Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere som tar med lunsj på jobb - hva?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Jeg trenger MYE mat ila en dag og sliter med å ikke orke/klare å ta med meg mat hjemmefra på morgenen. Jeg har ikke sjans å tilberede noe på morgenen, så det må lages ting på forhånd. Jeg liker ikke brødskiver, så det utgår...

Så - hva kan jeg lage på forhånd og ta med meg på jobb?


#2

frukt sa for siden:

Jeg har med middagsrester eller salat med kylling/laks/kjøttboller og avokado, søtpotet, tomat, agurk og hva jeg ellers måtte ha av grønnsaker.
Omelett er også mettende.


#3

Blondie sa for siden:

Jeg har en knekkebrød-pakke liggende på jobb og leverpostei i kjøleskapet. :knegg: Ikke det mest spennende akkurat.

Av og til lager jeg omelett til kvelds og tar med rester til lunsj, samme med matmuffins eller salater. Jeg liker også å ha matboks med ulike rom, så jeg kan ha litt oppskjært agurk, mandler, nøtter, rosiner og bær til kl 14-mat.


#4

oslo78 sa for siden:

Stort sett middagsrester.


#5

Myrsnipa sa for siden:

Dere som har med middagsrester; lager dere for mye dagen før med vilje? :)

Jeg ser jo at jeg er et kresent vesen... jeg skulle ønske jeg likte tomater, agurk og avokado... :knegg:


#6

frukt sa for siden:

Jeg lager bevisst for mye, ja.


#7

GinaK sa for siden:

Jeg er skikkelig kjedelig så spiser magert til lunch for å ha mer å gå på til middagen.

Spiser fast 4 tørre knekkebrød (Ryvita eller Rugsprø), en skyr, to-tre rå gulrøtter. En banan og et eple utenom.

Noen ganger har jeg med et hardkokt egg, druer, nektarin eller en halv avakado også.
Jeg er veldig glad i alt av frukt og grønnsaker. :p


#8

Geitrams sa for siden:

Jeg har knekkebrød og smøreost liggende på jobb som jeg spiser de dagene jeg har tid til å spise lunsj.


#9

rine sa for siden:

Jeg har også smøreost og knekkebrød liggende til de dagene jeg ikke har tid til å lage lunsj. Har jeg tid, lages den alltid på morgenen og da består den gjerne av to- tre brødskiver med ost og paprika eller egg, to wraps med kalkun eller skinke og diverse grønnsaker (kan lages kvelden før, skivene smøres alltid om morgenen). Evt. en salat. Noen ganger enkel salat med bare grønnsaker, andre ganger har jeg kylling eller pasta i. Vi har aldri vært noe særlig gode på å ta med middagsrester i matpakken. For det første lager vi som regel passe med middag slik at det blir minimalt med rester, for det andre har jeg ikke tid til å varme maten på jobb- og kald gryte eller hva_har_du liker jeg ikke så godt. (Kald pizza går greit.).

Myrsnipa: Tomater og avokado er mine desiderte favorittgrønnsaker. Jeg synes nesten synd på deg som ikke liker det. :knegg:
Men agurk? Går det an å like/ikke like agurk? Den smaker jo ingenting. :undrer:


#10

Propella sa for siden:

Jeg har knekkebrød og smøreost liggende på jobben til mellommåltid. Til lunsj spiser jeg alltid salat og kylling. Det jeg gjør er å kutte opp salat, forskjellere grønnsaker og ost to ganger i uka. Oppbevarer de forskjellige tingene i separate bokser i kjøleskapet. Da tar det meg 1 minutt å lage en salat. I fryseren har jeg alltid poser med ferdig stekt og krydret kylling. Hver pose er på 100 gram med kylling. Kjøper noen ganger yoghurt til mellommåltid. Jeg spiser alltid lunsj og to mellommåltider på jobb. Har noen ganger med frukt eller bær til mellommåltid.


