Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skjold på uniformsjakka - hva gjør jeg?

#1

banana sa for siden:

Skulle fjerne en flekk på tenåringens korpsuniformsjakke. Tok litt såpe, gnukket litt, det ble MYE skum, fant ut at jeg måtte skylle, spylte litt med dusjhodet. Nå når det er nesten tørt er hele den ene siden foran en diger skjolde... Den synes ikke så god, men den synes.

Hva gjør man nå, da? Går den vekk når det er helt tørt? Rens? :hjelp: Det er vårmønstring i morgen og full uniform...


#2

Charlie sa for siden:

Det spørs litt hva det er.

Materiale i jakka (vaskeanvisning på lapp inni??)
Hva skjolden består i (den opprinnelige flekken? Såperester?)

I første omgang ville jeg trykket godt på jakka med rene håndklær foran og bak for å få vekk fuktighet og se hva det dreier seg om.

Har dere en materialforvalter du kan spørre? Det hender de har noen tips. Eller en jakke.


#3

Kaija sa for siden:

Ringer uniformsansvarlig og tigger og ber om en ekstrajakke til dere får renset den andre.

Evt. prøver med sitronsåpe, hvis du har det. Har funket på diverse skjolder og flekker hos oss. Har ikke prøvd på uniform.


#4

meisje sa for siden:

Hos oss er instruksen at flekker kun skal dabbes med fuktig klut, ikke såpe, nettopp for å unngå skjolder. Jeg tipper rens er det riktige nå. Mulig at du kan dusje ut såpen om jakken tåler vann, men jeg hadde ikke tort å prøve selv.


#5

banana sa for siden:

Takk for svar, dere. Jeg snakket med vaskeriet i dag om mulig "hasterens" men de kunne opplyse at vannskjolder ikke går bort i rens. Eneste mulighet er å "skylle den forsiktig opp", i praksis var det å la den gå i et ullprogram i maskinen. Tror jeg venter til etter 17. mai, jeg.

Jeg skulle ønske det fulgte med en instruks fra korpset, hva man bør og ikke bør gjøre med uniformen.


#6

banana sa for siden:

Funket fint å kjøre den på ullvask. Og etterpå mistet arvingen halve 17. maimiddagen i fanget, oog rens av bukse og jakke økte middagsprisen med 360 kroner. Ja ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.