Jeg trenger MYE mat ila en dag og sliter med å ikke orke/klare å ta med meg mat hjemmefra på morgenen. Jeg har ikke sjans å tilberede noe på morgenen, så det må lages ting på forhånd. Jeg liker ikke brødskiver, så det utgår...
Så - hva kan jeg lage på forhånd og ta med meg på jobb?
Jeg har med middagsrester eller salat med kylling/laks/kjøttboller og avokado, søtpotet, tomat, agurk og hva jeg ellers måtte ha av grønnsaker.
Omelett er også mettende.
Jeg har en knekkebrød-pakke liggende på jobb og leverpostei i kjøleskapet. :knegg: Ikke det mest spennende akkurat.
Av og til lager jeg omelett til kvelds og tar med rester til lunsj, samme med matmuffins eller salater. Jeg liker også å ha matboks med ulike rom, så jeg kan ha litt oppskjært agurk, mandler, nøtter, rosiner og bær til kl 14-mat.
Jeg har også smøreost og knekkebrød liggende til de dagene jeg ikke har tid til å lage lunsj. Har jeg tid, lages den alltid på morgenen og da består den gjerne av to- tre brødskiver med ost og paprika eller egg, to wraps med kalkun eller skinke og diverse grønnsaker (kan lages kvelden før, skivene smøres alltid om morgenen). Evt. en salat. Noen ganger enkel salat med bare grønnsaker, andre ganger har jeg kylling eller pasta i. Vi har aldri vært noe særlig gode på å ta med middagsrester i matpakken. For det første lager vi som regel passe med middag slik at det blir minimalt med rester, for det andre har jeg ikke tid til å varme maten på jobb- og kald gryte eller hva_har_du liker jeg ikke så godt. (Kald pizza går greit.).
Myrsnipa: Tomater og avokado er mine desiderte favorittgrønnsaker. Jeg synes nesten synd på deg som ikke liker det. :knegg:
Men agurk? Går det an å like/ikke like agurk? Den smaker jo ingenting. :undrer:
Jeg har knekkebrød og smøreost liggende på jobben til mellommåltid. Til lunsj spiser jeg alltid salat og kylling. Det jeg gjør er å kutte opp salat, forskjellere grønnsaker og ost to ganger i uka. Oppbevarer de forskjellige tingene i separate bokser i kjøleskapet. Da tar det meg 1 minutt å lage en salat. I fryseren har jeg alltid poser med ferdig stekt og krydret kylling. Hver pose er på 100 gram med kylling. Kjøper noen ganger yoghurt til mellommåltid. Jeg spiser alltid lunsj og to mellommåltider på jobb. Har noen ganger med frukt eller bær til mellommåltid.
Agurk smaker NOE, og den smaken er helt jævlig. Men det er også på en måte ekkelt at det smaker lite. Det blir som veldig tynn saft eller melon, som jeg heller ikke liker. Får nesten problemer med konsistensen fordi det er sånn mis-match mellom utseende og smak....haha. Forstå den!:rolleyes:
Her var det noen smarte tips. Du steker altså kyllingfileter, deler opp og fryser? Fryser du ned mens de enda er varme eller venter du til de er kalde? #matjomfru
Jeg tror jeg må lese denne tråden litt nøye. Jobben skal flytte, og jeg har vært bortskjemt med grei kantine i alle år. Nå ser det ut til at vi ikke får noen kantine i det nye bygget, så da må jeg begynne å lage matpakke. Akkurat det gleder jeg meg ikke til.
Jeg spiser mye salater til lunsj nå, så det antar jeg at jeg må bli flink på. Jeg må finne ut hvor store porsjoner av bønner og linser jeg kan ha liggende over tid i kjøleskapet hjemme. For jeg tror ikke helt at jeg klarer å gå tilbake til brødskivematpakke.
