Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

SKAM - innlegg 3002-4000

#1

nokon sa for siden:

:hyper:


#2

nokon sa for siden:

Eg synest dette er eit litt for stort ansvar å få.



#4

Tjorven sa for siden:

:rofl:

Jo, ta litt ansvar nå da, nokon.



#6

amylin sa for siden:

"Du må ta det ansvaret. Du hoster på fredag." Sitat Vilde til Isak fra sesong 3. :knegg:


#7

amylin sa for siden:

Og til Kaja som fikk siste innlegg før tråden ble låst, jeg har også sett noen teorier om at traileren allerede er i gang, bare omvendt. Isak som blør, ikke Even, Eva som betaler for øl til Chris, ikke søler øl, Noora som spenner bein på Sana og ikke motsatt, men har ikke helt fått med meg hvor selfiestanga til Chris som slår Even kommer inn. Kanskje du har rett, traileren starter nå? Sana bruker mailen tll Noora for å sette i gang ting på nett og det går utover alle og ender opp hos Even og Isak?


#8

star sa for siden:

Hæ? Her henger jeg visst ikke med. Får man ikke med seg det som skjer ved å bare se på skam.p3.no?


#9

amylin sa for siden:

Det vi snakket om er traileren. Og nei, du får ikke med deg alt ved bare å se på skam.p3.no. Det er kun Sana sin instaprofil som dukker opp der, men de andre sin insta blir også oppdatert. I tillegg har ballongsquaden egen YouTube-kanal.


#10

nokon sa for siden:

Traileren for sesongen blei lagt ut før første klipp kom.


#11

My sa for siden:

Det er ikke veldig mye man går glipp av da. De insta-profilene oppdateres ikke sååå ofte. Og er heller ikke essensielle for å få med seg innholdet.


#12

amylin sa for siden:

Ikke viktig informasjon, men spørsmålet var om man fikk med seg alt.


#13

nokon sa for siden:

Mora mi skal ha sånn derre vinkveld. :nemlig:


#14

Galathea sa for siden:

Nytt klipp - nå begynner det å skje ting (endelig)!


#15

Candy Darling sa for siden:

Drama - på godt og vondt. Hvor mange drar Sana med seg? Smart å få med seg selv, da.

Og har de aldri sett en film? De snakker så klart ikke om det samme, i hvert fall ikke med samme forståelse! :gaah: :knegg:


#16

amylin sa for siden:

Og Saranors2 har allerede 2000 følgere på insta.


#17

amylin sa for siden:

Men lurer på hva Noora skulle si. Hørtes ikke ut som om det var i gata Yousef og jeg er sammen, siden hun spurte om Sana liker Yousef?!


#18

Molly sa for siden:

Enig. :nemlig: Lurer også!


#19

polarjenta sa for siden:

Åhh, ny tråd, må følge med


#20

Nessie sa for siden:

Henger :nemlig:


#21

Fakse sa for siden:

Nei, også så usikker som hun ble av Sana sitt svar, akkurat som hun fikk en følelse av at noe ikke stemte helt, uten at hun klarte sette fingere på det.


#22

Java sa for siden:

Følger dere saranors2 på insta? Dette tar av. Lurer på hvordan Isak reagerer. Han må jo skjønne at det er Sana som står bak.


#23

Molly sa for siden:

Oj, nå skjer det noe, ja!


#24

Fakse sa for siden:

Ja, og Sara vet jo hvor dette kommer fra, hun vet jo at dette er ting hun har skrevet til Isak. Hva får det slags følger?


#25

My sa for siden:

Han kan jo fort tro det er Even også, som er sjalu siden Sara er eksen til Isak, og er ute etter å skade henne. Han er jo psykisk ustabil og har gjort lignende ting før, og er den som har lettest tilgang til Isaks pc. Og Even får seg da også en på trynet i traileren, på grunn av kjedereaksjonen Sana setter i gang.

#26

Tjorven sa for siden:

Oioioi. Dette går jo utover ALLE i Pepsimax-gjengen.


