Bluen sa for siden:
Hvordan lager dere kremen til pavlova? :værsågod:
Dette blir vel som å banne i kjerka, men kan man f.eks. halvblande vanlig pisket krem og ferdig vaniljekrem? Jeg ser det kan bli tidsnød involvert her.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Bluen sa for siden:
Hvordan lager dere kremen til pavlova? :værsågod:
Dette blir vel som å banne i kjerka, men kan man f.eks. halvblande vanlig pisket krem og ferdig vaniljekrem? Jeg ser det kan bli tidsnød involvert her.
Filifjonka sa for siden:
Det går fint an.
Lavender sa for siden:
Jeg bruker denne oppskriften, eggeplommer, melk og gelatin blir kremen. Og det passer meg bra, fordi jeg liker ikke krem.
Sissel sa for siden:
Jeg gjør alltid det, det blir kjempegodt synes vi.
Bluen sa for siden:
Høres bra ut! Fikk dessverre ikke linken til å virke, Lavender - men jeg elsker krem, da, og særlig vaniljekrem. :knegg:
Robyn sa for siden:
Jeg elsker piano vaniljekrem og blander den med pisket krem som du foreslår.
Jeg syns det er kjempegodt. :jupp:
Men vær forsiktig når du blander sammen, rører du for mye blir det veldig flytende.
Lavender sa for siden:
Eggekrem:
4 stk eggeplomme
3 dl melk
1⁄2 dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
3 stk gelatinplater
3 dl kremfløte
Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
Pisk krem av 3 dl fløte og bland med den over.
My sa for siden:
Jeg bruker å lage vaniljekrem av eggeplommene som blir til overs når jeg lager marengsen. Det er veldig lettvint og tar bare noen minutter, og da slipper jeg å kaste eggeplommene. Koker opp ca en halv liter melk med frøene og skallet fra en vaniljestang. Mens dette koker opp visper jeg sammen eggeplommene, 1dl sukker og 2ss maizena i en bolle (som tåler varme). Heller den kokende melka gjennom en sikt over i eggeblandinga mens jeg pisker kraftig. Så har jeg det tilbake i kjelen og varmer sakte opp til det tykner.
Problemet er selvsagt at den må avkjøles helt før den kan brukes, og at man må være i besittelse av, eller gå til anskaffelse av vaniljestang, og det har man ikke alltid tid og anledning til. Så det er selvsagt helt greit å bruke ferdig vaniljekrem også, den er jo veldig god, jeg har brukt den mange ganger.
Egentlig skal vel vaniljekremen blandes med pisket krem ja, som du skriver, men jeg bruker den bare slik den er, i ett lag først, og vanlig pisket krem oppå der.
Bluen sa for siden:
Takk! Ser jo supergodt ut fra bunnen også, da. Jeg får se litt på tidsskjemaet.
GinaK sa for siden:
Det smarteste er jo å lage eggekrem av plommene. Det er overraskende enkelt og du kan lage den dagen før og bare piske den opp når du legger den på.
Ellers er det godt med vaniljekrem og vanlig krem.
Det er også friskt og godt med vaniljekesam og vanlig krem.
Jeg har aldri blandet de sammen først. Legger på vanljekremen og dæsjer vanlig krem oppå. Gjort på en svosj. Enkelt og så deilig. :)
veobra sa for siden:
Det er sikkert å banne i kjærka, men jeg har aldri laget vaniljekrem som er veldig god. Den har en rar smak og jeg tror det er maizenaen. Jeg kjøper Piano og blader med pisket krem.
Bluen sa for siden:
Det er den rette ånd! :knegg: Da gjenstår det å håpe at ikke alle kakeingredienser er utsolgt i kveld. :sparke:
Fibi sa for siden:
Jeg blander en pakke piano vaniljekrem me en kartong pisket kremfløte. Men pensler bunnen med meltet hvit sjokolade først. Evt lager jeg hjemmelaget TYKK vaniljesaus dagen før, som jeg heller over frukten, i stedet for å ha vaniljekrem i kremen.
