Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når og hvordan beskjære busker?

#1

star sa for siden:

:gaah:
Prøver å laste opp bilder, men det er umulig. Umulig via opplasting fra mobil og pc. Men nå ok fra PB.

Jeg har 3 ulike buskevekster rundt hageflekken min. Den ene har det ikke så godt og har en god del døde greiner ser det ut til. Den andre er tung på toppen, mens den tredje er grei nok.
De to første har blomster. Den ene blomstrer nå, den andre er på vei.
Kan jeg bare kutte de ned nå? Eller bør jeg vente til de har blomstret ferdig?
Og kan jeg bare kutte de helt ned?

[img][/img]

[img][/img]


#2

Isbjørn sa for siden:

Jeg har jo gjort dette feil i alle år og har nå lært at man skal beskjære i juni etter blomstring, og på en tørr dag. Dette gjelder i alle fall frukttrær, slik jeg har forstått.

Du har små busker, mer som noe hekklignende. Tror jeg bare ville ha jafset alt like lavt og klippet bort alt dødt. Så spørs det om du vil h kraftige busker? Da kan jo alle nyskudd være, ellers er det bare å forme og frisere.


#3

star sa for siden:

Vil ha de tette.
Etter blomstring i juni altså. Den er grei.
Men da kan jeg altså bare ta en hekksaks og ta alt i en rett linje? Ikke tenke på at det skal klippes 3 cm over nederste "utvekst" liksom?


#4

Anita72 sa for siden:

Du bør finne ut hvilke busker du har. Blomstrer de på fjorårets skudd f.eks. Gjør de det skal de beskjæres rett etter årets blomstring osv. Døde greiner kan du fjerne når på året du vil.


#5

Isbjørn sa for siden:

Det ser ut som mange greiner og mye pirk hvis du skal ta en og en grein 3 cm over siste skudd? Kanskje like greit å kutte den f.eks 50 cm over bakken og ferdig med det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.