Vi har god kantine på jobb, men relativt begrenset utvalg for meg som ikke tåler all verdens. Så jeg har gjerne med brød eller knekkebrød, og kjøper pålegg, eller jeg tar med omelett, kokt egg eller lignende hjemmefra. Kjøper salat en del dager i uken, men vurderer egentlig å begynne å ta med mer selv, siden det er billigere og det er litt lite variasjon i salatdisken. Det var genialt å ha ferdigstekt kyllingfilet i passe porsjoner i fryseren, det skal jeg jommen gjøre!
Har knekkebrød på jobb som tillegg til kantine, men vi lager bevisst mye middag fordi ene barnet er middagsmenneske, og når barnet kommer fra skolen varmes middagsrester gjerne opp, men er det "bare" brød, blir det fort kjeks og sånt.
Av og til lager vi opp litt hjemmelagde "hurtigmiddager" som er ferdig lagd og fryst ned i porsjoner - feks grønnsakssuppe (ordentlig "matig" med masse grønnsaker og most jevn med stavmikser), gryter eller bolognesesaus som basis for pasta osv.
Supper og nudler og sånt er jo lett å fikse med en vannkoker, men er kanskje litt høy på salt og lav på næring i lengden. Som nødrasjon er det helt innafor.
Jeg er heller ikke noe glad i brød, men siden det er det mest lettvinte blir det som regel til at jeg tar med 3 brødskiver med pålegg eller evt. knekkebrød. Noen ganger har jeg laget kyllingsalat dagen før og tatt med, og så har jeg vurdert å lage kyllingwraps med karrimajones og ta med, men jeg er ikke så flink til å lage klart kvelden før.
Det går i knekkebrød, smøreost, middagsrester og av og til et egg. Skyr og frukt.
Det er jo ikke spesielt godt alt sammen, men jeg tenker som så at om jeg er sulten spiser jeg det uansett.
Ja, deler opp kyllingen i biter, krydrer/marinerer/bruker taco krydder og steker det. Fordeler det i i poser på 100 gram (det er passe mengde for meg) og putter det i fryseren. Som regel lager jeg bare ekstra kylling til middagen og putter det rett i poser når vi er ferdige med å spise.
.
I går hadde jeg originalversjonen med urter (+ en neve cherrytomater), i dag hadde jeg versjonen med karri og gulrot - kjempegode begge to, anbefales på det varmeste! :) Kjapp å lage, smaker godt og holder seg godt fra kvelden før (jeg hadde i hhv. osten og vårløken på morgenen, for å unngå at osten skulle bli vassen og vårløken stinkete).
Det er kjempelurt å lage salat hjemme på kvelden før, med en god dressing, egg, ost, skinke/kylling, avocado, kanskje litt pasta etc. Pluss grønnsaker. Men man må orke det da. Ellers er det jo ekstremt godt utvalg i yoghurter, skyr, grøt osv med høyt næringsinnhold på butikkene som fungerer greit som mellommåltid i alle fall.
Er det med salat-salat? (Altså ruccola, crispi, lollo etc) Jeg spør fordi at jeg er usikker på om den type salat holder seg (jeg kunne selvfølgelig ha testet, men når jeg kan spørre deg er det mer lettvindt ... :blomst: )
To knekkebrød med brunost, to brødskiver med gulost. Dødskjedelig. Lager det på morgenen, og tenker at dette kommer aldri i verden til å friste, men klokken 10 er jeg så sulten at jeg løper mot matpakkene. Spiser den ene klokken ti, den andre klokken to.
Jeg spiser nesten alltid veldig enkle salater til lunsj, men blir sulten igjen før middag og må ha påfyll i form av et mellommåltid som ofte består av nøtter eller en Allevo-bar.
Jeg har pålegg som oster og syltetøy i en box i kjøleskapet på jobben. I kontorskuffen har jeg kaviar, makrell i tomat, knekkebrød, sjokolade, nøtter og frukt jeg liker. Har jeg godt og grovt brød hjemme tar jeg.med et par skiver. Middagsrester har vi nesten aldri fordi vi sjeldent lager middag.
Eldste (og eneste hjemmeboende) jobber ofte til over 23 og Helten har mye kveldsmøter for tiden og jeg er så skutt etter en arbeidsdag at middagslaging er uaktuellt. Jeg spiser andre ting i steden.