Lavender sa for siden:
Kakene blir gode uansett, det er ingen som spør hvordan. Jeg skal lage bunn og eggekremen i kveld.
polarjenta sa for siden:
Ja, det vil jeg påstå, siden det er akkurat sånn jeg gjør det.:knegg:
Tussa sa for siden:
At dei aller fleste lage vaniljekrem sjølv trur eg er ei myte :knegg:
Eg gjer som deg, blande krem og vaniljekrem. Av og til har eg lagt vaniljekrem nederst og krem øverst, då renne den mindre. I år tar eg det et hakk vidare og smøre lemoncurd på før vanilje/kremblandinga.
Bluen sa for siden:
Alt som kan betegnes som "friskt" (lemoncurd, kesam) utgår dessverre med høye kneløft her. :knegg:
Gaia sa for siden:
Kremfløte, ferdig vaniljekrem og vaniljeis i forholdet 1:3. :jupp:
Ru sa for siden:
Jeg har slitt noen ganger med at vaniljekremen kremfløter og dermed renner ut over alt. Husker ikke om det bare har vært de gangene jeg har valgt melkefri variant. :gruble:
Tussa sa for siden:
Då er definitivt trikset å ikkje blande kremane!
zinatara sa for siden:
Mascarponekrem er også godt.
Matilda sa for siden:
Du går for aksept gjennom bruk, ja? :lol: Kremfløting, ass. :hjerter:
Jeg tar det Piano. Skjønt, i dag har jeg sjukt barn og svært liten lyst til å gå løs på heldagsprøvebunken mens han sover, så kanskje jeg prøver meg på vaniljekrem i stedet. :gruble:
veobra sa for siden:
Ja! Hvis de er utsolgt for vaniljekrem så blir dette godt. Pisker den opp og blander med pisket fløte.
Hvis ferdig krem er utsolgt så fungerer det å kjøpe vaniljesauspulver og lage med halvparten melk. Nå er jeg redd jeg brøler i kjerke, altså. :knegg:
Madicken sa for siden:
Bland i vei. (Og det blir vel som å rope banneord i kjerka å si at jeg synes at vaniljekremen man får kjøpt er bedre enn den man lager selv.)
Bluen sa for siden:
En velkjent strategi, ja. :knegg:
Trixie sa for siden:
Bruker alltid piano vaniljekrem og pisker kremfløte.
Taien sa for siden:
Når dere blander vaniljekrem og vanlig krem (og vi snakker selvsagt ferdig vaniljekrem) hvordan gjør dere det? Sist ble det veldig flytende... Men vaniljekremen er jo litt "hard" rett ut av boksen syns jeg... Jeg skal lage marsipankake med vaniljekrem.
vixen sa for siden:
Det hjelper å piske vaniljekremen litt først. Da er den lettere å blande forsiktig inn.
Hondacrv sa for siden:
Ja, så eg blander de i ikkje, men legg først på vaniljekremen og kremfløyten oppå. Det blir bra.
veobra sa for siden:
Jeg fant vaniljekrem etter litt leting. Jeg glemmer at det står sammen med bakeartikler og ikke sammen med desserter og vaniljesaus. Jeg tror det er noe av grunnen til at jeg tror det er utsolgt, jeg leter feil sted.
Vi var ville og gale og blandet ikke med krem. Først vaniljekrem og deretter pisket fløte. Forandring fryder. :humre:
Tussa sa for siden:
Lemoncurd var kjempegodt, dog ikkje så barnevennlig. Det første også til at heile kaka blei oppspist i et jafs fordi det friske gjorde at en orka meir :knegg:
Bluen sa for siden:
Den hadde dere fått i fred for meg også, Tussa. :knegg: :barnslig gane:
Det gikk fint å blande Piano vaniljekrem og vanlig krem. Pisket opp vaniljekremen litt først, etter tips i denne tråden. Det ble kanskje en smule for flytende, men godt.
Karamell sa for siden:
Jeg bruker alltid ferdig vaniljekrem. :sparke: Og blander med krem i Pavlova. Men nylig smakte jeg en med limekrem og det var kjempegodt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.