Jeg har i år fått oppgave å bake ostekake til korpset for salg 17.mai. Vanligvis lager jeg ostekaka kvelden før, men det blir jo 15.mai i og med kaka skal leveres 16.mai kl 18.00. Har ikke så lyst å sende med ringen rundt kaka så gelen må være stiv når den fraktes dit. Blir den det om jeg lager den på formiddagen den 16?
Det blir den. Jeg får ofte innfall om å lage kake til dessert, og jeg vet at jeg har brukt bare 2 1/2 time fra jeg startet til kaka var servert (men da seff med hurtigløsninger som å bare ha halvparten kokt vann i gelè og ha i den andre halvparten i form av isbiter når pulveret var oppløst), samt nedkjøling av ostekremen i iskaldt vann/litt i fryser.
Det er heller ikke noe problem å lage kaken på kvelden den 15, ostekake står seg superfint et par-tre dager
Jeg blir ellers veldig glad for alle ostekaker som ikke har gele på toppen. :sparke: Så slipper jeg å pirke den av og la den ligge igjen på fatet, og få meg til å se fryktelig barnslig ut. :flau: Jeg klarer ikke å spise gele.
Jeg fikk også ostekakejobb i år, og kommer til å lage den om kvelden den 15. Er lykkelig over at det ikke ble marsipsnkakelaging på meg. Hvor får du tak i kakeeske, Huldra?
Lag den opp/ ned i tett form, da kan du fint lage den etpar dager før. Først gele, så ostemasse og kjekseblanding på toppen. Stivne mellom laga på vanlig måte. Da dyppes formen i varmt vann for å løsne kaka når den er ferdig, og det gjør at geleen smelter bittelitt og ser nylaget ut på toppen, samtidig som det er lett å vende den rett på et plastfat fra Europris.
Da må jeg ut på kakeeskehandel. Vet ikke om korpset synes det er ok med plastfat med lokk når det står kakeeske på dugnadslappen. -Redd for å gjøre noe feil.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.