Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tilberede oksemørbrad?

#1

frukt sa for siden:

Ja, hvordan gjør man det?


#2

Nextlife sa for siden:

Hvordan vil du servere den? Som gryterett, stek, biffliknende eller annet?


#3

frukt sa for siden:

Sannelig om jeg vet... :gruble:
Biffliknende tror jeg. :jupp:


#4

Niobe sa for siden:

Jeg helsteker i ovn. Bruner kjapt i panne først, og så i ovnen med steketermometer. Tar ut på ca 58 grader.


#5

Nextlife sa for siden:

God og mør mørbrad stekes på samme måte som etrecote, indre,- og ytrefilèt.
Skjær i gode, tykke biffer, og sørg for at de har lagt ute slik at de holder romptemperatur.
Varm pannen godt opp, ha i olje og litt smør og la det bli nøttebrunt. La biffene steke på den ene siden til kjøttsaften begynner og piple på oversiden, og snu, og stek videre på andre siden.
Videre steking kommer an på om du liker den rå, medium eller godt stekt, er du ikke vant til å steke biff er det kjempegreit å bruke steketermometer nå, slik at du får biffen akkurat slik du vil ha den.
Jeg salter og peprer helt mot sluttene, men andre gjør det gjerne først eller underveis.
Jeg liker godt å ha et par kvaster timian i smøret når jeg begynner å steke, det gir en supergod smak og aroma til biffene.

Lykke til. :)


#6

frukt sa for siden:

Takk for tips begge to! Den ligger og tiner nå.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.