Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferie i London

#1

Fjols sa for siden:

Vi reiser til London om tre uker, etter terrorangrepet i Manchester, så kjente vi på en viss bekymring på ferie i London, men konkluderte med at vi burde reise likevel, men etter gårdagens nye terrorangrep i London, så er vi igjen bekymret og tenker at vi bør la være å reise.

Reiseforsikringen dekker vel ikke avbestilling før UD går ut med advarsel på reise, eller?

Vet at det er kun vi som kan avgjøre hva vi bør gjøre, men i vårt tilfelle, hva ville dere ha gjort? Reise, avbestille?


#2

Blondie sa for siden:

Jeg hadde ikke vurdert å la være, for å være ærlig. Det er fremdeles en helt mikroskopisk sjanse for at det skal hende noe akkurat der dere er når dere er der. Slitt frase, men lell: de skal ikke få vinne.


#3

Isolde sa for siden:

Vi skal også til London om noen uker, og har tenkt litt på dette i dag.

Gjensidige har gått ut med at de dekker alt frem til 9.juni. Det kommer sikkert flere forsikringsselskaper etter. Men det gjelder ikke for oss.

Jeg har kommet frem til at så lenge det ikke kommer noe fra UD så reiser vi. Men planene våre er uansett å prøve å unngå de mest folkefulle områdene. Det gjør vi uansett på grunn av barna som trenger det. Vi er heller ikke ute på kvelden stort sett.


#4

Nessie sa for siden:

Uff, jeg skjønner det frister lite :sukk:
Men jeg tror vi hadde reist. Det vil jo være høy sikkerhet der nå, men helt sikker kan man aldri være. Uansett tror jeg de fleste vil skjønne om dere dropper reisen.

Nå husker jeg ikke alder på barn, om de skal være med. Men har de fått med seg terroren? Er de bekymra?


#5

Wix sa for siden:

En annen ting er at om man skal unngå alt som det er en mikroskopisk sjanse for at kan være farlig blir det vanskelig å leve. Sjansen for å bli rammet er forsvinnende liten. Man burde egentlig heller sluttet å kjøre bil.


#6

Fjols sa for siden:

Vi heller nok mer i retning at vi reiser ja, jeg forsøker å være rasjonell som dere sier, men det er jo forbannet vanskelig når det skjer slike ting.
Vi tenker likt som deg Isolde, unngå folkerike steder, gå på fortau slik at man møter trafikken og forsøke å ta de forhåndsregler vi kan.

Barna er 8 og 11 år, de har ikke fått med seg Londonterror, men vet om Manchester, de har ikke uttrykt bekymring og vi har forsøkt å beroe dem.
Jeg vil ikke at terroristene skal vinne, de ønsker jo å skape frykt.

Liker FP, dere er gode. :hjerter:


#7

Divine sa for siden:

Vi skal til England i sommer, og sikkert flere turer til London. Så lenge myndighetene ikke advarer mot å reise et sted, så reiser jeg. Keep calm and carry on, osv.


#8

Fjols sa for siden:

Just det, vi har aldri vært i London, så vi håper på en topp ferie.


#9

Elisabet sa for siden:

Jeg hadde reist. Jeg tenker hele tiden som så at terror skal ikke få styre hvor jeg skal dra, men tenker jo selvfølgelig over det. Men sier til meg selv når den tanken slår meg, det er faktisk større sjanse for at det skjer en ulykke når en kjører bil.


#10

Carpe Diem sa for siden:

Jeg hadde ønsket å booke om hvis jeg hadde anledning til det. Jeg hadde ikke fått det utbytte av ferien som jeg hadde ønsket ... :nemlig:


#11

Timar sa for siden:

Flere av forsikringsselskapene tilbyr avbestilling av reiser. Sjekk ditt, hvis det er aktuelt.

Jeg hadde reist. Beredskapen er høyere nå, og en del situasjoner som kan være utsatt for terror er det umulig å unngå fullstendig, uansett hvor i verden man befinner seg.


#12

Guava sa for siden:

Risiko er jo veldig liten sammenlignet med risikoen vi utsetter oss for hver dag.
Jeg hadde likevel kjent på bismak, mest på grunn av hvordan det kan være å befinne seg i område med skjerpet sikkerhetsnivå.

Jeg hadde nok endt opp med å reise, men hadde nok kjent litt ubehag på tuben og i horder på de mest kjente stedene.


#13

Anne C sa for siden:

Jeg hadde nok reist. Men jeg kjenner på at jeg synes det er skummelt å dra noen steder omtrent nå. Jeg skal dra alene til Huntsville i USA om en drøy uke, og jeg synes det er skummelt. Jeg er innom 4 flyplasser begge veier.