#27

Gaia sa for siden:

Hm. Litt kjip utvikling dette, syns jeg.


#28

Java sa for siden:

Jeg tror ikke på happy ending denne sesongen, og jeg vet ikke helt hva det skulle vært heller. Hvis dette får venninne til Sana til å støtte henne går det uansett utover Isak. Yousef/forelskelse er ikke så viktig denne sesongen, så om det løser seg med dem vil det allikevel ikke gjøre at alt blir bra. Denne sesongen er kompleks og tar opp konflikter fra alle de foregående sesongene.


#29

Karamell sa for siden:

Nye Saranors2 bilder i natt og i morges. Sana cyberbullier både på natt og litt før skolen.


#30

Njulaif sa for siden:

Herregud! Ny tråd jo!

Enig i at dette er en kjip utvikling.


#31

Karamell sa for siden:

Jeg likte Kajas teori godt! Den om gulroten.


#32

My sa for siden:

Nytt klipp! :hyper:


#33

My sa for siden:

Fascinerende hvordan de får fram de blandede følelsene med avskyen for Saras skittkasting, og samtidig en reell og alvorlig bekymring for Sara, når det nå ikke er mulig å få tak i henne. Også for Sana, de ambivalente følelsene når det går opp for henne hvor alvorlig det faktisk er, det hun har gjort. Det er jo det som er så fantastisk med denne serien, at alt har så mange sider, og du har ingen enkle løsninger der den slemme "får som fortjent". Et klipp som sier mye.

Og det er ikke lenger så tydelig at alle må skjønne at dette kommer fra chatten med Isak, siden Sara tydeligvis har sagt det samme til flere.


#34

Fakse sa for siden:

Nei, alle skjønner nok ikke at dette kommer fra chatten med Isak, men Sara skjønner det.

Fantastisk klipp, så utrolig mange nyanser - jeg slutter ikke å la meg imponere over hva som kan klemmes inn på to minutter!


#35

My sa for siden:

Det som er ekstra interessant er å se at selv om denne kontoen nå er slettet (ja, Sana "slettet" den jo i klippet), er det i RL er laget enda en konto, med kopi av alle bildene, der tekstene oversettes til engelsk, "saranors02 translating". Og denne får jo verken fiktive Sana eller seriens produsenter gjort noe med (så sant det ikke er de som har opprettet den også, men jeg antar det er fans som har gjort det, av hensyn til utenlandske følgere).

Det gjør hele problemstillingen enda tydeligere, og viser hvor vanskelig det er å fjerne ting fra nettet når det først har havnet der.

... sesongen handlet om å leve som minoritetsungdom, og vips! så handlet den om nettvett. SKAM altså! :hjerter:


#36

Tussa sa for siden:

Er kontoen sletta RL?


#37

Tussa sa for siden:

Sjekka sjøl, ja. :knegg:


#38

My sa for siden:

Ja, ser slik ut.

#39

Olifant sa for siden:

Jeg tror Isaks sluttkommentar i chat til Sana tidligere i sesongen er et av sesongens største budskap og jeg quoter: "DET GÅR IKKE AN Å STIKKE FRA INTERNETT GURL"


#40

nokon sa for siden:

Ja, det trur eg og er sentralt.


#41

Olifant sa for siden:

Tidenes frempek. Skrevet med CAPS LOCK for sikkerhets skyld.


#42

My sa for siden:

Lurer på om de nå vil gjøre max ut av hvilke ringvirkninger slike ting kan få. Jamfør traileren, der en liten bevegelse fra Sana får store konsekvenser for alle de andre. Det blir spennende å se fortsettelsen nå, og jeg tror ikke konstellasjonen Yousana blir hovedtema.


#43

Java sa for siden:

Jeg tror Sara er travelt opptatt med å lese seg opp på Nooras kontoer. Det er nå passordet blir brukt.


#44

amylin sa for siden:

Ja, Skam kan det med å putte inn mye på få minutter og å belyse forskjellige side av en sak. Tror at nettvett er sentralt, ja.


