliestekt laks med mango/avocadosalat eller jordbær/avocadosalat og creme fraiche med lime.


#20

Elise sa for siden:

Vi elsker laks. :jupp:

Hvis vi tar det skikkelig enkelt, f.eks på camping, spiser vi ovnsstekte laksefileter sammen med foccacia fra Meny med aioli, agurk og mais. :jupp:

Hjemme blir det ofte laks, wokede grønnsaker, ris og soyasaus.


#21

Bloppy sa for siden:

I dag hadde vi baconsurret torsk stekt i ovn, på en seng av potet- og gulrotmos.
Hadde litt hvitløksinfusert olje og vårløk i mosen også. Litt brokkoli ved siden av.

Veldig godt, veldig enkelt og ser ikke så værst ut. :knegg:


#22

frukt sa for siden:

Denne fiskesuppen lagde jeg i dag. Veldig god og enkel.


#23

Syrinx sa for siden:

Adams matkasse hadde denne for noen uker siden:

Curry til fisk eller kylling

1 boks (4 dl) kokosmjølk
1 boks (4 dl) vatn
2-3 ss raud currypasta
1 ss hønsebuljong

Bland i ei gryte og kok opp

Smak til med 1 ss sukker og safta frå 1/2 lime. Eg jamna den også ut med litt maisenna.

I denne sausen kan ein trekke det ein likar, forslag:

  • kvit fisk
  • kylling
  • brokkoli
  • aspargesbønner
  • gulrot
  • anna som eg ikkje kjem på

Server med ris og eit dryss frisk koriander


#24

Matilda sa for siden:

Vår nye favoritt er ovnsbakt laks med hoisinsaus, rødløk, vårløk, sukkererter og villris. Nam!


#25

LilleLeo sa for siden:

Vi er veldig glade i laks og ungene elsker stekt laks med nudler og saus til.

Verdens enkleste fiskesaus, som også er veldig god:

  • en blokk med fiskebuljong oppløses i en skvett varmt vann
  • tilsett en boks creme fraiche og la det putre litt. Tilsett litt vann om den blir for tykk.
  • tilsett en god dæsj dill og kruspersille (best med ferske urter). Volia!

#26

Fakse sa for siden:

Vi er glade i torsketaco. Lag taco med alt tilbehør som ellers, men i stede for kjøttdeig steker du terninger av torsk vendt i mel iblandet tacokrydder. Disse skal ikke røres, men stekes og snus forsiktig slik at de fortsatt er hele. Alle er skeptiske til dette før de har smakt, men alle som har smakt liker det og sier de skal lage det selv som variasjon til vanlig taco og andre fiskeretter.


#27

Che sa for siden:

Dette er min favoritt
Fisk med crême fraiche

400 gr. frossen eller fersk fiskefilet - torsk, sei eller breiflabb

Hvetemel

1 løk

En rød paprika

Bacon

Et beger crème fraiche/seterrømme

Salt og pepper

Smør til steking.

Fisken deles i skiver og vendes i mel, salt og pepper. Fisken stekes, og legges så i ei ildfast form. Stek deretter en løk og en rød paprika i biter, skjær baconet i biter og stek det.

Alt legges over fisken, og til slutt helles et beger Crème fraiche eller seterrømme over fiskeblandingen. Stek fiskeformen i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.

Server med poteter eller ris, etter smak og behag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.