#14

Stompa sa for siden:

Vi skal innom London om tre uker, på vei til Oxford. Vi kommer til å reise sånn situasjonen er i dag, men jeg tenker definitivt ekstra over hvordan vi skal bevege oss rundt i byen. Vi kommer nok til å unngå de mest turisttette områdene (men det gjør vi forsåvidt uansett, med unntak av Leicester Square, som er vanskelig å unngå).


#15

Fjols sa for siden:

Forsikringen dekker avbestilling o.l. fram til 9.juni, så vi faller utenfor det tilbudet.
Vi har blitt enig om å "sitte på gjerdet" og se de neste to ukene an.
Planen var jo at vi skulle besøke flere av turiststedene, men må kanskje revurdere det.


#16

Stompa sa for siden:

Vi har heldigvis vært i London flere ganger og "gjort unna" alle de typiske turistattraksjonene mens ungene var såpass små at de syntes de var interessante. Nå skal vi bare på musikal før vi reiser videre. Blir sikkert annerledes hvis det er første besøk og man har turistting man har lyst til å oppleve.


#17

Isolde sa for siden:

Jeg har vært i London mange ganger, samme med mannen. Men for ungene blir det første gang. Likevel hadde vi planer om å unngå de verste turist stedene. Men vi skal på noen av museene og tenkte oss innom Leicester square. Oxford Street for eksempel er ikke noe med mine barn.


#18

Acsa sa for siden:

Det bor over åtte millioner mennesker i London. Det dobbelte av det besøker byen hvert år. Statistisk sett er risikoen for at det skjer noe akkurat der dere er forsvinnende liten. Etter angrepet i Manchester, skal man unngå alle mellomstore byer i Storbritannia? Eller alle konserter? Det er ikke praktisk mulig å unngå alle steder som kan være et terrormål rundt omkring i verden. Jeg ville reist. (Og skal på to ukers ferie i Storbritannia i slutten av måneden. Jeg satser på at det ikke blir et terroristangrep på Orknøyene.)


#19

Siritk sa for siden:

Konserten i Manchester er sterk altså. :leppe:

Jeg hadde dratt. Det er så utrolig viktig. Vi dro dit rett etter terrorangrepet i 2005, har aldri følt meg så trygg i byen som da.

Avsporing: Vi endte opp med å sammenligne terror og kreft i dag. Begge deler er så blodig urettferdig og man vet verken hvem som rammes, eller hvor. Det er en del av livet i 2017 og det kan ikke få lov til å påvirke oss. Vi kan ikke slutte å leve fordi noen forbanna kreft- eller terroristceller kan finne på å luske i sivet.


#20

Simone sa for siden:

Eg og 10-åringen var i London ei veke etter terrorangrepet på Westminster Bridge. Det var bevæpna politi overalt og eg følte meg faktisk veldig trygg. Under angrepet i går var det utrulig rask responstid og eg trur politiet redda mange liv på grunn av det. Før eller seinare trur eg vi vil få eit angrep i Norge også, og norsk politi er nok ikkje like godt rusta til å takle det. Så eg tenker at ein er like trygg i London. Minst.


#21

amylin sa for siden:

Sånn tenker jeg også! Jeg nekter virkelig for at terror skal vinne, og at jeg ikke skal tørre å reise steder.

Virkelig! :leppe:


#22

Carrera sa for siden:

Vi skal etter planen til London i begynnelsen av juli, og ja...det er mulig vi dropper det. IKKE pga terroren alene. Faktisk svært lite pga den, men at den evt blir den siste dråpen for at vi tar den avgjørelsen. Vi får se, det er flere ting som sagt som spiller inn her.


#23

gajamor sa for siden:

All sympati med ofrene og deres familier, men vi kan ikke la terroristene få gjennomslag. Det er fortsatt større statistisk sannsynlighet for å bli drept av lynnedslag enn av terrorisme, så jeg fortsetter planleggingen av ferietur til London, og kommer til å dra både til Gøteborg og Oslo de nærmeste ukene.

På den andre siden kan dette kanskje være en unnskyldning for å få større restriksjoner på bilkjøring i sentrum?


#24

Fjols sa for siden:

Blir betrygget av deres tanker, vi har bestemt oss for å reise, men dersom noe skjer ila. de neste to ukene så blir vi hjemme.


#25

millact sa for siden:

Enig med deg.


#26

Carrera sa for siden:

Større restriksjoner på bilkjøring generelt vil neppe ha noen stor virkning, med mindre man nærmest bygger en mur rundt hele sentrum...

Disse terroristene som bruker biler, de skyr ingen midler, og heller ikke forbud og enkle hindringer. Se bare på saken i Nice, hvor de brukte et stort kjøretøy som forserte sperringene uten problemer.


#27

Embriksmamma sa for siden:

Vi skal til London i sommer, hele gjengen. Kommer nok til å reise men må innrømme at jeg kjenner meg litt... usikker. Skal ha med småbarna dit for første gang også. Uff.
Hotellet vårt ligger rett ved Westminster Bridge og er fantastisk, var der med med to av gutta i fjor - men nå skulle jeg nesten ønske vi hadde valgt et som ligger litt utenfor turistgryta.
Bør vi booke om...?


