Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri tykke pannekaker

#1

apan sa for siden:

Lillesøster har nettopp fått cøliakidiagnosen, men har fremdeles et stort ønske om å ha frokostbursdag om noen uker, inkludert slike tykke pannekaker.

Har noen forsøkt det glutenfritt? Er det mulig å bruke en vanlig oppskrift og bytte ut melet med feks Jyttemel, eller er det kanskje ikke så enkelt?


#2

Pingis sa for siden:

I pannekaker er du ikke avhengig av gluten, så jeg tipper det går helt fint å bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Jeg tror jeg ville brukt melblanding i stedet for jyttemel, bare fordi at en del synes at jyttemel har litt spesiell smak.


#3

Teflona sa for siden:

Jeg bruker vaffelposen som du får kjøpt, hiver i mange egg og lager dem så tykke som ønskelig.


#4

apan sa for siden:

Godt tips. Jeg har jo ikke snøring. Du tenker sånn type lys melblanding eller noe? Jeg skal selvsagt teste dette i forkant.


#5

apan sa for siden:

Ai, det var jo lurt ja. Kanskje det er det greieste.


#6

Niobe sa for siden:

Det er helt uproblematisk med glutenfritt mel i pannekaker, både tykke og tynne.


#7

Pingis sa for siden:

Ja, for eksempel Toro lys melblanding eller Semper mix eller fin mix.


#8

Pingis sa for siden:

Den ferdigvaffelposen er innmari søt og feit, da.


#9

Bean sa for siden:

Jeg bytter bare ut melet med en glutenfri variant som Semper finmix. Jeg bruker også å ha i noe GF havremel for å gjøre frokostvarianten litt sunnere, men til bursdag vill jeg tatt Semper finmix.


#10

apan sa for siden:

Flott takk. Strengt tatt har jeg aldri lagd slike pannekaker før i det hele tatt, hverken med eller uten gluten, men jeg skal vel finne ut av det.


#11

Niobe sa for siden:

Kaker og den slags er ikke vanskeligere eller annerledes med glutenfritt mel. Det er i gjærbakst det er vrient, fordi glutenet trengs til hevingen.


#12

Teflona sa for siden:

Har du i litt bakepulver blir de ekstra tykke.


#13

frukt sa for siden:

Jeg lager små, tykke bananpannekaker som er veldig gode, og enkle å røre sammen.
Man tager et par (godt modne) bananer som moses og blandes med et egg per banan, en teskje bakepulver og Jyttemjøl original til røren er passe tykk (ca en dl til to bananer). Stek og server med bær eller syltetøy. :nam:
De blir også gode om du har noen friske eller frosne bær på hver pannekake når de stekes.

Fin måte å få brukt opp overmodne bananer på. :jupp:


#14

Gerbera sa for siden:

Jeg laget glutenfrie sveler med denne oppskriften:

2 egg
1,5 dl sukker
Piskes til eggedosis

1 pose Toro glutenfri fin kakemix
6-7 dl kulturmjølk (lett eller vanlig)
1 ts hornsalt
1 ts natron
0,5 dl smeltet smør

Bruk visp, og bland inn vekselvis kulturmjølk og melblanding. Tilsett natton og hornsalt, og smeltet smør tilslutt. La røra svelle 30 minutter, stek på takke, eller i stekepanne.

Det ble fin konsistens, og like gode på smak som vanlige sveler. Ikke helt pannekake kanskje, men nærme nok?


#15

Christa sa for siden:

Jeg bruker jyttemel, og så hiver jeg opp en dæsj bakepulver, blir bra hver gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.