Jeg har fryseren full av kjøtt fra Fritt og Vilt, og et hode som er tomt for ideer. Derfor vil jeg veldig gjerne ha litt tips av dere. :hjelp:
Hva kan jeg lage av dette:
500 g kjøttdeig
500 g svinestrimler
500 g flatbiff
1,5 kg filetkoteletter av svin
0,7 kg entrecote av lam
Har også 4 kyllinglår, men jeg skal bruke de til oppskriften som fulgte med, langtidsstekt sitruskylling.
Oppskrifta er til fire personar. Hugs at du ikkje treng følge oppskrifta slavisk, putt oppi det du vil og så mykje/lite du vil av alt.
600 g lammekjøt
200 g quinoa
1 sitron
2 appelsiner
3 ss god olivenolje
1 mango
3 dl yogurt naturell
1 ss mangochutney
150 g blanda salat
fersk mynte
fersk koriander
Kok quinoa etter anvisning på pakken
Skjer ut filetane av appelsinene. Press safta ut av restane og ta vare på den i ein bolle. Press saft av sitronen saman med appelsinsafta, bland i olje, salt og pepar til dressing.
Del mangoen i skiver.
Bland yogurt og mangochutney.
Anrett salaten, ha over dressing og strø friske urtar på toppen.
Server med mangochutneydressing.
Eg la kjøtet 2 timar i sous vide på 58 grader og etter ein kjapp runde i panna med salt og pepar var det perfekt saftig og mørt.
Quinoa smakar ikkje så mykje i seg sjølv. Eg tok litt hakka urtar (mynte og koriander) og blanda inn saman med litt av sitrondressingen. Det gjorde seg.
Svinestrimler bruker vi ofte som kjapp middag i hverdagen.
Koker ris og "plastikkgrønnsaker". (Amerikansk blanding fra frysedisken :rødme:
Sterker kjøttet og tilsetter ris og grønnsaker slik at alt blir stekt sammen.Krydrer også har vi kinamat :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.