Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor blomstret det så lite i hagen i fjor?

#1

Guttemammis sa for siden:

Vi hadde vår første sommer i hagen i fjor, da blomstret ikke syrinene og heller ikke Rhododendron. Nå har det kommet masse syrinblomster og det begynner å komme frem blomster på Rhododendron også. De som solgte skrøt masse av kirsebærene fra kirsebærtreet, der kom det heller ingen bær i fjor. Så da håper jeg det kommer noe i år. Hvorfor skjer dette?


#2

GinaK sa for siden:

Hmm. Jeg har helt teflonhjerne ift hvordan våren var i fjor. Men i år har det vært flere som har vært bekymret for at det kan bli lite bær på frukttrærne fordi trærne er avhengig av pollenering fra insekter sånn at de gir rikt blomsterflor for det er på blomstene det kommer bær. og insektene holder seg unna når det var så kaldt tidligere her, iallefall på Østlandet. Vi har så liten hage så vi har ikke frukttrær så det følger jeg ikke med på.

At syrinen ikke blomstret kan ha noe med at de kanskje toppet trærne før visning sånn at hagen skulle se fin ut.. og da kommer det ikke blomster det året. Det er derfor syrin skal beskjæres litt og litt over flere år.
¨
Rododendron kan jeg ikke noe om. '
Lykke til med hagen din.


#3

Guttemammis sa for siden:

Takk for svar! De må ha klippet året før, vi kjøpte høsten 2015. Blomstene på kirsebærtreet ser stusselige ut, så det spørs om det kommer noe da.


#4

Timar sa for siden:

De savnet de gamle eierne, vel, og kjente ikke dere enda! :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.