#28

Pøblis sa for siden:

Vi har jo hatt et terrorangrep i Norge. I 2011.


#29

Wix sa for siden:

Nei. Si at det er .00000000000000000005 % sjanse for at det skjer noe med dere på det fine hotellet. Og så er det kanskje .00000000000000000004 % sjanse et annet sted. Bare for å ta noen tall. Det er så liten sjanse uansett hva dere velger, og også helt usikker informasjon å basere et eventuelt bytte på, så det er helt umulig å vite hva som er minst farlig. Og så spiller det ingen rolle heller, siden det er så liten forskjell i risiko. Det viktigste er at dere kommer på et hotell dere trives på. Det er det faktisk veldig stor sjanse for når dere drar tilbake til et dere har trivdes på før.

Jeg skjønner at man blir engstelig altså, men slik urealistisk engstelse må vi faktisk leve med, dersom vi skal ha et fint liv.


#30

Embriksmamma sa for siden:

Du har selvfølgelig helt rett. Takk.


#31

Trois sa for siden:

Vi skal også til London i sommer og 11-åringen har grått i to dager da hun synes det er kjempeskummelt. Destinasjon London er på slutten av ferien så vi kommer til å ta en diskusjon på det når det nærmer seg. Kjenner at jeg er lite lysten til å ta undergrunnen, men ellers ganske trygg. Samtidig kan føler jeg ikke at det er greit å dra med seg livredde unger bare fordi vi (foreldre) mener vi ikke skal la oss begrense av terrorister. Ikke helt greit dette kjenner jeg.


#32

Fjols sa for siden:

Mine ble informert av oss i går om det som hadde skjedd i London, så vi har snakket en del om terrorfrykt og hvilken sjanse det er for at terror skjer når vi er der, men de har også fått med seg at det dersom noe mer skulle skje de to neste ukene, så reiser vi ikke. Så trasig at 11-åringen din er redd Trois, ser poengene dine.

Mine bruker å bli betrygget gjennom å se på Supernytt, så jeg håper Supernytt lager reportasje om hendelsene i London.


#33

apan sa for siden:

Jeg ville også dratt. Men har full forståelse for tankegangen. Jeg er ikke god til å la være å tenke på sånt selv. Men faktum er jo at ting kan skje hvor som helst når som helst.
Jeg har reist en del selv, og var blant annet i Istanbul på et tidspunkt det var noen tilløp til bomber der. Foreldrene mine har også reist mye, blant annet to ganger til Berlin det siste halvåret, da ikke så lenge etter terror der. Faktum er likevel at det nærmeste noen av oss har vært ift å bli rammet av et terrorangrep er den gangen faren min gikk fra jobben sin i et av departementene i Oslo sentrum 22. juli 2011. Han var nærmest midt oppi det hele og kom merkelig nok uskadet fra det.

Jeg forsøker tenke på det når jeg blir engstelig for å bli rammet av noe i utlandet.


#34

Karamell sa for siden:

Vi reiste til Paris to dager etter terroren i Nice. Det var litt uhyggelig å tenke på, men det gikk jo fint. Selv om vi faktisk vurderte å droppe TdF på Champs Elysee.


#35

Simone sa for siden:

Jo, men eg trur det vil komme eit til. Frå IS. Kvifor skulle vi sleppe unna når det har vore angrep i så mange land, inkludert Sverige?
Men sannsynligheten for at det skal ramme akkurat meg eller min familie er liten, så eg går ikkje rundt og bekymrer meg.


#36

Blondie sa for siden:

Vi skal ikke til London før neste sommer, men en av våre nærmeste slektninger bor der. Ungene er på linje med oss voksne, vi kan ikke forandre reisemønster pga terroristene.


#37

C3PO sa for siden:

Da vi var i Barcelona i påsken, snakket jeg litt med barna om det å være oppmerksom på ting som skjer rundt seg. Se hvor man kan rømme til - hvordan man skal oppføre seg hvis man plutselig hører en bil gi gass når man er et trangt sted. Bare være generell oppmerksom. Jeg vektla at det handlet ikke om å gå rundt og være redd, men at det er alltid lurt uansett å følge med.

Jeg skulle tro at dere får en fin tur.


#38

Tjorven sa for siden:

I fjor sommer var vi på interrail. Vi klarte å befinne oss ganske nær, men ikke helt der ved flere av de angrepene som skjedde. Noen av dem var IS, men en del av dem var ikke det. Det var ubehagelig, men sånn er det bare. Vi reiser dit vi vil uavhengig av terroren. Den kan faktisk treffe hvor som helst. Vi bor sentralt i Oslo, og jeg tenker at det like gjerne kan skje der.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.