Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken foodprosessor?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg trenger en foodprosessor, men hvilken? Jeg har en KA kjøkkenmaskin til baking, og jeg har KA blsner, så jeg trenger egentlig ikke en med blender og utvidede bakefunksjoner. Men den må hakke, kutte, lage pesto, takle nøtter, sauser, og har den juicepresse og saftsentrifuge og andre ting jeg ikke vet at jeg trenger blir jeg veldig glad.

Jeg hadde egentlig sett meg ut en, basert på en test jeg leste, men så leste jeg flere tester og de er ikke enige så nå er jeg forvirret. Den må også ha smart oppbevaring, slik at ikke alle ekstradelene blir spredt utover alt. Ser bl.a. at Bosch sin har en slags liten skuff under.


#2

Niobe sa for siden:

Jeg mener jeg har sett KA også har en foodprocessor som festes på kjøkkenmaskinen? Jeg valgte tilsvarende til Kenwood, for å slippe å ha en maskin til i skapet. Den fungerer hvertfall veldig godt til mitt bruk.


#3

Tallulah sa for siden:

Det kan se ut som det bare er en dyr kuttemaskin, den som kommer til KA. :gruble:


#4

Tallulah sa for siden:

Argh, nå har jeg lest ennå mer og fikk seff lyst på en magimix, og så kanskje ikke allikevel, men hvertfall mer enn en som bare kutter. :gaah: Men jeg vil ikke ha en ekstra blender!


#5

Tallulah sa for siden:

Ok, ingen flere tips? Er magimixen verdt det?


#6

meisje sa for siden:

Skjønner ikke hvorfor du trenger en? Jeg har som deg KA med juicepresse og diverse raspeutstyr. KA blender og stavmixer med hakketilbehør. I tillegg har jeg en saftsentrifuge, men tror ikke det finnes foodprocessorer som er like gode og lettvinte i bruk som den.


#7

meisje sa for siden:

Dog har jeg sett en sousvide kombi med foodprosessor som så smart ut. Bortsett fra prisen da, var vel 12 lapper eller noe.


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg har ingen KA med juicepresse og diverse raspeutstyr. Ingen stavmikser (dvs. jeg har en stavmikser, men kuttebollen har gått i stykker og det er den andre på relativt kort tid, så da tror jeg at jeg trenger noe som takler litt mer. Så stavmikseren har bare stavmikser, og visp). Jeg har en standard KA blender, og en standard KA kjøkkenmaskin. KA blenderen er dessverre ikke spesielt god på en rekke ting, som kutting av hardere saker som nøtter, parmesan, ost etc. Den er heller ikke særlig flink til å blande ting som ikke er veldig rennende, på grunn av den høye formen. Food prosessor-attachementet til KA er i bunn og grunn en overpriset raspemaskin.

Så jeg trenger noe å lage hummus, pesto, kutte og raspe diverse ting, og gjerne også saftpresse. :)

Sous Vide har jeg verken interesse av eller trenger.


#9

meisje sa for siden:

Sitruspresse til KA er ikke så bra syns jeg. Derav egen saftsentrifuge hos oss.

For hummus og pesto etc bruker jeg stavmixer, eller blender. Hakking og kutting gjøres manuelt med kniv eller mandolin. Nøtter hakker jeg med blenderen. Rasping gjøres vanligvis på firkant raspende min, er det større mengder har jeg fått tak i en dings fra claes Olson, bruker så godt som aldri det settet fra KA.


#10

Tallulah sa for siden:

Nei, da er det jo enda mindre grunn til å kjøpe det settet til KA. :knegg: Og blendern min greier ikke å lage pesto og hummus, om jeg ikke skal drukne det fullstendig i olje. Og jeg kan ikke finhakke nøtter med kniv. :niks:


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg har en stavmikser med en sånn kuttedings, som gjør de tingene du etterlyser. Jeg har eid den siden jeg var 19 og den er i stadig bruk. Kanskje du heller skulle kjøpe en litt mer solid stavmikser med tilbehør?


#12

Tallulah sa for siden:

Hør her folkens, jeg var ute etter tips om hvilken food prosessor, ikke alle andre ting som nesten eller ikke i det hele tatt gjør det samme. :humre:


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg har overhodet ikke peiling på foodprosessorer. Det har jeg aldri hatt behov for, for jeg har annet kjøkkenutstyr som gjør det samme for en brøkdel av prisen.


#14

Tallulah sa for siden:

Nå finnes det foodprosessorer i alle prisklasser, så om jeg allikevel skulle gå for en bedre stavmikser vet jeg ikke om utgiften hadde blitt særlig ulik. Jeg er sikkert farget av at mine stavmiksere ikke har greid jobben (og det har altså ikke vært de billigste, mest raklete greiene heller) og det er derfor jeg ser etter noe annet.


