Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Automatisk fremtidig sletting av mail hos mottaker? Mulig?

#1

Elise sa for siden:

Jeg leter etter en e-post. Jeg har lett etter den tidligere, og aldri hatt problemer med å finne den. Jeg bruker gmail, og det er jo alltid lett å søke. Jeg har søkt på et telefonnr jeg vet jeg fikk oppgitt i mailen, jeg har søkt på endel ulike ord jeg vet har vært brukt i mailen, på navnet til firmaet hun jobbet for, osv osv osv. Men det er søkk vekk. (Jeg husker ikke navnet på personen som har skrevet mailen.)

Mailen gjelder et finansieringsbevis til kjøp av bolig, og det skulle bare være gyldig i 3 mnd. Men er det i det hele tatt MULIG å legge inn noen form for "selvsletting" av mail etter en viss tid?

Det var endel mailer frem og tilbake. Justere litt på maxpris, innsending av feil selvangivelser, osv. Men jeg finner absolutt ingenting av hele korrespondansen.

Eller må jeg bare skylde på meg selv og at jeg har vært borti slett-knappen på noe vis?


#2

frukt sa for siden:

Det er som regel en funksjon der du kan velge om mail skal slettes etter en viss tid, ja. Ta en titt på innstillingene dine du.


#3

Skilpadda sa for siden:

Du mener at jeg kan velge om mail jeg har fått skal slettes fra min innboks etter en viss tid? Jo, det kan være, men det HI spør om, er vel om den som sender mailen kan velge om den skal slettes fra min innboks, og det tror jeg ikke går.

Men det er såklart mulig at HI selv har en innstilling om at gammel mail skal slettes, og at det er det som har skjedd her. Var det det du mente, frukt?


#4

Elise sa for siden:

Nei, jeg finner all annen mail som er hauggammel. Når jeg søker på "selvangivelse" finner jeg treff fra både 2015, 2016 og 2017, men ikke den mailen der jeg VET at jeg har skrevet "sender vedlagt selvangivelse". Jeg søker på "finansiering" som har vært nevnt i mange av mailene frem og tilbake, men finner bare mail fra 2 år tilbake som gjelder finansiering av en bil vi kjøpte.

Det jeg lurte på var om bankdamen kunne sende en mail som bare skulle synes hos meg i 3 mnd, for så å forsvinne.


#5

Elise sa for siden:

Ja, som Skilpadda sier.


#6

Nyx sa for siden:

Det høres utrolig rart ut. Jeg leser deg som du sendte et par mailer frem og tilbake med denne dama, og da (om det mot all formodning skulle finnes en autoslett-funksjon, hvilket jeg ikke tror det gjør enda) skulle jo iallefall dine sendte e-poster ligget der, for de skulle jo ikke ha blitt rammet av en slik "e-posten slettes etter gitt tid-funskjon". :gruble:

Med fare for å høres nedlatende ut: Er du sikker på at du sjekker på riktig e-postkonto? At ikke du har brukt jobb-mail eller mannens mailadresse, f.eks. da du mailet med henne?


#7

Isolde sa for siden:

Har du sjekket papirkurv? Tror ikke den kommer ved søk.


#8

annemede sa for siden:

Enkelte mailorogram lar avsender slette hele korredpondansen. Eneste måte å beholde den på er å videresende tilabnen mottaker.


#9

jolie sa for siden:

Har du sjekket undermapper?


#10

Elise sa for siden:

Jeg har sjekket jobbmailen, finner ingenting der heller. Bruker aldri andre mailadresser enn de to. Det er da ikke noe nedlatende å spørre om. Man vet aldri hvor banal løsningen på enkelte problemer kan være. :knegg:

Bruker aldri undermapper. Har ikke sjekket papirkurv, det kan jeg gjøre.

Det er en mulighet for at jeg har slettet den ved en feiltakelse, men ble nysgjerrig på om det i det hele tatt var mulig at hun har gjort det slik.


#11

polarjenta sa for siden:

Har du sjekket sendte elementer? Kan jo være den ligger der om dere mailet fram og tilbake.


#12

Siritk sa for siden:

Jeg har ved flere anledninger kommet borti "arkiver"-knappen på gmail. Kanskje du finner den der?


#13

Mex sa for siden:

Nei, teknisk sett så er ikke det mulig, med mindre man da sender med noe malware som gjør det.


#14

Polyanna sa for siden:

Har du søkt fra forskjellige devicer? Min Yahoo er helt håpløst å søke i, det er totalt random hva den finner fra gang til gang. :gal:


#15

Elise sa for siden:

Jaja, nei nei.

Har vel slettet den selv, da.

