Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfrie lomper

#1

apan sa for siden:

Ja, finnes det egentlig? Jeg har søkt litt på nett og kun fått lenker til nedlagte lefsebakerier / steder der jeg ikke lenger finner at de har slike lomper.

Vi har forsøkt lefsene som fungerer som erstatning og de er helt ok, men det hadde jo vært best med lomper.


#2

Niobe sa for siden:

Det er gjerne ikke førstevalget, men du kan enkelt lage med potetmospulver og glutenfri melblanding.


#3

Addison sa for siden:

De er til gjengjeld supergode!! :nam:


#4

Blondie sa for siden:

Jeg har ikke greid å løse lompe-koden hvertfall, men så baker jeg heller ikke (fordi jeg er den eneste som trenger det). De som fantes var harde og brakk når de skulle rulles, ikke helt optimalt. Jeg vet at cøliakiforeningen har hatt noen oppskrifter som har kunnet funke.


#5

apan sa for siden:

Det er ikke aktuelt å bake.

Jeg lurer også fordi lillesøster hevder at AKS gav henne glutenfrie lomper på fredag. Dette tviler jeg sterkt på, men jeg har selvsagt tenkt å spørre dem om et tips til hvilke de har gitt henne - så finner jeg samtidig ut om de faktisk VAR glutenfrie.


#6

frukt sa for siden:

Jeg bruker glutenfrie wraps fra butikken. Ikke helt ideelt, men jeg gidder ikke å lage selv.


#7

frukt sa for siden:

Jeg har til gode å finne glutenfrie lomper i butikk.


#8

Pingis sa for siden:

Her brukes mais-tortillaene fra old el paso. De er akkurat passe store til lompebruk.


#9

frukt sa for siden:

Åh, de har jeg ikke sett før. Hvor kjøper du de?


#10

frukt sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#11

Pingis sa for siden:

Der de har tacostæsj fra old el paso. :nemlig: De ligger sammen med tacotingene, ikke i glutenfrihylla. (Har du peiling-appen? Der kan du søke dem opp og se hvor de selges!)


#12

frukt sa for siden:

Takk!
Hvilken app?


#13

Addison sa for siden:

Svarer selv om det ikke var meg du spurte.

Her er oppskriften jeg bruker:).

• 1 ½ dl TORO Glutenfri lys melblanding
• 1 pose TORO Potetmos
• 3 dl kaldt vann
• ¼ ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Bland potetmosen (NB! inneholder tørrmelk) med salt og vann.
  2. Tilsett melblandingen og bland godt.
  3. Del deigen i 8-10 emner.
  4. Kakene kjevles ut og stekes på tørr stekepanne eller takke.
    Spises nystekte.

Enjoy!


#14

Blondie sa for siden:

Jeg bruker de Pingis linker til hvis jeg skal ha lompe. De er litt for søte i smaken egentlig, men det er bedre enn ingenting.


#15

apan sa for siden:

Ja, det er dem vi har brukt. Men det burde da gå an å få tak i vanlige lomper.


#16

Pingis sa for siden:

Ser ut som Meny og Jacobs i Oslo har glutenfrie lomper.

Anbefaler å laste ned Peiling-appen, altså. Der kan du søke opp matvarer, og finne ut hvor de sist ble solgt.


#17

Niobe sa for siden:

Jepp! Vil bare føye til at jeg synes det er veldig viktig at de nystekte lompene pakkes godt inn mens de ennå er varme, for ellers kan de bli litt harde.

#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg kjøpte frosne glutenfrie lomper til barnebursdagen i fjor. De falt fra hverandre, så de burde antagelig vært i fryseren helt til vi dro.


#19

HP sa for siden:

Vi bruker også disse, fin pris ift annet glutenfritt. Finnes i taco-sortimentet hos Meny og Kiwi i Bergen.



#21

frukt sa for siden:

Takk for oppskrift.
Fungerer det ikke med posepotetmos uten melk?


#22

Addison sa for siden:

Jo, det bør gå helt fint! Evt. kunne man erstattet noe av vannet med en type melk man tåler.


#23

frukt sa for siden:

Supert. Da er det bare å prøve seg fram. Kjøpte posemos i dag nemlig.


#24

Teflona sa for siden:

Har glutenfrie lomper i butikken her, men de er tørre som sand. Jeg bruker ulike typer wraps eller tortillalefser.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.