#15

Niobe sa for siden:

Jeg har god blender og stavmikser med kutte/hakke-utstyr, men de gjør ikke det samme som foodprocessoren likevel. Jeg trenger alle tre, hver til sitt bruk.


#16

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har nå min andre lille Bosch. Den forrige holdt 15 år.
Den rasper, kutter og strimler. Jeg har den som et hverdagssuplement til rivjern-tilbehør til Kenwood og kvern-tilbehøret til samme.


#17

Harriet Vane sa for siden:

Stavmikser er forøvrig noe HELT annet enn akkurat dette. Jeg trenger alle de forskjellige tingene til ulike oppgaver.#19

Harriet Vane sa for siden:

Joda, men ikke med nok kraft og nok volum til mitt behov. Jeg trenger en maskin med større "plass" for å kunne lage pesto, hummus osv, oppi en sånn liten dings blir det bare knøl og gris og fastkjøring. Jeg trenger noe som hakker nøtter, kan lage griljermel av tørket brød eller finmose ting til dip. Jeg trenger å raskt kunne rive noen gulrøtter, epler eller poteter eller kanskje litt ost, uten at jeg skal finne frem den digre Kenwooden med alt ekstrautstyret. Den finner jeg derimot frem nå jeg skal male 5 kilo kjøtt til pølser eller karbonader, når jeg skal stappe pølsene, når jeg skal raspe opp store mengder grønnsaker eller ost, eller skal ha selskap og trenger å kutte opp 3 kilo poteter i tynne skiver.

Stavmikser bruker jeg til å lage eller finmose sauser, dressinger, supper, osv.


#20

Tallulah sa for siden:

Det er akkurat en sånn liten boks jeg har ødelagt to ganger.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg lager nok ikke så store volumer, for min er godt egnet til både pesto og hummus. Eller så kan det hende at de som ble solgt for over 20 år siden rett og slett var litt større.


#22

Niobe sa for siden:

Jeg har også en sånn, men jeg kan ikke bruke den når jeg f eks. kutter opp store mengder grønnsaker til vårruller eller lager paideig.


#23

Geitrams sa for siden:

Jeg har også lyst på foodprosessor, men har ingen peiling. Men tenker jeg skal gjøre som jeg pleier. Gå på Elkjøp, se over modellene (de har ofte inndelt i kategorier "god", "bedre", "best") og se hvilken som gir mest for pengene. Er jeg ikke fornøyd har de pengene tilbake-garanti.


#24

Tallulah sa for siden:

Jeg endre med å bestille den superdyre. :himle: Det var den eneste som hadde nesten alt jeg ville ha, og ikke de tingene jeg ikke ville ha. :knegg:


#25

Tjorven sa for siden:

Så en foodprosessor kan "raspe" gulrøtter og andre harde grønnsaker?

: Plutselig litt interessert allikevel: Jeg raspet av en god bit av pekefingeren min da jeg skulle lage coleslaw på søndag.


#26

Tallulah sa for siden:

Ja, blant annet. Flere kommer med ulike raspeinnsatser. Den jeg har kjøpt har metallkniv, eltekniv, eggehvitepisker, 2mm snitte/rivjern, 4mm snitte/rivjern og sitruspresse. Også kan man utvide med ekstra kutte/raspesaker.


#27

Niobe sa for siden:

Ja. Og jeg har faktisk ikke krefter til å "håndraspe" gulrøtter og den slags. :o Foodprosessoren gjør det på sekunder.


#28

Polyanna sa for siden:

Hvilken ble det, da? (Fant det ikke i tråden)


#29

Tallulah sa for siden:

En magimix (på salg).


#30

Tallulah sa for siden:

Nå har jeg hatt magimixen min i en knapp uke, og jeg er truly forelsket. Den er ganske stor, med mye utstyr, men den kan søren meg gjøre ALT. Det er nesten så den kan erstatte kitchenaiden og blenderen også.

I dag eltet jeg pizzadeig i den, og raspet ost. Jeg liker at den faktisk rasper og ikke bare kutter, for f.eks. gulrøtter smaker og oppfører seg ganske ulikt om det er kuttet til småbiter eller raspet.

Blande kjøttdeig i den til kjøttboller går på null komma svisj, så jeg slipper å gjøre det for hånd. Og den blander det godt, ikke all løken her og all brødraspet der liksom.

