Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Lefsebusser" til koldtbord - hva ville du valgt?

Hva ville du valgt?

  • Potetlefser
    2 stemmer
  • Hvetetortilla
    1 stemmer
  • Røkelaks og Snøfrisk
    5 stemmer
  • Røkelaks og Philadelphia
    2 stemmer
  • Kalkun og Snøfrisk
    1 stemmer
  • Kalkun og Philadelphia
    0 stemmer
  • Noe helt annet som jeg forklarer i tråden
    1 stemmer
#1

~TM~ sa for siden:

Jeg skal smøre lefsebusser og lurer på hva dere ville foretrukket, ev. valgt å lage selv.

Lage med potetlefser/potetlomper eller hvetetortillaer?

Og hvilken smøreost? Snøfrisk eller Philadelphia? Jeg skal lage noen med røkelaks og noen med kalkunpålegg.

Takk for svar!


#2

polarjenta sa for siden:

Jeg ville foretrukket hvetetortilla med snøfrisk og kalkunpålegg.


#3

løve70 sa for siden:

Jeg også!


#4

Myria sa for siden:

Jeg liker ikke potetlefser, røkelaks eller Snøfrisk, så da er det jo bare hvetetortilla med kalkunpålegg og Philadelphia igjen. :humre:


#5

frukt sa for siden:

Ville hatt avokado i også.


#6

polarjenta sa for siden:

Det var sånn for meg også.:knegg:


#7

liefje sa for siden:

Liker potetlefser best. Tortillaer blir ofte tørt. Ikke så viktig hvilken ost. Laks godt (gjerne litt dill og sennepssaus i tillegg). Kalkunpålegg blir for tamt. Ta henner noe spekemat, f.eks. Strandaskinke. Og rucola og rødløk i tillegg til osten og spekeskinken.


#8

polarjenta sa for siden:

For meg som ikke liker verken røkt laks eller spekemat, så er kalkunpålegg helt fint, men det hadde sikkert vært godt med en eller annen type løk til.


#9

Myria sa for siden:

Ja, spekemat hadde vært mye bedre, enig i det. :jupp:


#10

Syrinx sa for siden:

Hvetetortilla med snøfrisk, kalkun og grilla paprika


#11

Niobe sa for siden:

Potetlefser. Og gjerne med noe spekemat, ja.


#12

Addison sa for siden:

Jeg bruker Vestlandslefse. Gressløk eller dill, røkelaks og snøfrisk


#13

Fersken sa for siden:

Hvetetortilla. Og så er det samme hvilket pålegg det er inni, bare ikke ødelegg med sennep eller løk av noe slag,


#14

Isolde sa for siden:

Synes tynnbrød fra polarbrød er godt. Eller så må man ha litt ferske hvetetortilla


#15

ingling sa for siden:

Jeg er fascinert over ordet lefsebusser! Det har jeg aldri hørt før.

Ellers ville jeg brukt potetlefse eller potetlomper fremfor tortilla, synes det blir fort tørt. Eller rett og slett vestlandslefse. Jeg er ikke glad i snøfrisk, så kremost og røkelaks/kalkun/spekemat høres finfint ut.


#16

Acsa sa for siden:

Mens jeg ville hatt potetlefse med hjertesalat, snøfrisk og røkelaks. :nemlig: Jeg synes snøfrisken bryter bedre med røkelaksen, det blir ikke så "fett" som philadelphia.


#17

Tallulah sa for siden:

Lefsebusser, hvorfor heter det det? Er det fordi lefsa liksom frakter det andre?

Ellers hørtes alt godt ut, syns jeg.


#18

Niobe sa for siden:

Jeg trodde "lefsebusser" var en feilstaving som ville bli rettet opp etterhvert. :flau:


#19

Elise sa for siden:

Alt er godt. :jupp:


#20

Einhyrningur sa for siden:

Jeg og. :knegg:


#21

Pelen sa for siden:

Jeg også, har aldri hørt det før. Samtidig tror jeg aldri jeg har tatt ~TM~ for feilstaving.

Ellers enig i at tynt tannbørste er godt.


#22

frukt sa for siden:

Hvordan tyner man en tannbørste? :p


#23

Pelen sa for siden:

:humre: Noen kom og forstyrret meg.

Man tar et mykt tynnbrød og slår tannbørsten med det. Skikkelig tyning


#24

polarjenta sa for siden:

Kunne man kremfløte dette tynnbrødet på noen måte, montro?


#25

Fløyel sa for siden:

Jeg leste en anmeldelse på de nye restaurantene på OSL og der ble den ene restauranten "slaktet" for at de brukte tortilla og ikke lomper til laksewrapsene, så da stemte jeg før lomper/lefser her. Ha både kalkun og røkelaks - ikke alle spiser fisk.


#26

frukt sa for siden:

Hva med oss som ikke tåler melkeprodukter da. Har du tenkt på det, hæ??
Får man forresten hvitere tenner av å tyne tannbørsten litt? :gruble:


#27

polarjenta sa for siden:

Laktosefri kremfløting kan kanskje gå.:confused:


#28

Trixie sa for siden:

Tortillalefser (den røde pakken), Philadelphiaost og strandaskinke.


#29

Bloppy sa for siden:

Jeg leger to varianter. En med hvetetotilla med Philadelphia og spekeskinke og en med Philadelphia, pepper og røkelaks! Gær gøtt!!


#30

Robyn sa for siden:

Potetlefse med snøfrisk, laks og ruccola. Men alt høres godt ut, så blir uansett ikke feil.


#31

Ru sa for siden:

Kalkunpålegg og aioli er fin kombo, for øvrig ... :nikker:


#32

Anikka sa for siden:

Jeg fikk noen veldig gode lefsebusser en gang med kyllingbiter, lettrømme med karri, vårløk og mango. Nam!
(Skjønt jeg visste ikke at det var en buss. :knegg:)


#33

Candy Darling sa for siden:

Men hvorfor kaller man (noen) det lefsebusser? Det er jo ikke oppklart! :skeptisk:


#34

~TM~ sa for siden:

Det aner jeg ikke. Men det er ikke bare meg, altså. Bare å Google.


#35

Input sa for siden:

Jeg ville laget vegetar.


#36

Charlie sa for siden:

Ville valgt en proteinkilde som det er litt smak i, fordi de andre ingrediensene er litt.. bleike. Så krysset for røkelaks. Men kalkun/ kylling kan jo fås med krydder, så helt utelukket er det ikke.

Har fått sånne ruller hvor det på midten er lagt staver av agurk, det var godt. Agurken var skåret i lengderetningen, så stavene gikk hele veien.

Synes også det var vellykket å rulle dem som en vårrull - hoveddelen av fyllet nærmest en selv, brette inn på venstre og høyre side og rulle. Skjær over på midten. Det som er gull da, er at nan får to wraps som begge er "lukket" i bunnen. Hater det når kliss og klass tyter ut i bånn. :sparke:
Det krever at man er litt nett med fyllet for å få det fint, ikke for tjukt og klumpete.


#37

Harriet Vane sa for siden:

Misliker hvetetortillaer til dette formålet. De smaker ustekt, det blir seigt og for mye hvetedeig. Jeg vil ikke ha deig med røkelaks, altså. Æsj.

Nei, skikkelig potetlefse!


#38

Niobe sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg misliker kjøpte hvetetortillaer til alle formål. De smaker jo plast.


#39

~TM~ sa for siden:

Takk for hjelpen!!


#40

Tallulah sa for siden:

Jeg kjøpte meg tortillapresse ifjor! Jeg kan ikke lage store lefser til wraps i den, men små soft taco-lefser. Blir superdigg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.