#45

Gaia sa for siden:

Jeg har merket meg at det har dukket opp en @saranors2_ konto. Spørsmålet er om dette er en "fankonto" eller om det henger sammen med serien (evt er laget for at de som ikke følger med IRL skal se hva som står på kontoen). Den inneholder alle innleggene fra den opprinnelige saranors2-kontoen, og ser ut til å ha blitt opprettet i det den gamle ble slettet.

Kanskje Sara prøver å legge skylden på Noora?


#46

Karamell sa for siden:

Sikkert en fankonto. Det finnes også en som er saranors02 som er oversatt til engelsk, har jeg lest (ikke sjekket selv).


#47

Karamell sa for siden:

Har dere sett alt hatet saranors får på sin konto? Tenk på alle som opplever slikt i virkeligheten. (og hva er det med folk som må hate på en fiktiv konto??)


#48

My sa for siden:

Fin insta fra Noora. :knegg:


#49

Divine sa for siden:

Hvilke Instagram-kontoer bør man følge?


#50

My sa for siden:

Jeg følger ingen, jeg går bare inn og sjekker med jevne mellomrom, når jeg kjeder meg. De oppdateres ikke særlig ofte. Går inn under "profiler" på nettsiden på NRK P3, der det ligger link til de ulike instagram-profilene.

#51

Hondacrv sa for siden:

Hahaha, lille jenta mi. :p


#52

nokon sa for siden:

Klipp!


#53

My sa for siden:

Åkei. Nok en gang en rekke Skam-klipp som burde havne på pensumlista. Dette burde alle unge se. Konsekvensen av å legge ut dritt på nett uten å tenke seg om. Hvordan man mister kontrollen og det hele fortsetter å leve sitt eget liv på en helt annen måte enn man kunne forestille seg, uten at man har mulighet til å få stoppet det.


#54

nokon sa for siden:

Håper ikkje det blir Vilde som får skylda nå. :skremt:

Veldig fint å sjå Sana og Jamilla nærme seg kvarandre.


#55

Hondacrv sa for siden:

No er eg nervøs. Hjelpes. Dette kan gå ordentlig galt.


#56

amylin sa for siden:

Dette kan gå ordentlig galt! Et veldig aktuelt tema, nettmobbing og drittslening på nett og i meldinger!


#57

Tjorven sa for siden:

Instragram-innlegget til Vilde tatt i betraktning, har hun nå skjønt at hun får skylda for dette?


#58

nokon sa for siden:

Litt påfallande at Sana ikkje har nemnd ramadan med eit ord. Det har vore mykje snakk om mækkern, om dei skal kjøpe med noko og liknande. Ho seier bare nei. Nå er jo tentamen gyldig grunn til å ikkje spise bursdagslunsj. Men ho seier ikkje at ho faster. Ho takker bare nei.

Eg trur eg begynner å forstå den gulrota: Sana spiser gulrot tidleg i sesongen. Det oppstår ein connection mellom Sana og Yousef over gulrota. Sana blir i tvil om kor vidt ho kan følgje forelskinga til Yousef, når han ikkje er muslim. Noora "kupper" Yousef (utan at Noora veit noko om Sana si interesse). Det er ramadan, og Sana avstår frå mat på same grunnlag som ho "avstod" frå Yousef. Noora spiser gulrot på ein "hensynslaus" måte, med tanke på at Sana faster. Eg veit ikkje heilt, men eg trur det er noko her, i det at Sana avstår frå ting som ho ikkje "kan" av religiøse grunner og dei andre knasker i veg på gulrot utan å sjå Sana oppi dette?


#59

nokon sa for siden:

Neppe. Ho vil nok presse den skyldige fram i lyset, uvitande om at folk snakker om at mora er "naver eller alkis eller noe".


#60

My sa for siden:

Hun snakker jo ikke så mye med de andre jentene i det hele tatt om dagen, hun ser ut til å holde seg mest mulig for seg selv (i vinduskarmen) i de klippene vi har fått se. Og det er stort sett bare Noora som prøver å snakke med henne, og da svarer hun kort og nebbete. Den eneste på skolen hun ser ut til å ha en ok tone med om dagen er Isak.

