Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frakte barn på sykkel

#1

Pappalille sa for siden:

Jeg har en gutt på fem år som skifter barnehage nå etter ferien (juhu!). Det blir noe lengre vei enn nå, OG jeg har tenkt å kjøpe meg sykkel. For første gang i voksen alder!

Hvordan frakter jeg femåringen med meg på sykkelen? Sykkelsete? De stopper på 22 kg ser jeg, og han veier ikke det enda, men er det noe bedre alternativ som jeg overser?


#2

Bluen sa for siden:

La ham sykle selv? Eller er det ikke egnede veier?

Vi har ellers brukt sykkelvogn i alle år. Det hender faktisk at (den lille) 8-åringen sitter i den fortsatt, om det passer sånn.


#3

Gerbera sa for siden:

10-åringen ønsker intenst at vi skal skaffe oss en av disse syklene her. Det går noen av de her hjemme, og hun nevner det hver gang vi passerer en. :knegg:

familiesykkel.no


#4

Input sa for siden:

Vi kjøpte denne da poden var 4,5, og det har rett og slett vært helt genialt.



#6

Che sa for siden:

Påhengsykkel er veldig ok, altså.


#7

Blondie sa for siden:

Vi kjøpte påhengssykkel brukt her inne og storkoste oss med den. Ble solgt videre på et blunk, de er veldig populære.


#8

Adrienne sa for siden:

Påhengssykkel eller sykkelvogn, begge deler går an å få tak i brukt.


#9

My sa for siden:

Hvis han ikke kunne syklet selv ville jeg brukt påhengssykkel til en femåring.


#10

Niobe sa for siden:

Vi hadde Trail Gator til minsten. Festes på barnets egen sykkel og er lett å koble av/på, så de kan veksle mellom å sykle selv og "henge på".

www.sykkelcenteret.no/trail-gator


#11

Fakse sa for siden:

Sånn har vi også til jenta på 5. Funker som snus! Jeg tenker det er en egenverdi i at hun sykler selv i stede for å henge bakpå i en sykkelvogn. Vi har som mål å få etablere vanen med å sykle til jobb/skole/barnehage i ungene tidlig, slik at de senere i livet tar det som den naturligste ting i verden, og tenker på seg selv som "en sånn som sykler".


#12

artemis sa for siden:

Jeg frakter 5-åringen (og 3-åringen) på en longtail-sykkel (sykkel med litt lengre ramme bak setepinnen enn vanlig). På slike sykler er det plass til begge barna på bagasjebrettet + to store vesker hvor barnehagesekkene og ev. handleposer får plass. Bildegoogle "longtail bike", så ser du konseptet. Kan få en utgave med el-motor, så er det ingen barn som blir for tunge eller bakker som blir for bratte.

Litt større investering enn det andre som er foreslått tidligere i tråden, ser jeg, men anbefaler det virkelig. 5-åringen sykler ofte på egen sykkel til og fra barnehagen og sentrum, men longtail-transporten er fin for lengre avstander (ev. etapper med mange, bratte bakker) og de dagene han ikke er i sykle-selv-humør. Veldig hyggelig framkomstmiddel for oss alle tre. Hvis du er interessert i "konseptet", så anbefaler jeg at du kikker innom [url]www.transportsykkel.no[/url] :)


#13

tink sa for siden:

Dersom det ikke er egnet vei/trafikk for 5-åringen å sykle på egen hånd vil jeg anbefale en slik påhengsykkel som input nevner. Han er for stor til å sitte i sete, og det blir en mindre investering enn sykkel med kasse/henger dersom dere ikke skal bruke sykkelen til ytterligere transport eller frakt av varer og liknende.


#14

shute sa for siden:

Jeg skal kjøpe slikt bobike-sete som Zinatara lenker til, for å kunne veksle mellom hvilken av ungene jeg har bakpå. Det er et par stykker i klassen til 2.-klassingen som bruker det fremdeles (på el-sykkel, riktignok). Foretrekker det fremfor påhengssykkel fordi jeg synes sykkelen blir så langt og lite smidig med både det og sykkelvogn, men det kommer jo mye an på hvor og hvordan man sykler.


#15

Input sa for siden:

Enig. Og påhengssykkel gir barnet litt følelse med trafikken, balanse og den type ting, som jeg synes er viktig.