Den kan skive i to tykkelser, raspe i to tykkelser, vispe krem og egg, håndtere gjærdeig og kakerøre, lage smoothie og ulike typer rører som guacamole og hummus, i tilelgg til å kjøre nøtter til støv. MYE raskere enn noen annen maskin jeg har hatt før. Min type kommer med tre boller, og i starten virket det litt knølete og unødvendig, men det er faktisk ganske greit.

Jeg endte jo opp med en sak som var mye dyrere enn jeg så for meg at jeg skulle kjøpe, men noe sier meg at den kommer til å bli mye brukt. Også kan alle delene tas i oppvaskmaskinen. :D

Jeg liker nok bedre å bake i kitchenaiden, magimixen har nemlig bare en hastighet, så den har ikke samme kontrollen og finessen over deiger og rører som krever at noe gjøres sakte.


#31

meisje sa for siden:

Så bra at du ble fornøyd. :heia::highfive:


#32

Geitrams sa for siden:

Tror den Magimixen kommer på ønskelista mi også etterhvert!#34

Gaia sa for siden:

Hvor mye koster den skjønnhete, da? Jeg kjente plutselig et intenst behov for en ny foodprosessor, siden min 16 år gamle Bosch synger på siste verset.


#35

Tallulah sa for siden:

Dette er det billigste jeg fant. Det var et ekstratilbud da jeg kjøpte den, så den var enda litt billigere, men fremdeles dyr:
www.kitchenone.no/produkt/magimix-cs-5200-xl-jubileum/?farge=16827

Den brukte ikke fem dager, riktignok, og Postnord rotet skikkelig, men den kom frem til slutt etter at jeg hadde purret. Postnord sendte ingen sms når den kom (slik de påsto i appen at de hadde gjort), men butikken der den skulle leveres ut greide heldigvis å finne den uansett.


#36

Gaia sa for siden:

Takk! :blomster: Litt dyrt for noe jeg bare har lyst på, og strengt tatt ikke trenger før den jeg har tar kvelden. Jeg får smøre meg med tålmodighet og god klimasamvittighet. :nemlig: :knegg:


#37

Filifjonka sa for siden:

Jeg har en helt standard foodprosessor som er masse brukt i 16 år, temmelig sikker på det er Braun. Funker til alt.


#38

Molly sa for siden:

@Tallulah: er du fremdeles fornøyd med denne? Er det noe du erfarer at den ikke egner seg til? Jeg håper å kunne ha den som eneste kjøkkenmaskin. :gruble:


#39

Tallulah sa for siden:

Den har veldig mange funksjoner, og gjør jobbene veldig presist.

Man kan bruke den som eneste kjøkkenmaskin, men greier bare ganske små gjærdeiger. Jeg kjørte dobbel pizzadeig i den en gang, det gikk ikke bra. Nå som KAen min er i orden igjen må jeg si at jeg foretrekker den til gjærdeiger og kakerøre. Karerøre går fint i foodprosessoren, men siden den bare har en (veldig rask) hastighet blir det litt sølete.

Det var greit å lese denne tråden igjen, og bli påminnet hva den faktisk kan gjøre. :knegg: De er veldig tung, og det er en stor maskin å løfte ut av skapet bare for å raspe litt. Så jeg bruker den ikke så ofte om jeg bare skal ha gjort noe med én ingrediens. Dette har selvsagt også sammenheng emd at mitt kjøkken er lite, så den er nødt til å stå i et skap litt kronglete til.

Den fikk en sprekk i den største bollen og lokket ganske kjapt, men når jeg klagde fikk jeg tilsendt nytt uten problem. Det har ikke blitt ødelagt, men jeg holder ofte på den "plastlåsen" mellom lokk og bolle når jeg kjører litt harde ting, for å avlaste litt. Det er veldig mye krefter i motoren, og det er mulig at plasten i den store bollen ikke er helt dimensjonert for det.

Det jeg bruker mest har vært pizzadeig (nå før KAen er i orden igjen), da må du bruke kniven og "kutte" deigen framfor å elte. Det er visstnok forsket på dette, og funker bra. Når den allikvel er framme for deig, hender det at jeg tar osten i den også. Det går veldig fort og greit.

Ellers er det ulike rører, spesielt de som krever at noe hakkes opp eller moses fullstendig. Goacamole, hummus, pesto, dadler og nøtter til energikuler, kjøttboller osv. Jeg har laget nøttesmør i den én gang også, det gikk veldig fint. Jeg har aldri brukt smoothiegreia til den, ei heller juspressa.

Konklusjonen er at det er en veldig tung og stor maskin, som fungerer perfekt på de tingene den skal, men ettopp på grunn av den ugunstige vekta og størrelsen blir den ikke alltid prioritert til å gjøre det.


#40

Molly sa for siden:

Takk! :blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.