#11

Myrsnipa sa for siden:

Agurk smaker NOE, og den smaken er helt jævlig. Men det er også på en måte ekkelt at det smaker lite. Det blir som veldig tynn saft eller melon, som jeg heller ikke liker. Får nesten problemer med konsistensen fordi det er sånn mis-match mellom utseende og smak....haha. Forstå den!:rolleyes:


#12

Myrsnipa sa for siden:

Her var det noen smarte tips. Du steker altså kyllingfileter, deler opp og fryser? Fryser du ned mens de enda er varme eller venter du til de er kalde? #matjomfru


#13

Myrsnipa sa for siden:

Dette hadde jeg dødd av sult av. :lol:


#14

amylin sa for siden:

Jeg har pålegg og knekkebrød på jobb, og det spiser jeg før lunsj og etter lunsj. Til lunsj prøver jeg å ha middagsrester.


#15

Tjorven sa for siden:

Jeg tror jeg må lese denne tråden litt nøye. Jobben skal flytte, og jeg har vært bortskjemt med grei kantine i alle år. Nå ser det ut til at vi ikke får noen kantine i det nye bygget, så da må jeg begynne å lage matpakke. Akkurat det gleder jeg meg ikke til.

Jeg spiser mye salater til lunsj nå, så det antar jeg at jeg må bli flink på. Jeg må finne ut hvor store porsjoner av bønner og linser jeg kan ha liggende over tid i kjøleskapet hjemme. For jeg tror ikke helt at jeg klarer å gå tilbake til brødskivematpakke.


#16

millact sa for siden:

Jeg har med to skiver på jobb.


#17

ingling sa for siden:

Vi har god kantine på jobb, men relativt begrenset utvalg for meg som ikke tåler all verdens. Så jeg har gjerne med brød eller knekkebrød, og kjøper pålegg, eller jeg tar med omelett, kokt egg eller lignende hjemmefra. Kjøper salat en del dager i uken, men vurderer egentlig å begynne å ta med mer selv, siden det er billigere og det er litt lite variasjon i salatdisken. Det var genialt å ha ferdigstekt kyllingfilet i passe porsjoner i fryseren, det skal jeg jommen gjøre!



#19

Appelsin sa for siden:

Jeg skal definitivt ikke svare i denne tråden :flau: Men følge desto bedre med.


#20

Charlie sa for siden:

Har knekkebrød på jobb som tillegg til kantine, men vi lager bevisst mye middag fordi ene barnet er middagsmenneske, og når barnet kommer fra skolen varmes middagsrester gjerne opp, men er det "bare" brød, blir det fort kjeks og sånt.

Av og til lager vi opp litt hjemmelagde "hurtigmiddager" som er ferdig lagd og fryst ned i porsjoner - feks grønnsakssuppe (ordentlig "matig" med masse grønnsaker og most jevn med stavmikser), gryter eller bolognesesaus som basis for pasta osv.

Supper og nudler og sånt er jo lett å fikse med en vannkoker, men er kanskje litt høy på salt og lav på næring i lengden. Som nødrasjon er det helt innafor.


#21

Linella sa for siden:

Jeg er heller ikke noe glad i brød, men siden det er det mest lettvinte blir det som regel til at jeg tar med 3 brødskiver med pålegg eller evt. knekkebrød. Noen ganger har jeg laget kyllingsalat dagen før og tatt med, og så har jeg vurdert å lage kyllingwraps med karrimajones og ta med, men jeg er ikke så flink til å lage klart kvelden før.


#22

carmenzita sa for siden:

Det går i knekkebrød og smøreost


#23

apan sa for siden:

Det går i knekkebrød, smøreost, middagsrester og av og til et egg. Skyr og frukt.
Det er jo ikke spesielt godt alt sammen, men jeg tenker som så at om jeg er sulten spiser jeg det uansett.


#24

Propella sa for siden:

Ja, deler opp kyllingen i biter, krydrer/marinerer/bruker taco krydder og steker det. Fordeler det i i poser på 100 gram (det er passe mengde for meg) og putter det i fryseren. Som regel lager jeg bare ekstra kylling til middagen og putter det rett i poser når vi er ferdige med å spise.
.