#61

Candy Darling sa for siden:

Nytt klipp! Isak drar en Jonas. :love:


#62

Candy Darling sa for siden:

Og nå MÅ du gå til jentene dine, Sana!


#63

Blå sa for siden:

:lykkelig:


#64

Heiko sa for siden:

Det var klippet sitt det! :rørt:


#65

nokon sa for siden:

Jonas og Eskild på ein gong. :rørt:


#66

Input sa for siden:

Den vilde2-kontoen var utrolig vond å se.


#67

My sa for siden:

Isak :elsker:

Jeg rakk ikke å se Vilde2-før den ble tømt og beklaget.


#68

amylin sa for siden:

:rørt: Note to self: Ikke se klipp offentlige steder! Isak :hjerte:


#69

nokon sa for siden:

Eg rakk heller ikkje sjå den.


#70

Input sa for siden:

Det var en video der Vilde stakk en tannkost i halsen for å kaste opp, et bilde fra en chat der noen ber om nudes og Vilde svarer noe ala "du først", et bilde, bakfra, der Vilde har på seg en ytterjakke hvor prislappen ikke er fjernet, med tekst ala "stakkars lille fattige jente" og et bilde der Vilde er tilsynelatende veldig, veldig full og smiler særdeles uflatterende.


#71

maggypop sa for siden:

Den chatten med nudes var jo fra Hei Briskeby sin SMS-roulette, det var Elias som hadde sendt den.


#72

amylin sa for siden:

Hvis dere søker litt rundt, så er det helt sikkert noen som har klart å kopiere innleggene. Og det understreker jo bare poenget, at ting delt på nett er vanskelig å fjerne.


#73

Karamell sa for siden:

Alle bildene ligger i 20+ gruppa på FB.


#74

amylin sa for siden:

Nytt klipp!

Får litt vondt av Sana. Hun prøvde, men håper Noora strekker ut en hånd. Og liker at Even sin backstory med ballongsquaden kanskje kan trekkes opp og løses.


#75

Nessie sa for siden:

Hvorfor kan hun ikke bare høre hva broren har å si da, på slutten.. :mumle:


#76

amylin sa for siden:

Tror det var greit hun ikke hørte hva broren hadde å si. Jeg tror Elias antar det samme som Sana siden Elias fikk vite at Yousef møtte Noora, og han syntes det var kjipt. Men Sana burde høre hva Noora har å si.


#77

Nessie sa for siden:

Det kan jo være noe annet og.

Håper også hun møter Noora.


#78

My sa for siden:

Tror nok bare Sana prøver å beskytte seg selv mot å høre det hun tror alle vil fortelle henne om Yousef.


#79

Miss Norway sa for siden:

Litt kult at selv prinsipp-Sana oppdager at også hun er farget av egne antagelser/fordommer.


#80

Hondacrv sa for siden:

Synes den første meldingsrunden er sår. Sana prøver å oppnå kontakt der med vennene, men dei andre er mest opptekne av seg og sitt.


#81

Karamell sa for siden:

Ny Briskeby-Youtube og og chat.


#82

Karamell sa for siden:

Det er ikke så rart at de er mest opptatt av Vilde. Hennes problemer er veldig synlige for de andre.


#83

amylin sa for siden:

Men den er sår for det, spesielt siden vi ser Sana sin reaksjon og vet at det krevde en del å prøve og få kontakt med de andre igjen.

Vet ikke helt hva Hei Briskeby-videoen skulle fortelle oss denne gangen. Chatten til Isak er bra igjen. Isak er en fin fyr!


#84

Karamell sa for siden:

Jeg synes Yousef ser litt trist ut i starten og at han reargerer når Elias sier at mor og søster kommer hjem.


#85

Elise sa for siden:

Kan noen linke til youtube-videoen dere snakker om?