#16

Pappalille sa for siden:

Takk, folkens! Han sykler ikke selv, jeg vet ikke helt hva det stopper i, men jeg tror han synes det er ekkelt når han kjenner at sykkelen må balanseres. Han bruker ikke engang balansesykkelen han har. Kanskje påhengssykkel kan hjelpe. Jeg tror det blir det jeg går for.

Det hadde uansett ikke vært aktuelt å la ham sykle alene. Det er mange lange nedoverbakker, med stikkveier og dårlig oversikt.


#17

Pappalille sa for siden:

Såeh ... Er det noen som har en påhengssykkel til salgs? :knegg:


#18

Pappalille sa for siden:

Ooooh, denne var stilig!


#19

My sa for siden:

Er vi naboer? :paranoid:

#20

Pappalille sa for siden:

Hehehehe, nei det tror jeg da ikke. Jeg tror det kalles "å bo i Norge". :knegg:


#21

frukt sa for siden:

Hvor mye koster en longtailsykkel?


#22

Niobe sa for siden:

Den anbefales virkelig. Funket veldig, veldig bra. Og det er veldig greit at sykkelen kan tas av/på i løpet av turen, så man kan oppfordre til å sykle selv litt. Den kan brukes med støttehjul på.


#23

Appelsin sa for siden:

Tusen takk for tips i denne tråden! Sånn trailgator-sak ser jo helt genial ut. Det er ingen grunn til å tro at det ikke går an å bruke den på (voksen-)elsykkel?


#24

My sa for siden:

Vet min søster hadde en annen innretning for å koble barnesykkelen fast i voksensykkelen, den heter "Follow me". Jeg har ikke prøvd den selv, men min søster skrytte veldig av den og var svært fornøyd.


#25

Niobe sa for siden:

Nei, ikke som jeg kan komme på. Det burde gå fint. Det eneste jeg kan komme på av mulige hiccups er at man ikke kan ha setet helt nede, siden Trailgatoren er festet på setepinnen.


#26

venla sa for siden:

Vi bruker sykkelvogn. Av og til sykler fireåringen med støttehjulssykkel ved siden av. Men vi har kort vei og bare en vei å krysse. Fordelen med vogn er at du kan lempe den svære sekken med vått tøy og ukas poser baki. Også kjekt når ungen er utslitt etter turdag. Men jeg er veldig for at de lærer seg å være i trafikken, men det kan de lære seg andre tider på døgnet og ;)


#27

Bean sa for siden:

Vi hadde påhengsykkel til minste da hun var på den alderen. Genialt å bruke på vei til og fra barnehagen. Kjøpt brukt og solgt like lett.


#28

tink sa for siden:

Lillesøster har hengt bakpå siden før hun kunne sykle selv. Bet ikke om hun egentlig når ned til pedalene, men hun trives godt.


#29

artemis sa for siden:

Jeg kjøpte min (Kona Ute) brukt for 8000 kr. Ny pris er ca. 15 000 kr.

Annen variant er Surly Big Dummy, den koster ca. 20 000 kr ny. Skal du ha el-motor på sykkelen, så må du slå på ca. 13 000 kr i tillegg.


#30

Bluen sa for siden:

Ohoi, kan kjøre taxi et helt år for den prisen!


#31

artemis sa for siden:

Jeg har hatt min sykkel i 5 år nå. Bruker ikke penger på drivstoff, bompenger eller parkering. Har heller ikke utgifter til buss/bane-billett. Jeg syns egentlig longtailen er en veldig billig måte å komme seg fram på (med to barn + barnehagesekker + handleposer).

Også syns jeg det er et poeng at vi forurenser mindre, får frisk luft og hverdagstrim. Og ikke minst, at vi kanskje fostrer opp barn som vil sykle istedenfor å kjøre bil (eller taxi;)) når de blir større. Jeg redder verden -litt:D


#32

Bluen sa for siden:

Ja da, jeg sykler selv, overalt, hele tiden - også med barna (og kjører taxi ca. 1 gang i året). Vi har kjørt helt i stykker en sykkelvogn. :knegg: Steilet mest over den grønne sykkelen til 33 000. 8000 var jo mer overkommelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.