Spiller for så vidt ikke sååå stor rolle, jeg må søke om nytt finansieringsbevis uansett, tror jeg.


#16

Elise sa for siden:

Har søkt fra både mobil og pc. Bruker pc-en mye, og har aldri opplevd at gmailen har tøyset med hva jeg finner ved søk. Jeg finner alt annet jeg leter etter hvis jeg vet om et spesielt ord som er brukt i mailen. Selvangivelse, finansiering, likviditet er ikke ord som blir brukt så ofte, så alle ganger tidligere når jeg har lett etter samme mail (for å dobbeltsjekke beløp, fremgangsmåte e.l.) har jeg funnet den på første forsøk.


#17

Elise sa for siden:

Men nå gidder jeg ikke å prøve lenger. Jeg har fått søkt om nytt finansieringsbevis og trenger ikke den andre mer. Får prøve å ikke ergre meg over det mer. Fungerer det som single sokker, er den vel tilbake på en tilfeldig annen plass snart uansett. :knegg:


#18

-ea- sa for siden:

Men det er vel bare å kontakte avsender og be henne sende på nytt? Ja, hvis det fremdeles var gyldig, da.


#19

Timar sa for siden:

Kan du prøve å finne navnet på den som sendte mailen?

Jeg har hatt en del sånne ufruktbare søk i gmailkontoen selv. Etter mailer jeg VET er der. De har gjerne dukket opp når jeg klarer å finne ut hvilken dato og fra hvem/til hvem mailen har blitt sendt. Mulig indekseringen ikke har gått helt bra på noen av mailene? :vetikke:


#20

Sir Limpalot sa for siden:

Hæ?
Hvilke mailprogram lar noen slette epost fra MIN epostserver?


#21

-ea- sa for siden:

Lurer egentlig på det samme som Sir Limpalot.

Og som Timar sier, om søk-funksjonen. Forsøkt å søke på navnet til banken? Som jeg tenker epost-adressen må inneholde.


#22

Strå sa for siden:

Det lurte jeg også på Sir.


#23

Timar sa for siden:

Outlook har vel muligheten til å tilbakekalle mailer som ikke har blitt lest, ihvertfall? Men at det skal kunne være mulig å forhåndsprogrammere framtidig sletting har jeg ikke hørt om.


#24

banana sa for siden:

Jeg skjønner tanken bak spørsmålet. Signal (meldings-app for telefon) har en mulighet for å forhåndsinnstille at meldinger som er sendt skal slettes etter en viss tid. Men jeg har aldri hørt om e-post-programmer som har slike innstillinger.


#25

-ea- sa for siden:

Må vel være hvis man tilhører samme organisasjon/firma (altså er på samme mailserver)?


#26

Timar sa for siden:

Nei, det tror jeg ikke. Jeg har ihvertfall opplevd det med mailer sendt fra andre selskaper.


#27

Mex sa for siden:

Nei, dette er ikke mulig.
Det hadde gitt svært store risikoaspekter om dette var mulig. Så nei. Det er ikke mulig med vanlige e-post klienter å sende en e-post som sletter seg selv etter en gitt tid, eller etter at den er lest eller noe sånt.


#28

Timar sa for siden:

Joda: www.knowledgegroup.no/tips-triks/outlook/outlook-tips-tilbakekalle-en-e-post.aspx

Jeg har opplevd å skulle trykke på en ulest epost, men i stedet få melding om at eposten er tilbakekalt.

Jeg har også tilbakekalt feilsendte eposter internt på jobb.


#29

him sa for siden:

Det er teknisk mulig hvis du har et program som kontrollerer begge mailboksene/postkassene. Exchange har denne type funksjonalitet i kalenderen sin (en mail og en kalederinnkalling bruker mye samme funksjonalitet) Ville vært mulig å implementert noe slikt på feks gmail (der eksisterer det integrasjon mellom mail og kalender feks). Men det er ikke vanlig å tenke slik. Og det er som du presiserer ofte slik at mail deles mellom flere lagringsenheter som kontrolleres av separate softwarepakker.

#30

him sa for siden:

Jo, det stemmer som Timar sier. Det er mulig. Ofte er det slått av, oppleves ofte som forvirrende for brukerne, i og med de ikke kan gjøre det på alt av e-post. Pluss at den ikke kan slettes hvis den er lastet ned i ekstern klient, er lest osv. Veldig uforutsigbart brukermønster vil jeg si.

