Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Parsellen min ...

#1

Pappalille sa for siden:

... er overgrodd og må endevendes. :dramaqueen: Det er mer enn hva jeg får til alene med en spade, men er det jordfreser som er greia da?


#2

Luftslottet sa for siden:

Det kommer helt an på hva parsellen er overgrodd med. Er det svallerkål, blir det bare verre av å hakke opp røttene i tusen biter og spre dem utover. :knegg:

Bilde?


#3

Pappalille sa for siden:

Hmh, det er ikke skvallerkål, men løvetann, gress, og noe annet som det er små pigger på med en helsikes rot. Klarer ikke legge inn bilder fra mobil.


#4

Pappalille sa for siden:

Jeg tror jeg bare går for spade og vond rygg. Det er et styr å få lånt en freser uansett.




#7

Malama sa for siden:

Sånn som avbildet har vi. Funker. Bedre arbeidsstilling. Men, klart, vi har mer løvetann enn plen og ganske stor hage, så gravemaskin hadde sikkert vært bedre....


#8

Lavender sa for siden:

Det skal i teorien holde å grave opp, legge duk og tilføre ny jord. Men det er litt av en jobb, mye avfall. Hos oss er det hardt og mye stein. Vi la ferdigplen samtidig som vi drenerte, det var fint i ca 5 år. Nå er skvallerkål, scilla og løvatann tilbake. Vi har brukt verktøy til å ta opp løvetann med, da hadde vi lite plen igjen og mye avfall. I år har jeg tatt opp 40 liter løvetann før blomstring, men har allikevel mye igjen. En natt, så står ti løvetann i blomst.


#9

Malama sa for siden:

Mye avfall og lite plen ja. Det må tilførsel av jord her etterhvert...


#10

Pappalille sa for siden:

Komposthaug er det heldigvis på stedet, og det er slett ikke så ille mye løvetann og slikt altså. Det er bare det at det er gress der, og det skal det jo ikke være. :knegg:


#11

Pøblis sa for siden:

Hvor stor en slik parsell? Hva skal du dyrke? :hyper: Er det langt hjemmefra deg og til parsellen?


#12

Malama sa for siden:

Løvetann egner seg vel ikke i kompost. Sånn med mindre du ikke har tenkt at den skal benyttes som jord etterpå da.


#13

Pappalille sa for siden:

Den er på ca 30 kvm og ligger en sykkeltur unna. I allefall nå som vi har montert kasse med lås på stedet så jeg ikke trenger dra med meg alt utstyret frem og tilbake.

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal dyrke, men tenkte poteter, løk og litt blomster i tillegg de solbær- og bringebærbuskene som alt står der.

Jeg har landet på å endevende hele skiten for hånd, stykke for stykke, men nå sliter jeg med å holde ugresset unna. Jeg trenger en batteridrevet gresstrimmer. De er dyre, så om noen her kan låne meg en blir jeg veldig glad. :knegg:

Jeg hadde jo slett ikke trodd jeg skulle få parsell så fort, trodde jeg hadde tid til å spare og kjøpe litt etter litt, men neida.


#14

Pappalille sa for siden:

Det er felles komposthaug der og den fjernes nettopp fordi man ikke skal spre ugress.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.