Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rådyrjævler og epletrær

#1

vixen sa for siden:

Fanden altså! Rådyrene har spist på to av de fem epletrærne jeg plantet for tre år siden. På det ene er barken gnagd av helt rundt og på det andre halveis. Er det håp eller må jeg forvente meg at de dør? Burde nok ha gjerdet dem inn og skal på felleskjøpet i morgen for tråd og påler...


#2

Charlie sa for siden:

Hvis det er gnagd helt rundt, kan du ha et problem, det er en svakhet som treet nok ikke vil kunne reparere. Det er mulig å gjøre forsøk med å ha på podevoks el.l. En mulighet er også å kutte treet under gnagestedet. Det kommer jo litt an på hvor høyt det er gnagd, hvordan treet evt er podet osv om det går/ er hensiktsmessig, men treet ditt skulle ihvertfall ha en god rot, så spørs det litt på hvordan det ser ut over bakken.

Jeg ville tatt noen bilder og gått på et ordentlig hagesenter og diskutert det med en der.


#3

Palmen sa for siden:

Mine døde. Epletrærne, altså. Rådyrene lever i beste velgående.


#4

Trixie sa for siden:

Trærne hos oss overlevde.
Lykke til.


#5

Nyx sa for siden:

Så koselig å ha rådyr i hagen! :elsker:

(Sånn bortsett fra at de dreper epletrærne dine, da. Jeg er ikke så opptatt av trær og hage, og hadde glatt ofret trærne for å ha regelmessige besøk av rådyr i hagen. :humre:)


#6

vixen sa for siden:

Det er på hytta som ligger ekstremt landlig til. Rådyr og ikke minst hjort er et veldig vanlig syn. I tilegg til huggorm og grevling..... Jeg ofrer ikke trærne mine frivillig! :humre:


#7

Ellisiv sa for siden:

Lykke til med trærne!

I min hage har de hersens bambiene spist hver eneste tulipan. Hver eneste! Og jeg brukte en formue på tulipanløker sist høst, siden vi skulle ha konfirmasjon i vår.

Grrrr......


#8

vixen sa for siden:

Tulipaner er en favoritt ja. Husker hesten vi hadde som små raidet bedene for det om hun fikk sjansen. Det som er litt rart er at det har skjedd nå. Det er jo masse grønt gress så hvorfor ta barken da.


#9

Strå sa for siden:

Hvordan går det med epletrærne dine vixen? Har de overlevd sommeren? Jeg antar at jo eldre epletrærne dine blir, jo bedre tåler de rådyr. Altså, har de overlevd til nå og klarer vinteren, så klarer de seg nok lengre også.


#10

vixen sa for siden:

Det ene ser ut til å dø. Det kom epler på det, men nå i høst så ser jeg at det har visnet hen så og si. :humre: De andre ser ut til å berge fint, men ikke det der de har gnagd hele veien rundt.


#11

Nabojenta sa for siden:

Få tak i masse hår fra langhåret hund. Knytt fast i trærne og i pinner du stikker i jorda rundt trærne. Reddet mine krokuser og påskeliljer denne våren.


#12

Strå sa for siden:

Det kan jo hende det kommer seg til våren, men det er vel tvilsomt. Godt du har fire trær igjen.


#13

Madicken sa for siden:

Heng teposer (helst appelsinte) rundt omkring. Fungerer utmerket.


#14

vixen sa for siden:

Vennligere forslag enn mannens. Som er bevegelsessensor med mitraljøse. :humre: Også fått tips om sånn sterk håndsåpebiter. Ala sterilan eller noe.


#15

Floksa sa for siden:

Du kan også sette på hønsenetting rundt.


#16

celebelen sa for siden:

Jeg henger her for tips. Forrige uke hørte jeg nemlig skritt på plattingen utenfor soverommet, og da jeg tittet ut sto rådyrbukken og spiste på blåbærbusken jeg har stående i en potte. Kunne han ikke holdt seg til naboens epletre?


#17

Madicken sa for siden:

Jakta er i gang. Just sayin'. :popcorn:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.