Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rabarbracurd

#1

Syrinx sa for siden:

Jeg tenkte lage rabarbracurd, men finner så mange ulike oppskrifter. Og da mener jeg virkelig ulike. Er det noen som har en oppskrift som de vet funker?


#2

Malama sa for siden:

Ser hva du mener. Jeg har aldri laget eller smakt det, og visste ikke helt hva det var så jeg googlet. Det er ikke bare at det er like mengder, det er totalt ulike fremgangsmåter....


#3

Syrinx sa for siden:

Ja, ikke sant? Godt blir det sikker uansett, men jeg vil jo selvsagt ha den beste.


#4

Malama sa for siden:

Må jo bli litt forskjell på å kjøre det til en mos vha stavmilkser eller å sile ut selve rabarbraen og bare bruke vesken når det har kokt. Men ja, man vil jo ha den gode.


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg har tro på en variant med siling ja.


#6

Einhyrningur sa for siden:

Ville lagd den som annen curd med siling.


#7

Syrinx sa for siden:

Da har jeg laget en runde, og den ble sånn midt på treet. Litt mye egg. (Alle oppskrifter sa hele egg. Når jeg lager limecurd bruker jeg bare eggeplomme. Skulle nok stolt på meg selv og gjort det nå også.)

Jeg kokte rabarbra og silte av den lille skvetten med saft som ble. Det ga ikke nok smak syntes jeg, så jeg endte med å ha i store deler av mosen likevel.

Får se nå, når den står over natta, hvordan smaken blir. Og om den blir tjukk nok.

I morgen kommer ny rabarbraleveranse, så jeg prøver nok en runde eller to til.


#8

Einhyrningur sa for siden:

Lager aldri curd med hele egg uansett hva de sier. Eggeplommer, sukker, brunsukker, vanilje, frukt og smør.


#9

Syrinx sa for siden:

Vanilje bruker jeg ikke i curd, og iallfall ikke sammen med rabarbra.


#10

Nextlife sa for siden:

Så spennede, jeg følger med her på neste runde. :hyper:

Ang. saftmengden, jeg ville nok brukt mer vann når jeg kokte rabarbraen og latt den stå å sile over natta, og heller kokt inn væsken dersom den var for tynn på smak.

Har du noen smakstilsetning? (Ser du ikke ville brukt vanilje) men et hint av kanel og/eller anis er jo magisk godt i lag med rabarbra, og kanskje litt lime for å gjøre den skikkelig syrlig?


#11

Einhyrningur sa for siden:

Nei, det var bare det jeg pleier å ha i en standardcurd, man kan jo sette til den smaken man selv vil ha.

Sist lagde jeg bringebærcurd, da moser man jo bringebærene og har i alt annet en frøene. Så det bør jo gå bra å ha rabarbramos i og, så lenge den er finmalt nok.


#12

Syrinx sa for siden:

Jeg prøvesmakte på gårdagens produksjon i dag. Den var god rabarbrasmak på, men jeg lurer pokker meg på om smøret jeg brukte var harskt. Syntes det var en bismak som smakte litt smør-hos-mormor-på-80-tallet.

Fortsettelse følger. :knegg:


#13

Syrinx sa for siden:

Anis kanskje...
Jeg er skeptisk etter at jeg lagde flere liter rabarbrasaft i forfjor og pga den vaniljestangen som hele Internettet ville at jeg skulle putte oppi ble saften helt feil i smaken. Jeg er nok en ren rabarbra-person tror jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.