#31

Polyanna sa for siden:

Klart du kan! Jeg har ofte tilbakekalt en epost som har blitt sendt ved en feil. Det gjelder bare å være rask nok, for folk leser jo mailer hele tiden. :mumle:


#32

Timar sa for siden:

For ordens skyld, tilbakekalling av epost er ikke årsaken til at de omtalte epostene ikke kan gjenfinnes, altså.

Er det noen her som kan noe om indeksering? Er dårlig indeksering årsaken til at noen eposter er umulige å gjenfinne? Skulle jo tro at nettopp Google var gode på indeksering av innholdet, da? :gruble:


#33

Fersken sa for siden:

Man bør ikke bruke en epost-program/klient som arkiv/lagringssted. Er det noe du vil ta vare på så lagre vedlegget og eventuelt eposten på egen disk/sky. :kjepphest:

Ja, jeg er litt yrkesskadet der. :knegg:


#34

Sir Limpalot sa for siden:

Ja, hvis du er på samme exchange-server, det finnes ingen som helst lovlig mulighet for å slette en epost du har sendt til min server, hverken før eller etter at jeg har lest den.

Jeg bruker epost som arkiv, noe annet hadde blitt alt for klønete, men jeg har min egen epostserver, teller det?


#35

banana sa for siden:

Jeg vet ikke hva indeksering er, men "label"-systemet til Gmail fungerer ikke intuitivt. E-poster som kommer inn i en tråd som allerede har fått labels får ikke disse labels som resten av tråden har. Hvis du da sletter e-poster frem til der du satte label vil ikke resterende ha de samme labels og kan forvinne i arkivet.


#36

Tallulah sa for siden:

Jeg tar ofte samlesletting i g-mailinnboksen min (jada, jeg er en av dem som har flere tusen uleste mailer), og da kan sånne mailer også forsvinne. Jeg søker f.eks. på "Facebook" for å få opp alle meldinger fra Facebook, ogås forsvinner en av de mailene som har ett eller annet om Facebook i teksten eller i signaturen også.


#37

Elise sa for siden:

Ja, det er det jeg vet at jeg har gjort for ikke lenge siden, så det er sikkert svaret.


#38

annemede sa for siden:

Jeg har mottatt Eposter fra personer i helse-bergen, hvor denne personen har gått inn og slettet all mailkorrespondanse etterpå.

Jeg hadde heldigvis videresendt korrespondansen til annen epost mottaker, denne ble heldigvis ikke slettet.


#39

Sir Limpalot sa for siden:

Da må dere sitte på samme epostsystem og/eller så må hun ha rettigheter til å slette ting i din innboks på epostserveren denne ligger.
Det er ingen innebygget mulighet for at eksterne avsendere kan slette epost på noen epostserver jeg kjenner til.
Hadde jeg funnet ut at det var det, på noen av systemene jeg drifter, ville den straks ha byttet løsning, for å si det sånn.


#40

annemede sa for siden:

Jeg har gmail.vedkommende som slettet ; helse-bergen. Og det skjedde ikke bare en gang.


#41

Sir Limpalot sa for siden:

Hmmm, jeg vet det finnes en utvidelse til gmail med denne funksjonaliteten, men hvis mottaker ikke har den installert skjer det ikke sømløst.
Ikke finner jeg noe om det på nettet, heller.
Det ville være skandale hvis Google tillot andre å gjøre noe annet enn å putte ting inn i din innboks.


#42

him sa for siden:

Kom til å tenke på denne i dag. Fikk følgende melding i inboxen min på gmail:
"Person would like to recall the message, "Subject". Her er typisk noen som har prøvd å "trekke tilbake" mailen.


#43

Adrienne sa for siden:

Til Polyanna og andre som er på samme exchangeserver som henne: Dette er hva som skjer om dere prøver å trekke tilbake en epost sendt utenfor gjeldende exchangeserver. Eposten blir ikke borte, men mottaker får beskjed om at du ønsker å trekke tilbake.

Og det tror jeg gjelder veldig mange, man tror man har trukket tilbake eposten, sånn at mottaker ikke får lest, men det eneste man har gjort er å si i fra om at man ønsker å trekke tilbake eposten.


#44

polarjenta sa for siden:

Sånn er det her jeg jobber også. Innimellom får vi en mail om man ønsker å trekke tilbake en mail, men jeg kan fortsatt lese mailen. Jobber i kommune.


#45

Candy Darling sa for siden:

Her også. Hvis man først trykker på Recall-mailen og aksepterer, så slettes den gamle, ellers blir den liggende. Og sender får beskjed om den er successfully recalled eller ikke.


#46

-ea- sa for siden:

Haha! Som om jeg hadde latt være å lese den da. :hehehe:


#47

Candy Darling sa for siden:

Det er vanligvis veldig kjedelig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.