Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

App for barnevakt i storfamilien?

#1

Daisy sa for siden:

Se for dere en familie, mor, far, tre voksne barn, svigerbarn, 7 barnebarn og 4 hunder.

Bestemor sier ja til den ene og den andre, skriver ikke ned noe, ting klæsjer.

Finnes det en app vi kunne innstallert, en slags felles kalenderapp eller planleggingsapp, der vi kunne lagt inn hvem som passer hva for hvem?


#2

Input sa for siden:

Google kalender.


#3

Teofelia sa for siden:

:jupp:

#4

Daisy sa for siden:

Jeg har den kalenderen, mannen min også. Men resten har Iphone og jeg vet ikke om de kan ha den? Det kan de sikkert. Hva gjør man i praksis. Deler en avtale med epostadresse?


#5

løve70 sa for siden:

Dere må en felles gmail. Så legger dere alle til den mailen i kalenderen. Funker fint på iphone. Jeg har både min egen mail og felles mail i en kalender.


#6

Teofelia sa for siden:

Det er ikke nødvendig. Man kan velge å dele kalendere med hverandre.

Vi kjørte i flere år følgende løp: Teomannens kalender, Teofelias kalender, ungenes kalender. Jeg opprettet Ungenes kalender med min gmailadresse, også delte jeg kalenderen med Teomannen ikke-gmailadresse. Det fungerte flott.


#7

løve70 sa for siden:

Ja, men da får man alt fra den som deler sin kalender? Det blir jo fort veldig mye om man er 8 voksne..Eller har jeg misforstått (slett ikke usannsynlig)


#8

Input sa for siden:

Jeg har flere kalendere på samme adresse. Har en som omhandler poden, der faren hans kan legge inn ting også, en for jobb og en for studier (som bare jeg kan se), en personlig som jeg deler med kjæresten. Det er veldig greit og bare den som skal se, ser.


#9

ingling sa for siden:

Vi har felles Google kalender, jeg har iPhone og mannen android. Helt uproblematisk. Jeg har flere kalendere knyttet til min også.


#10

Teofelia sa for siden:

Neida, man kan velge hvilke kalendere man ønsker å dele, og den man deler med kan velge å bare se én av kalendrene som er delt, for eksempel.

#11

løve70 sa for siden:

Ja, kanskje det kan funke hvis alle deler kalendere, så kan man se om det er mulig å booke dem som barnevakt på et gitt tidspunkt. På samme måte som man booker møter på jobb?


#12

Input sa for siden:

Man trenger bare én kalender som alle kan redigere. Det virker veldig tungvindt å bli ansett for "ledig som barnevakt" hver gang man ikke har noe oppført i kalenderen sin.


#13

Timar sa for siden:

Ja, jeg syns litt synd på denne bestemoren, basert på hi. Er det virkelig så trykk på at hun skal stille opp at dere må ha en felles app for det? Kan dere ikke hjelpe henne til å opprette sin egen Googlekalender, så hun får oversikt selv? Eller bare en vanlig bordkalender? Og heller sende en vennlig påminnelse uka før dere trenger henne?


#14

ingling sa for siden:

Ja, jeg mente at en kunne ha en felles kalender for å føre inn ting en har blitt enig om, ikke for å sjekke bestemor sin tilgjengelighet, liksom. Ellers blir det jo litt spesielt. Jeg er i hvert fall ikke vant til å kunne booke inn besteforeldre. :humre:


#15

Daisy sa for siden:

Haha ja stakkars bestemor. Nei altså, hun har litt dårlig hukommelse og er litt dårlig organisert. Husker ikke hun har sagt ja til en når en annen spør. Blir litt mye for henne med mange barnebarn om gangen. Tanken var at om vi gjorde en avtale kunne vi føre den inn. Så kunne vi andre søsken se det og på den måten unngå dobbeltbooking. Ikke at all tiden skulle bli sett på som ledig for booking. :knegg:


#16

Charlie sa for siden:

Er det veldig mye på den bestemora? En tanke kunne være om man hver hadde en barnevakt man betalte, og så kan bestemora invitere barnebarn når hun og de har lyst til å være sammen? :vetikke:

Hvis problemet er at søsknene kræsjer, er problemet kanskje løst om dere bare orienterer hverandre.


#17

Daisy sa for siden:

Vi har løst problemet med å opprette en kalender/Gmail som tipset over. Så ser vi om det virker. Alle er positive. Det er ikke mye trykk, jaja, jeg spør henne ca en gang i mnd? Ikke peiling på de andre. Ene bor på andre siden av landet. No worries.

Lettere sånn enn å måtte fortelle alle i familien at vi har spurt en barnevakt. Nå kan bestefaren også se hva vi har avtalt med bestemor.


#18

løve70 sa for siden:

Det funker nok helt fint :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.