I pannekaker er du ikke avhengig av gluten, så jeg tipper det går helt fint å bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Jeg tror jeg ville brukt melblanding i stedet for jyttemel, bare fordi at en del synes at jyttemel har litt spesiell smak.
Jeg bytter bare ut melet med en glutenfri variant som Semper finmix. Jeg bruker også å ha i noe GF havremel for å gjøre frokostvarianten litt sunnere, men til bursdag vill jeg tatt Semper finmix.
Jeg lager små, tykke bananpannekaker som er veldig gode, og enkle å røre sammen.
Man tager et par (godt modne) bananer som moses og blandes med et egg per banan, en teskje bakepulver og Jyttemjøl original til røren er passe tykk (ca en dl til to bananer). Stek og server med bær eller syltetøy. :nam:
De blir også gode om du har noen friske eller frosne bær på hver pannekake når de stekes.
Fin måte å få brukt opp overmodne bananer på. :jupp:
Bruk visp, og bland inn vekselvis kulturmjølk og melblanding. Tilsett natton og hornsalt, og smeltet smør tilslutt. La røra svelle 30 minutter, stek på takke, eller i stekepanne.
Det ble fin konsistens, og like gode på smak som vanlige sveler. Ikke helt pannekake kanskje, men nærme nok?