#86

polarjenta sa for siden:

Søk på briskeby så finner du den. Heter noe med nynning


#87

Karamell sa for siden:

Her her kanalen til gutta

www.youtube.com/watch?v=3px0VkR6jnk

Den siste heter det Polarjenta sier (Nynnechallenge). Men den hvor de nevner Even og Vilde får den sms.-en heter chat roulette.


#88

amylin sa for siden:

Og da har det kommet 4 chatter til. Flirer litt av Sana til Isak, ikke bli sjalu! Ellers er det bra at hun linker til Hei Briskeby for at Isak og Magnus skal skjønne greia. Hadde egentlig håpet på en chat med Noora, men kanskje det kommer et klipp hvor Sana og Noora endelig kan få pratet ut i løpet av pinsen.


#89

Olifant sa for siden:

Frykter mer drama med Even jeg da. Virket jo som Yousef og Elias hadde litt ulike versjoner rundt det hele. Og vanskelig å tro det er tilfeldig at Even nevnes i det klippet Sana ender med å sende Isak.


#90

amylin sa for siden:

Det er ikke tilfeldig at Even nevnes i det klippet. Det klippet kom ut før vi visste hva som hadde skjedd på Bakka. Nå vet vi det jo, men klippet har sikkert en hensikt til.


#91

Hondacrv sa for siden:

Nytt klipp. Chris, altså. :knegg: Har ho eit poeng??


#92

amylin sa for siden:

Tror teamet bak Skam hadde glemt 2.pinsedag, men prøvde å redde seg inn med chat i går. Om Chris har et poeng? Hatet er borte i morra? Tja, tror ikke det. Ting går fort over, men tror dette kan gå utover Isak.


#93

My sa for siden:

Chris er ikke så god på alvor. Gjennomgående. Flåser det alltid bort hvis de kommer inn på litt for alvorlige tema. En klassisk form for usikerhet, jeg kjenner flere slike.


#94

Hondacrv sa for siden:

Ja, det kan godt vere. Ho set jo sana i eit etisk dilemma da, være ærleg eller letteste utvei. Kva skader mest? Kva går ut over færrest personar?


#95

Molly sa for siden:

Nytt klipp. Nå blir det drama. :eek:


#96

Nenne sa for siden:

Nå må noen fortelle meg hva som skjer! Jeg er i Tyskland og kan ikke se!


#97

Karamell sa for siden:

Åh!

Jeg synes egentlig at det var bra at katta er ute av sekken nå. Nå kan det bli krangling, prat og forsoning.


#98

Karamell sa for siden:

Søk på youtube. Det gjorde jeg da jeg var på reise. To klipp i dag. Unnskyld og Utvist.

Spoiler
Klipp 1: Sana skal tilstå, men jentene hører ikke etter hva Sana sier. Sana ender opp med å si det kun til Chris og Chri blir veldig pass og råder Sana til å ikke si noe siden Eva er så sinna på den som har gjort det.
Spoiler
Klipp2: Sana skulle sende melding til Chris om at hun må tilstå siden Flawlessjentene vurderer å si fra til skolen, men sendte feil til Eva der hun sa at hun måtte si at det var henne siden Isak kunne bli utvist.

#99

amylin sa for siden:

Bra at katta er ute av sekken. På tide for jentegjengen å snakke ut.

Spoiler
Nenne, et klipp hvor Sana skriver forskjellige meldinger til Eva som hun ikke sender. "Kjære Eva. Ikke vær sur på Is..." "Eva jeg har prøvd å skrive..." Så dukker det opp en melding om et ekstraordinært bussmøte med Flawless pga hatkontoene. Skolen vil vite og utvisning er en konsekvens. Ingris vil holde skolen utenom, men Eva vil melde fra til skolen og samme vil Vilde. Sana sender avgårde en melding til Chris om hun så meldingen på Face om utvisning og at hun må si fra at det var henne siden Isak kan bli utvist. Bare at meldingen ble sendt til Eva.

#100

Nenne sa for siden:

Det var bra tips! Takk!

Og takk for info.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.