#25

Novla sa for siden:

Jeg har hatt med meg varianter av denne kikertsalaten i går og i dag: www.epicurious.com/recipes/food/views/chickpea-salad-with-lemon-parmesan-and-fresh-herbs-364611

I går hadde jeg originalversjonen med urter (+ en neve cherrytomater), i dag hadde jeg versjonen med karri og gulrot - kjempegode begge to, anbefales på det varmeste! :) Kjapp å lage, smaker godt og holder seg godt fra kvelden før (jeg hadde i hhv. osten og vårløken på morgenen, for å unngå at osten skulle bli vassen og vårløken stinkete).


#26

him sa for siden:

Mye middagsrester (tar ikke med mat hver dag), også typisk ting som blir brukt til middagslaging. Kan feks bruke pølser eller fiskekaker som pålegg.


#27

Che sa for siden:

Jeg har en halvliter yoghurt stående i kjøleskapet på jobb. Tar litt av det og litt müsli om det kniper.

Jeg har bare knekkebrød og tubeost stående på kontoret - så jeg har ingen gode tips jeg altså.


#28

Magica sa for siden:

Det er kjempelurt å lage salat hjemme på kvelden før, med en god dressing, egg, ost, skinke/kylling, avocado, kanskje litt pasta etc. Pluss grønnsaker. Men man må orke det da. Ellers er det jo ekstremt godt utvalg i yoghurter, skyr, grøt osv med høyt næringsinnhold på butikkene som fungerer greit som mellommåltid i alle fall.


#29

him sa for siden:

Er det med salat-salat? (Altså ruccola, crispi, lollo etc) Jeg spør fordi at jeg er usikker på om den type salat holder seg (jeg kunne selvfølgelig ha testet, men når jeg kan spørre deg er det mer lettvindt ... :blomst: )

#30

Nelly Nickers sa for siden:

To knekkebrød med brunost, to brødskiver med gulost. Dødskjedelig. Lager det på morgenen, og tenker at dette kommer aldri i verden til å friste, men klokken 10 er jeg så sulten at jeg løper mot matpakkene. Spiser den ene klokken ti, den andre klokken to.


#31

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg synes forresten det er mye mer tiltak å lage matpakke kvelden før (f.eks nå) enn klokken 6.30 på morgenen.


#32

Magica sa for siden:

Det varierer nok på type salat og hvor mye dressing men jeg er ikke så nøye på det.


#33

Obelix sa for siden:

Da jeg jibbet dagtid; stortsett alltid havregrøt med cottage cheese og en dæsj syktetøy. Metter lenge.


#34

Millen sa for siden:

Enig. Det eneste jeg lager av matpakker dagen før er middagsrester, men de(n) blir da laget med en gang etter middag.


#35

Obelix sa for siden:

Nå har jeg kjøpt og prøvd denne. Helt genialt. Liten omelett på ett egg.


#36

LilleT sa for siden:

Jeg spiser nesten alltid veldig enkle salater til lunsj, men blir sulten igjen før middag og må ha påfyll i form av et mellommåltid som ofte består av nøtter eller en Allevo-bar.


#37

Strå sa for siden:

Jeg har pålegg som oster og syltetøy i en box i kjøleskapet på jobben. I kontorskuffen har jeg kaviar, makrell i tomat, knekkebrød, sjokolade, nøtter og frukt jeg liker. Har jeg godt og grovt brød hjemme tar jeg.med et par skiver. Middagsrester har vi nesten aldri fordi vi sjeldent lager middag.


#38

Joika sa for siden:

Spiser dere ikke varmmat til middag?


#39

Strå sa for siden:

Eldste (og eneste hjemmeboende) jobber ofte til over 23 og Helten har mye kveldsmøter for tiden og jeg er så skutt etter en arbeidsdag at middagslaging er uaktuellt. Jeg spiser andre ting i steden.


#40

LilleT sa for siden:

Når jeg en sjelden gang ikke har med salat, har jeg ofte cottage cheese-lapper eller omelett.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.